1. Nestilinga formalioje aplinkoje

Tikriausiai dauguma Lietuvos moterų savo spintoje turi klasikinę juodą, pilką ar kitos spalvos suknelę, tačiau panašus modelis atrodo labai „tuščiai“. Visada pagalvokite, ką norite transliuoti savo įvaizdyje. Jeigu tikslas yra neišsiskirti ir atrodyti brandaus amžiaus moterimi – šis variantas 100 proc. tinka. Tačiau siekiant sukurti išskirtinį derinį, vieno pakabuko čia nepakaks.

Visada prieš perkant panašų gaminį, siūlau gerai pagalvoti, kaip įdomiai jį pateiksite. Tas pats klasikinis įvaizdis, gali atrodyti ir šiuolaikiškai, ir prabangiai. Čia svarbu atkreipti dėmesį į aksesuarus, audinio faktūrą, siluetą ir ilgį.

Tai, kad mažai domitės mada ir šiandienos tendencijomis, gali lengvai išduoti ne tik tai, kaip jūs derinate drabužius, bet ir drabužių dėvėjimo įgūdžiai. Vienas ir tas pats drabužio elementas gali būti pateiktas labai skirtingai. Pavyzdžiui: megztukas sukištas į kelnes, atsegtas paltas, asimetriškai surištas diržas, 10 centimetrų aukščiau pakeltas sijonas, prasegta marškinių saga – visa tai suteiks jūsų įvaizdžiui šiuolaikiško charakterio.

Dažnai daroma moterų klaida keliaujant į darbą – derinti pieštuko formos sijoną prie juodų pėdkelnių ir aulinukų ant kulno. Mokytojos įvaizdis garantuotas!

2. Nešiuolaikiškas siluetas, ilgis ir faktūra

Paltai, paltai, paltai... Laisvas, formą laikantis klasikinio modelio paltas, kurio ilgis žemiau kelių, šiandien yra madingas. O trumpas, su kapišonu ir sagom per visą gaminio ilgį – nebe. Drabužiai bei avalynė prie palto taip pat turi būti parinkti labai atsakingai.

Pūkinė striukė su kailiuku ant kapišono šiandien labiau tinka mokyklinukėms, nei šiuolaikiškai ir stilingai merginai. Aktuali striukė šiandien yra oversize silueto. Tokie pūsti modeliai gali būti juosiami odiniu diržu, norint akcentuoti juosmenį bei suteikti įvaizdžiui daugiau moteriškumo.

Pūstas sijonas aukščiau kelių, taip pat kelia neigiamas asociacijas. Tokį modelį šiandien pakeitė gofruoti ir plisuoti sijonai žemiau kelių. Masyvūs vėriniai iš akmenų taip pat nėra aktualūs. Madoje bižuterija, auksas, medalionai, perlai ir skirtingų stilių junginys viename.

3. Labai trumpa + labai aptempta

Visoms merginoms siūlau nesusikišti aptemptų džinsų (angl. skinny), tamprių, kelnių į prigludusio aulo botfortus. Botfortai – tai ilgaauliai kavalerijos batai, kurių aulai siekia kelius. Toks derinys atrodo vulgariai ir asocijuojasi su 2015 metų tendencijomis. Geriau rinkitės tiesų džinsų siluetą, nesuteikiant galimybės aplinkiniams formuoti neigiamą nuomonę apie jus.

Jei vis dėlto labai aptempsite apatinę kūno dalį, būtinai suformuokite papildomą apimtį viršuje – švarku, paltu, kardiganu ar kitu masyviu oversize drabužiu.

Taip pat nerekomenduoju avėti aptemptų ilgaaulių batų prie mini sijonų, suknelių ar šortų. Šiandien tai yra grubi stilistinė klaida ne tik plius dydžio merginoms, bet ir aukštaūgėms manekenėms. Kaip gi tai pateikti teisingai? Jeigu jūsų sijono ilgis aukščiau kelių, tegul jis būna A silueto, o medžiaga standi. Avalynė čia nemažiau svarbi – bato aulas turi būti laisvas, oda grubi ir laikanti formą.

Dar vienas šiuolaikiškas ir madingas būdas pateikti botfortus ar kitus prigludusio silueto ilgaaulius – paslėpti juos po midi ilgio sijonu, taip vizualiai suformuosite harmoningą įvaizdį, nekeliantį seksualių asociacijų. Labai svarbu žinoti, kad papildomos linijos tarp sijono ir bato aulo labai „karpo siluetą“, todėl pastarasis sprendimas yra ypač rekomenduojamas žemaūgėms (angl. petit) merginoms, juk batui pasislėpus po viršutiniu drabužių sluoksniu, formuojama vertikali linija, o siluetas įgauna vientisumą. Rudenį – tai protingas sprendimas, nes puikiai šildo ir atrodo stilingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)