Jaunuosius dizainerius renka konkursui susibūrusi komisija: dizainerė Dovilė Gudačiauskaitė, stilistė Karina Leontjeva, Rapolas Vosylius iš kūrybinio dizainerių tandemo „labàdienà“ ir festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė Sandra Straukaitė ir dizainerė, prekinio ženklo „D.Effect“ įkūrėja Eglė Žiemytė.

„Injekcijos“ konkursui šiais metais buvo pateiktos 67 paraiškos, iš kurių 11 – jaunųjų dizainerių iš užsienio: Izraelio, Rusijos, Italijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos.

Šių metų „Injekcijos“ konkurso tema – MONOpolis. Jei kostiumo dizainą suvoktume kaip žaidimą, į kiekvieną kūrėjo idėją žvelkime kaip į ėjimą. Individas prieš mases ar koja kojon su dauguma? Saviraiškos monologas ar gerai apgalvotų veiksmų partija? Visi ėjimai teisingi – interpretacijos individualios.

Renginio metu savo 5 kolekcijos modelius pristatė:

„2ru2ra“, Justina Gvaizdikaitė / MASTYC, Justina Semčenkaitė, Kamilė Peleckytė, Kristina Vyzaitė, Lukas Juodis ir Aušra Krapavičiūtė, Modesta Kremerytė ir Deividas Katkus / KREMER, Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Patricija Regesaitė (PREGES), Paulius Leonas ir Viktorija Rosenberg, Rugilė Gumuliauskaitė, Vaida Januškevičiūtė, Živilė Aleknavičiūtė, Barbara Vasileva (Rusija), Qnarik Javadian (Rusija), Isabell Neumayer ir Alicia Richter (Vokietija).

Komisija paskelbė net 6 nugalėtojus, kurie pasirodys festivalyje „Mados Infekcija“ kovo 18-19 dienomis:

Vaida Januškevičiūtė, Živilė Aleknavičiūtė, Patricija Regesaitė (PREGES), Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Pauliaus Leono ir Viktorijos Rosenberg duetas ir prekės ženklas „2RU2RA“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)