Kokia avalynė tinka?

Kalbant apie galvės stilių, kojinės geriausiai tinka prie trijų modelių basučių: 90-ų stiliaus su plonais dirželiais ir neaukšto stiletto kulniuko, masyvių platformų ant storo kulno su prieskoniu iš 70-ųjų arba sportinio stiliaus žemapadžių. Tačiau turime nepamiršti ir podiumo, pavyzdžiui, amerikiečių dizaineris Marc Jacobs siūlo mūvėti kojines su mule tipo avalyne atviru kulnu. Tuo tarpu Simone Rocha užmovė kojines ant dailių modelių kojų avinčių platformas. O Salvatore Ferragamo derino baltas kojines prie lygiapadžių smailianosių.


Kokios kojinės tinka?

Kojinės turi būti be akivaizdžiai matomos gumos, geriau rinkitės vientisą tekstūrą. Jos gali būti vienspalvės arba raštuotos, blizgios ir matinės, permatomos ar su dekoru, nėriniuotos ar sportinio stiliaus, storesnės ir net iš moheros.

Viskas priklauso tik nuo jūsų ir jūsų gebėjimo sukurti tinkamą kompoziciją tarp šių dviejų aksesuarų. Nemažiau svarbi yra kokybė. Kojinės turėtų būti pagamintos iš nepriekaištingos įdomios tekstūros ar išskirtinio rašto audinio – tai kaip tik tas atvejis, kai verta investuoti šiek tiek daugiau nei įprasta. Jokiais būdais nederinkite trumpų kojinių prie atviros avalynės, atrodysite juokingai, ir tarsi kažką užmiršusi.

Derinimo subtilybės

Jeigu kojinių ir batų spalva sutampa, tuomet tekstūra ar audinio charakteris turi skirtis. Puikus pavyzdys – juodos odinės basutės ir juodos metalizuotos kojinės su blizgesiu. Kitas puikus variantas – batų ir kojinių spalvos kontrastinės. Tačiau reikia nepamiršti, jog pastarasis pasirinkimas optiškai „kerpa“ koją, padaro ją trumpesnę. Geriau derinti kojines prie drabužių ar jų raštų, tuomet žvilgsnis nuskaitys visą siluetą bendrai – nuo galvos iki kojų.

Sportinio stiliaus kojinės taip pat nelieka be dėmesio. Bet nesistenkite sukurti tobulos poros – sportas + sportas. Daug įdomiau, jei kojinių „charakteris“ skirsis nuo avalynės. Galbūt pasuksite pirštu prie smilkinio, tačiau itin išskirtinai ir įdomiai atrodo atviros basutės su dirželiais ir baltos Nike kojinės su logotipu. Šiandien sportas drąsiai jungiamas į vieną įvaizdį su moteriškumu ir romantika. Prisiminkit, juk sijonas prie sportbačių taip pat buvo „neįmanomas“ dalykas.

Svarbu žinoti

Jeigu esate naujokė ir bijote suklysti, tuomet eksperimentuokite iš lėto. Derindamos kojines prie atvirų basučių išlaikykite balansą. Tegul tik vienas iš dviejų dalykų būna akcentinis. Jeigu avalynė neutrali ir bazinė, tuomet kojinė raštuota ar su blizgesiu. Na ir žinoma, jei avalynė šaukte šaukia – rinkitės „ramesnę“ kojinę. Ryškių kojinių ir ryškių basučių duetas yra leistinas tik tuomet, kai šie du aksesuarai turi bendras charakteristikas ir savybes. Niekada nepralošite, jei kojinės bus tokios pat spalvos kaip jūsų suknelė arba sijonas.

Kitas svarbus momentas – jūs turite puikiai suprasti, kas madinga ir aktualu šiandien. Mada mūvėti kojines prie atvirų basučių pas mus atkeliavo dar iš 40–tų, tad siekiant sukurti šiuolaikišką, o ne retro stiliaus įvaizdį, būtina gerai suprasti vyraujančias tendencijas. Priešingu atveju rizikuojate sugriauti visus savo lūkesčius. Jeigu planuojate mūvėti storesnes kojines prie basučių, apsvarstykite galimybę įsigyti avalynę vienu dydžiu didesnę nei įprastai.

Ir vis dėlto, jei kojinių ir basučių derinys nėra jums prie širdies, drąsiai mūvėkite spalvotas, nėriniuotas, raštuotas ar kitas įdomias kojines prie vyriško tipo avalynės – loferių, derbi, oksfordų. Puikų pavyzdį, pagal naujausias tendencijas savo pavasario kolekcijoje pademonstravo Thom Browne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)