Portretinė zona

50 proc. sėkmingo įvaizdžio sudaro tinkamai sutvarkyta portrerinė zona. Bendraudami su žmogumi, mes pirmiausia atkreipiame dėmesį į jo plaukus, odos būklę, šypseną, dekoltė sritį. Dažnai vyresnio amžiaus moterys daro klaidą pasirinkdamos plaukų spalvą arba šukuoseną. Juk gera šukuosena gali pakeisti jūsų išvaizdą kaip ir naujas kostiumas, tik kainuoja žymiai mažiau. Netinkamai parinkta plaukų spalva pridės jums papildomų metų, o ar toks mūsų tikslas šiandien?

Visada rinkitės tokią plaukų spalvą, kuri yra artima jūsų natūraliai spalvai, kokia buvo jaunystėje. Venkite baklažano, bordinės ir visų oranžinių atspalvių, nebent tikrai žinote, kad jos jums tinka. Nesiriškite plaukų! Visada pakelkite juos nuo šaknų, jei nešiojate trumpus plaukus, jei ilgis žemiau pečių – tinkamai sušukuokite. Moteris kuri nesinaudoja kosmetika, pernelyg gerai apie save galvoja.

Nevenkite lengvo makiažo. Būkite atsargi su ilgalaikio makiažo manipuliacijomis. Dažnai čia daromos didžiasios klaidos – ploni kaip siūlai antakiai, nenatūraliai priaugintos blakstienos, išblukęs lūpų kontūras.

Aksesuarai

Aksesuarai buvo sukurti kaip priedas drabužių savybėms sustiprinti. Jiems skirkite didesnį dėmesį, nes niekas taip neišduoda žmogaus amžiaus, kaip netinkamai parinkti aksesuarai. Rinkitės iš šiuolaikinės aksesuarų gausos – lakuota vyriško tipo avalynė, neaukštas patogus kulniukas, madingas akinių rėmelis, aktualus skarelės raštas, šiuolaikiška diržo sagtis – visa tai gali daryti stebuklus. Nusipirkite rankinę tvirtu pagrindu, laikančią formą.

Pamirškite senas aksesuarų derinimo taisykles – avalynė ir batai vienos spalvos. Jokiais būdais nenešiokite juvelyrinių dirbinių iš vieno komplekto – žiedas, pakabukas ir auskarai. Venkite rankų darbo gaminių, jie dažnai savyje turi praeities „prieskonio“.

Niekas taip nesendina, kaip senas drabužis

Nevilkėkite vintažinių drabužių, jie dar labiau pabrėš amžių. Tarkite griežtą „NE“ pasenusioms medžiagoms, jas dažnai galima rasti dėvėtų rūbų parduotuvėse. Drabužiai, kuriuos perkate, turi būti kokybiški. Nepirkite pigių, vienkartinių daiktų. Stambaus rašto mezginiai, šilkas, kašmyras, vilna, tvidas, oda – visada leis jums išlikti stilingai ir nepakartojamai. Idealus drabužių ilgis yra toks, kuris atskleidžia gražiausias jūsų kojų vietas, o ką reikia – paslepia.

Tinkamiausias rankovių ilgis – dengiantis alkūnes. Ilgesnes rankoves rekomenduoju pasiraitoti, taip suteiksite visam siluetui lengvumo. Tegul jūsų garderobe nebūna vietos plonam trikotažui ir dirbtinio pluošto medžiagoms, jos dažnai gali jus išduoti ir visus kūno trūkumus pateikti visu „gražumu“.

Atidėkite juodą spalvą juodai dienai

Juoda spalva laikoma klasika, tačiau visuomenė dažnai pamiršta, kad egzistuoja ir kitos spalvos. Spalvas reikia derinti, sukti galvą ir su jomis „dirbti“, o juoda tinka prie visko, lieknina, praktiška, jos yra daug parduotuvių asortimente, tad einame lengviausiu keliu. Bet priminsiu, kad juoda spalva labiausiai pabrėžia amžių, o kartais ir dar blogiau – prideda papildomų metų.

Šviesios spalvos arčiau veido suteikia gaivumo ir šviežumo. Balta, kreminė, karamelinė, pilka ir visi pasteliniai atspalviai taip pat lengvai dera tarpusavyje. Jos atrodys nenuobodžiai ir įvaizdžiui suteiks prabangos. Svarbu atsiminti – kuo šviesesnė drabužio spalva, tuo geresnė jo kokybė. Nevenkite ir ryškių spalvų, juk spalvos asocijuojasi su jaunyste ir automatiškai jaunina jus. Atsižvelgiant į jūsų būdą ir temperamentą, ryškias spalvas galima naudoti mažais plotais – aksesuaruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)