Vienaip ar kitaip aplanko šventinė karštinė, kuri mums, moterims dažnai tampa tikru galvos skausmu. Ir labai gaila, kad tame šurmulyje baltai raudonos buvo ne Kalėdos, o septynių rūšių mišrainė ant stalo, kurios užteko trečio ryto pusryčiams... Mandarinais ir imbieriniais sausainiais kvepiančios Kalėdos taip ir taikėsi sugadinti nuotaiką jautrioms, pavargusioms nuo kasdienio maratono „suderink-darbą-šeimą-laisvalaikį“ moteriškoms sieloms.

Blogai, blogai, blogai! – grūmoju pirštu ir šaukiu. Daugelis knygų, psichologų ir gyvenimo mokytojų aiškina – moteris yra tas vienintelis stebukladarys, kuris sujungia chaosą, suvienija šeimą ir uždega nuotaiką. Tyliai mintyse sutinki – pikta moteris, velnias namuose. Gerai nuotaikai išlaikyti reikia tiek nedaug – norėti rasti laiko sau. Suvokti, kad tik laiminga moteris, žmona, mama padės sukurti nuostabią atmosferą aplink save. Šalia jos glausis vyras, klausys vaikai, dalinsis nuoširdumu draugai.

Žinau, kad grožis slypi viduje, tačiau per visą šventinį maratoną tas grožis ima ir išsiplauna kartu su nešvariais indais, išsišluoja tvarkant kambarius ir susigūžia eilėje perkant dovanas taip, kad net sunku įžvelgti. O juk niekas taip nepataiso reikalų, kaip minutė tik sau ir sklindantis pasitikėjimas. Mylinti save moteris pasipuoš visa, tiek vidumi tiek išore. Jei nesusitvarkai su vidiniu chaosu, skirk keletą minučių pasitempti išoriškai – kad ir kokia laiminga būtų viduje, kasdieniškai per šventes atrodanti moteris ištirps naujametinių puošmenų aplinkoje.

Įpratusiems matyti natūralią moterį ta pati kasdienė išvaizda šventinę dieną būtinai sulauks užuojautos, kad atrodo pervargusi ar ligota. Nenusakomų žodžiais ir tik žvilgsniais nulydimų reakcijų sulauks ir tos, kurios pačios pavirs kalėdinėmis eglutėmis. Balansas. Šis žodis mums, moterims, kaip antras amen.

Taigi - trumpas gražios išvaizdos ABC šventiniu laikotarpiu.

Kalėdos ir Naujieji – dvi skirtingos šventės, dėl to vertėtų atkreipti dėmesį derinant savo išvaizdą prie tinkamos aplinkos. Taigi ryškesni akcentai ir išlaikomas paprastumas – tavo koziris sutinkant Naujuosius!

Šventinei nuotaikai palaikyti rinkčiausi ryškinti akis ir skruostus, lūpas išlaikant švelniai blizgioms ar nude tipo, vien dėl paprastumo – akcentuotos lūpos gali papildomai erzinti vakarienės metu likdamos ant taurių ir „suvalgomos“ kartu su pačia vakariene. Tuo tarpu naujametiniam vakarėliui galima sublizgėti ryškiau.

Akcentai:

Veidas: Lengva, jei reikia švelniai maskuojanti kreminė pudra, būtinai atitinkanti tavo veido odos ir kaklo atspalvį (keistai atrodys pasiteisinimas, jog nevienodai įdegėte viduryje žiemos...). Jei naudosi dviejų atspalvių pudras, arba akių maskuoklį, gali sukurti taip trokštamą kontūravimo įspūdį, tereikia T zonoje tepti šviesias priemones, o visur kitur tamsesnes ir lengvai sulyginti kempinėle ar šepetėliu (pirštais tolygiai gali nepavykti). Nepamiršk, jog sausa kompaktinė, ar biri pudra, yra būtinai siekiant išlaikyti nesubėgantį pirmą sluoksnį, na nebent tikrai nori, kad visi pastebėtų jog atėjai ką tik nuo puodų ar bėgai vėluodama.

Skruostai: Švelnus ružas – persiko ar rožinės spalvos, suteikia jaunatviškumo ir gyvumo. Ryškesnius ar net šiek tiek bronzos turinčius skaistalus galima rinktis naujametiniam vakarui. Pasinaudok dabar itin populiaria gudrybe – švytėjimo efektu arba kitaip vadinamu strobing‘u. Šviesą atspindinčia blizgia kompaktine ar šlapia priemome tepk virš skruostikaulių link smilkinių, nosies galiuką ir virš lūpos, viską gerai išsklaidyk. Esminis priminimas – tepti sukamaisiais judesiais kol neliks ryškių linijų ir tik ant sausa pudra užfiksuoto veido – kitu atveju visiems atnešite žinutę, jog „norėjau, bet pasidažyti nemokėjau“.

Akių makiažas

Akys: Paryškintos akys suteiks žvalumo, tačiau neperlenk lazdos – jei madinga katės akis tau bepiešiant mutuoja į katės uodegą, o finišo tiesiojoj tampta pandos ratilu – siūlyčiau nesikankinti ir nesigadinti nei išorinio, nei vidinio grožio. Dūminės, juodais pravedimais išpieštos akys taip pat gali būti iššūkis nepatyrusiai rankai, dėl to verčiau nerizikuok tapti kalbų objektu. Akies gyliui suteikti labai paprasta minkštu šepetėliu paryškinti akies klostę rusvais šešėliais, o akių kampučius iššviesinti. Visada gražiausiai atrodo matinių ir blizgių šešėlių derinys, tik matiniai atrodys nuobodžiai, tik blizgūs – sukurs riebaluoto voko įspūdį. Šešėliai geriau išsilaikysi su baze arba paprasčiausiai paakių maskuokliu.

Naujametiniam vakarėliui sublizgėti turi visą mėnesį treniruoti ranką tobulai strėlytei arba išmokti retušuoti dūminę akį pasitelkus Youtube. Šiam vakarui itin tinka blizgūs gliteriai, shimeriai ir kita sunkioji artilerija išryškinanti akis. Beje, drąsiai klijuok dirbtines blakstienas!

Lūpos: Ryškiai padažytos lūpos puikiai tiks Naujiesiems metams. Švelnūs blizgesiai, šviesūs ar kūno spalvos lūpdažiai naujametinį vakarą tiks tik prie itin ryškių akių. Jei akys – kaip visada, drąsiai rinkis matinius ilgai išliekančius lūpdažius, šiuo metu itin madingi – bordo. Tačiau derink prie savo nuotaikos, o ne pagal tai, kas šiuo metu madinga. Dar nei viena moteris neatrodė graži pasidažiusi ir nesijausdama pasitikinti tuo, kaip atrodo. Patarimas: padažytos lūpos išlieka ilgiau kai jos dažomos tik lūpų pieštuku ir blizgiu, arba ilgai išliekančiais lūpų dažais.

Ir pabaigai – besišypsanti ir su nuotaika moteris visada patraukliausia, nepersistenk ruošdamasi šventėms tiek maišant mišraines tiek dažantis dviejų valandų tam neskirk, atrask pusiausvyrą ir mėgaukis procesu bei rezultatu. Sugebėjusi pabrėžti bruožus ir išlikti savimi atrodysi stulbinančiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)