#1 Vieno piršto išskyrimas

Dažnai mėgome bevardį pirštą išskirti iš visų kitų, taip pagyvinant savo manikiūrą. Tačiau vieno piršto lakavimas kita spalva arba tiesiog renkantis išskirtinį dizainą jau liko praeityje. Vietoj to šiandien tapo madinga lakuoti pirštų nagus skirtingomis technikomis arba spalvomis. Kaip pavyzdys, kairė rankos pirštai nulakuoti prancūzišku manikiūru, dešinės – visi baltos spalvos. Arba vienos rankos pirštai – blizgančia spalva, kitos matine. Kaip jūs nuspręsite žaisti su šiuo trendu – tik jūsų lakios fantazijos reikalas.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#2 Katės akies efektas

Iki pat šių dienų manikiūro meistrai siūlo katės akies lakavimą, tačiau aš nuoširdžiai rekomenduoju nuo jo susilaikyti. Tokie nagai atrodo vulgariai, sendina. Šį jau nebeaktualų lakavimą pakeitė perlamutriniai atspalviai, kurie nagui dienos šviesoje suteikia tarsi šlapio nago efektą. Prieš saulę galime įžiūrėti žėrinčius smulkius blizgučius, bet nagas neatrodo įkyriai ir iššaukiančiai. Tai kas atsirado prieš penkerius metus, tikrai negali mūsų taip pat stebinti ir džiuginti šiandien, tad katės akies efektui tariame – NE.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#3 Prancūziškas manikiūras

Prancūziško manikiūras atkeliavo į Europą iš Amerikos, bet ne iš Prancūzijos, kaip daugeliui gali atrodyti. Net pačios prancūzės nelakuoja savo nagų prancūziškai, tačiau dėl savo universalumo šis lakavimas buvo aktyviai naudojamas ant Paryžiaus podiumo, todėl ir pavadintas Prancūzijos vardu. Toks lakavimas iki pat šių dienų laikomas klasika ir, esu tikra, kad daugelis moterų yra jį išbandžiusios. Tačiau čia taip pat galioja išimtys ir taisyklės. Jeigu jūsų įvaizdis yra klasikinis – šis lakavimas puikiai derės, bet jeigu esate sportiško stiliaus mėgėja, nagai gyvens savo gyvenimą. Visais kitais atvejais tokį lakavimą siūlau rinktis išskirtinai vestuviniuose įvaizdžiuose. Prancūziško manikiūro lakavimo technika su metais taip pat keičiasi, tad šiandien baltas galiukas turi būti neutralus, nago ilgis trumpas, o forma užapvalinta.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#4 Pasenusi nagų dailė

Gėlytės, drugeliai bei kiti piešiniai ant nago turintys ryškų juodą kontūrą, apie jus pasako tik viena – „jūs nežinote, kas vyksta už lango šiandien ir kas išties madinga“. Kiekvieną dieną nagų dekore atsiranda kažkas naujo ir išskirtinio, tačiau tai, kas stebino mus prieš 15 metų, šiandien jau traktuojama kaip beskonybė. Tačiau, jeigu nagų dekoras labai patinka ir tai yra jūsų išskirtinio įvaizdžio dalis, rinkitės šiuolaikiškus variantus. Vos matomi potėpiai, plunksnos ir tarsi išsiliejusios akvarelės piešiniai ant jūsų nago plokštelės – tikrai puiki alternatyva šiandien.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#5 Deimantai ir Swarovski kristalai

Kai nagai atrodo brangiau nei visas jūsų įvaizdis, šiandien yra nemadinga ir negražu. Tiek gyvenime, tiek įvaizdžiuose vis didesnį populiarumą įgauna minimalizmas, saikas ir geras skonis. Natūralus kailis, blizgučiai ant nagų, dirbtinis grožis ir pasipuikavimas – tai blogo skonio rodikliai šiandien. Maža to, pritvirtinti blizgučiai ant nago dažnai kabinasi už plaukų, drabužių, džinsų kišenių ir tikrai nėra labai funkcionalus dalykas. Jei vis dėlto, labai jau norisi to blizgesio, šiuolaikiškai ir gražiai galite papuošti savo nago plokštelę folijos gabaliukais. Taip pat mažos, žėrinčios, vos matomos žvaigždutės ant nago atrodo labai subtiliai ir stilingai.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#6 Gyvūnų raštai

Gyvūnų raštai nepalieka podiumo jau kelinti metai, tačiau nagų lakavime toks raštas jau laikomas atgyvena. Taip pat nesugalvokite tigrinių ar leopardinių nagų derinti prie savo aprangos ar avalynės. Per didelis dėmesys akcentams ir panašumų ieškojimas išduoda jūsų blogą skonį. Jei vis dėlto esate ryškių nagų gerbėja, kaip alternatyvą galite rinktis abstrakcijas ir animaciją. Išpaišyti nagai uogytėmis, debesėliais, šypsenelėmis ir kitais žaismingais objektais šiemet sulauks didesnio dėmesio nei gyvūnų raštai.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#7 Spalvų perėjimo efektas

Gradiento efektas, kai spalva yra ištempiama per visą nago ilgį. Toks lakavimas taip pat turėjo didelę paklausą proginiame įvaizdyje, vestuvėse, tačiau šiandien jis lieka praeityje. Jeigu jūs norite išgauti gradiento efektą, tai yra, nuo tamsesnės spalvos pereiti prie šviesesnės, siūlau spalvą „ištempti“ per visus nagus. Kaip pavyzdys, didysis pirštelis tamsiai rudos spalvos, o pats mažiausias šviesiai kreminės.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#8 Storas nagas

Jeigu jūsų nagų meistrė lakuodama nagus paverčia juos „bandelėmis“, rekomenduoju pakeisti specialistą. Storas gelio, lako sluoksnis ant nago sukuria nenatūralaus ir dirbtinio nago efektą. Maža to, ataugus nagui vaizdas būna labai neestetiškas, greičiau krenta į akis. Plonas lako sluoksnis parodo meistro profesionalumą, o norint atitolinti savo vizitą pas manikiūro meistrę, rinkitės neutralų lakavimą. Permatomo nago efektas tampa vis populiaresnis, nes nereikia sukti galvos ar nagai dera prie aprangos, ar tam tikros situacijos. Kreminių atspalvių ar permatomi nagai tinka visur ir visada – tai nesenstanti klasika.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#9 Vanago nagai

Seksualu, vulgaru ir nepatogu – būtent tokias asociacijas sukelia ilgi ir užaštrinti nagai. Jie ne tik trukdo šeimininkauti namuose, bet ir neleidžia pilnavertiškai naudotis šiuolaikinėmis technologijomis. Tad jeigu jūs, nesate dainininkė Rihanna ar kitas scenos žmogus, kurio nagai – tai išskirtinio įvaizdžio dalis, siūlau pasitrumpinti nagus iki sau patogaus ir jaukaus ilgio. Trumpo nago plokštelę šiandien aktualu papildyti juodos spalvos akcentais ar geometriniais raštais. Toks stilingas sprendimas nepaliks aplinkinių abejingų, tad išbandykite.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)

#10 Marmuras

Naujas ir išskirtinis dizainas akimirksniu prikaustė visų mūsų dėmesį ir šaukte šaukė jį išbandyti. Tačiau ilgam jis neužsilaikė. Palikime marmurą vonioje ar kitame namų interjere. Geriau rinkitės žaismingas pastelines spalvas. Taip pakelsite nuotaiką tiek sau, tiek aplinkiniams. Nagai tarsi spalvoti saldainiukai pavasarį atrodys kur kas „skaniau“ nei marmuras.

Nagų lakavimo antitendencijos („Stiliaus klasė“ montažas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)