Jei anksčiau buvo romantizmas versus klasika, minimalizmas versus princesiškumas, tai dabar tendencijos pinasi ir tai yra gerai. Nebūtinai turi būti plazdanti romantikė ar šalta elegantiška nuotaka. Galima viską derinti. „Geriau būti tokia, kokia esi, net jei tai nėra vientisas stilius“, – neapsisprendžiančias dėl įvaizdžio nuotakas nuramina vedybų planuotoja.

V. Prokofjeva įsitikinusi, kad neužilgo vyksiantis „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ renginys bus pačiu laiku, nes sausis yra pats geriausias laikas. Juk nuo šio mėnesio jau reikia pradėti labai rimtai planuoti viską ir savo įvaizdį. „Mums – vestuvių planuotojams – gerai, nes galime visus kūrėjus pamatyti vienoje vietoje. Taip puiku, nes ne tik sutaupai laiko, bet ir tikrai pamatai tendencijas, gali palyginti kūrinius“, – smagiai nusiteikusi svarsto Viktorija ir jau rimčiau priduria: – Pirkti suknelę iš lavių, lenkų ar estų dizainerių nebūtų keblumų, bet problema ta, kad mes apie juos paprasčiausiai nežinom.“

Būsimos nuotakos suknelės paieškos modelis

V. Prokofjeva teigia, kad iš pradžių visos nuotakos vestuvinių suknelių ieško internete, o į profesionalus kreipiasi jau turėdamos krūvas nuotraukų. Vėliau žiūri, ką gali gauti realybėje: už tai, ką gali sau leisti, ir už tai, ką gali leisti sau Lietuvoje. O tada jau kreipiasi į dizainerį, keliauja į nuomos saloną ar perka internetu. Pasak V. Prokofjevos, nuotakų planuotojai beveik neprisiliečia prie biudžeto eilutės, skirtos suknelės pirkimui, bet planuotoja nusišypso, kad labai dažnai ta eilutė būna aptaki ir labai dažnai suma joje padidėja, nes nuotakos yra linkusios „keisti nuomonę apie tą eilutę“.

„Vidutinė nuotaka turėtų ir skiria suknelei apie 1000 eurų. Kai kurios 400–500, o kitos 2000, taigi vidurkis 1000 gal 1500 eurų, – sako V. Prokofjeva. 2017 metų nuotakos jau ieško suknelių, jau visos salonų kolekcijos pristatytos, nes jos pristatomos anksti, o dizainerių kolekcijos pamažėl pristatomos ir Vilniuje vyksiantis renginys ant vieno podiumo jas pristatys per vieną vakarą. Nuotakos dėl suknelės linkusios pagalvoti, ilgiau paieškoti, pasimatuoti vienur ir kitur. Daug keliaujančių merginų nuvažiuoja ir į kitas šalis pasimatuoti.“ Vestuvių planuotoja sako, kad nuo Naujųjų reikėtų pradėti siūtis, siųstis arba nuomotis suknelę, nes paskui jau gali būti per vėlu – negausi, ko nori. Ir žinokite, nuotakos, kad nėra metuose tokio laiko tarpo, kad nevyktų vestuvinių suknelių paieškos. Jau dabar vestuvių planavimas vyksta pilnu tempu ir vestuvių planuotojai turi užsakymų net 2018 m.

V. Prokofjevai imponavo Grace Kelly vestuvės

Vedybų planuotoja sako, kad neturi mėgstamiausio nuotakos įvaizdžio – visų laikų nuotakų nuotakos. Tiesiog nesugalvoja tokios... bet kiek pamąsčiusi smagiai pripažįsta, kad yra klasikos gerbėja, tad jai imponavo Grace Kelly vestuvės. Ne tik suknelė – vestuvės kaip visuma buvo gražios, klasikinės, „vestuviškos“ – klasikos, grožio ir elegancijos standartas. „Grace Kelly – mano nuotakų nuotaka“, – šypsosi V. Prokofjeva.

Kaip rašoma pranešime, įkvėpimo planuodama vestuves moteris semiasi internete: feisbuke, pintereste ir kituose socialiniuose tinkluose. Dar vienas jos įkvėpimo šaltinis – kelionės, per kurias planuotoja ne tik peržiūri dizainerių darbus, bet ir pasistengia aplankyti vestuvinių suknelių salonus. Viktorija žavisi puikiai žinomais ir daug kuriančiais Elie Saabu, Zahairu Muradu – jie mylimi viso pasaulio nuotakų. Žinoma, planuotoja seka ir tai, ką kuria lietuvių dizaineriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)