Kartu su kitomis ryškiomis spalvomis

Ryškiai mėlyna yra viena pagrindinių spalvų, esančių Johaneso Itteno spalvų rate. Lengviausias būdas ją derinti su kitomis ryškiomis spalvomis esančiomis šiame rate – raudona, žalia, geltona, violetine ar oranžine. Jei nebijote aplinkinių dėmesio, o gyvenimo būdas leidžia apsirengti ryškiau – naudokite šias spalvas vienodais plotais.

Kelių ryškių spalvų derinimą viename įvaizdyje šiandien vadiname spalviniais blokais (angl. color-blocking). Tačiau nepamirškite, kad tokių spalvų junginiai bus tikra „bomba“ ir jūs neliksite nepastebėta. Jei vis dėlto norite, kad mėlyna spalva išliktų viso jūsų derinio pagrindu – antrą ryškią spalvą naudokite mažomis „porcijomis“, t.y. aksesuaruose.

Aksesuarai

Klasikinė mėlyna spalva ne visiems gali patikti, ne kiekvienam tikti, o kitus net gąsdinti savo ryškumu. Pavyzdžiui, šviesiaodės šviesiaplaukės vilkėdamos sodrią mėlyną spalvą gali išryškinti paakius, raukšles, kapiliarus ar kitaip išryškinti su amžiumi atsirandančius trūkumus.

Dažniausiai harmoningai su šia spalva atrodo ryškių veido bruožų moterys – rudos akys, tamsūs vešlūs antakiai, gražaus įdegio juodaplaukės. Jei nesate tikra, kad ši spalva jums tinka prie veido ar gyvenimo būdo, visada yra puiki išeitis – naudoti ryškiai mėlyną spalvą aksesuaruose. Tokiu būdu jūsų įvaizdis bus ne tik madingas, aktualus, bet ir gyvybingas. Rankinė ar ryškiai mėlynos spalvos aukštakulniai – visada puikus sprendimas.

Achromatinės spalvos

Visoms, besirenkančioms neutralias ir jau patikrintas spalvas, turime puikių žinių – klasikinė mėlyna puikiai dera su klasikine juoda, pilka ar balta. Šios trys spalvos dažnai vadinamos achromais, nes jos savyje neturi jokios spalvos. Jei jūsų darbas ar gyvenimo būdas neleidžia eksperimentuoti ir „žaisti“ su spalviniais blokais visada rinkitės jas. Derinant baltą ir ryškiai mėlyną spalvą sukursite gaivų, šviesų ir vasarišką įvaizdį.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ne tik į spalvą, bet ir drabužio modelį. Balti marškinėliai, kedai ir klasikinis mėlynas kostiumas automatiškai transliuos sportinę nuotaiką. Švarią, ryškią, neišblukusią juodą spalvą taip pat puikiai tinka derinti su mėlyna.

Monochromatinis derinys

Na ir paskutinis, bet neprasčiausias būdas – derinti ryškiai mėlyną spalvą viename įvaizdyje su giminingais šios spalvos atspalviais. Žydra, ultramarino, melsva, indigo, azuro, rugiagėlės, vidurnakčio – visos jos dera su ryškiai mėlyna.

Kuriant monochromatinį derinį, nuspręskite, kuri iš spalvų užims „lyderio poziciją“. Ji turi sudaryti 60% jūsų įvaizdžio. Kitus atspalvius naudokite mažesniais plotais, pavyzdžiui – 25% ir 15%. Šis atspalvių žaismas suteiks galimybę kiekvienai drąsiai eksperimentuoti su šių metų madingiausia spalva pasirinkus tinkantį jos atspalvį prie veido.

Sukurkite balansą

Klasikinė mėlyna yra labai aktyvi spalva, o dar ryškiau ji atrodys jei jūsų drabužio medžiaga bus slidi ir blizganti – šilkas, atlasas, satinas. Siekdamos šiek tiek „prigesinti“ spalvą, rinkitės matines medžiagas – vilną, tvidą ar megztus gaminius. Drabužio stilius taip pat turi reikšmės. Pavyzdžiui, mėlynos spalvos klasikinio modelio švarkas, dėl savo pasiuvimo ir griežtų linijų automatiškai įvaizdžiui suteiks daugiau statuso ir mažiau žaismingumo.

Taip pat, neutralizuoti šią aktyvią spalvą galima derinant ją su pastele. Smėlinė, karamelinė, kreminė, rusva ir kitos pastelinės spalvos – sukurs spalvinį balansą tarp savęs ir ryškiai mėlynos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)