Pirmą kartą su trenksmu perregimų tinklelio rūbų tendencija sugrįžo prieš porą metų, tačiau šį sezoną ji ir vėl atsiduria madisčių akiraty. Tokios palaidinės ir suknelės primena „antrą margintą odą“, jų siluetai yra prigludę prie kūno, o audinys - šiek tiek perregimas.

Anksčiau tokio tipo drabužius savo kolekcijose pristatydavo dizaineriai Johnas Galliano, Jeanas Paulis Gaultier ir mados namai „Dolce & Gabbana”, o dabar siūlo „Coperni”, „Mugler”, „Loewe” ir kt. Tinklelio rūbai - tikras 10-ojo deš. pabaigos - 2000-ųjų pradžios hitas, tad didelė tikimybė, kad vintažinių drabužių parduotuvėse rasite ne vieną tamprią perregimo audinio palaidinę ar suknelę.

Prieš porą metų kurti šio stiliaus palaidines ėmėsi modelis Emily Ratajkowski. Jos prekės ženklas „Inamorata“ tąkart pristatė ne tik tamprias raštuotas palaidines, bet ir kelnes bei paplūdimio skareles. Pastaraisiais sezonais išpopuliarėjęs Y2K stilius sugrąžino tinklelio audinio tendenciją, tad Emily juos sėkmingai kuria toliau, o mes siūlome pasižvalgyti, ką siūlo ir kiti.

Madingiausios perregimo audinio palaidinės ilgomis rankovėmis ir aukštu kaklu, margintos susiliejančiomis spalvomis, gėlėmis ar grafiniais raštais. Dėmesio vertos ir palaidinės, pasiūtos iš perregimo vienspalvio tinklelio arba tarsi sudurtos iš audinio skiaučių. Madingi akcentai: raištelių varstymai, audinio suraukimai, uždara iškirptė ir spalvinis „ombre“ efektas.

Tendencijose pastebėsite ne tik palaidines, bet ir perregimo tinklo sukneles, kuriančias nuogo, tačiau paslėpto kūno iliuziją. Populiariausias prigludęs siluetas, išryškinantis kūno linkius. Tokias palaidines ar sukneles drąsiai medžiokite antrų rankų parduotuvėse, jose rasite tikrų vintažinių modelių.