Daugelis įsitikinę, kad sulaukus tam tikro amžiaus reikia kuo daugiau prisiengti. Todėl pradedami rinktis vis ilgesni sijonai. Kai kurie ekspertai su tuo kategoriškai nesutinka.

Portale „Vakarų ekspresas“ nurodoma, kad amerikiečių mados tinklaraštininkė Nancy Queen nerekomenduoja vyresnėms nei 50 metų moterims dėvėti midi sijonų. Tai ji rašo savo tinklaraštyje „Shopping On Champagne“.

„Per ilgi sijonai iš tiesų gali jus pasendinti. Dėl jų atrodysite „sukritusi“, apsunkusi ir tiesiog vyresnė, – sako N. Queen. – Jei stengiatės atrodyti jauniau, patarčiau vengti per ilgų sijonų.“

Ekspertė pastebi, kad vyresnių moterų noras pradėti dėvėti midi ilgio sijonus suprantamas, nes norima pridengti kojas, kurių išvaizda galbūt nebepatinka, arba paslėpti viršsvorį, tačiau iš tikrųjų efektas bus priešingas.

„Rekomenduoju vengti visų sijonų, kurie ilgesni nei iki kelių, – teigia mados tinklaraštininkė. – Kelio ilgis arba šiek tiek aukščiau kelių geriausiai atrodo vyresnėms nei 50 metų moterims. Tai – apskritai gražus ir tinkamas ilgis daugumai moterų, koks bebūtų jų amžius.“

Ekspertė pabrėžė, kad sijonai, kurie baigiasi ties blauzdų viduriu, išryškina plačiausią blauzdų dalį ir taip apsunkina išvaizdą.

„Šiek tiek paaukštinkite sijono apačią. Dėvėkite sijonus iki kelių ir šis pasirinkimas sumažins jūsų metų skaičių“, – apibendrina ekspertė.

Confirmreviews.com išskiria faktorius, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis sijoną, kai tau per 50.

Sijono tipas. Yra gėlėtų, raštuotų, vienspalvių, languotų, platėjančių, tiesių ir įvairiausių kitų rūšių sijonų. Vyresnės moterys dažniausiai renkasi gėlių rašto arba vienspalvius sijonus – jie geriausiai ir tinka. Taip pat, jei dirbama biure, visų amžių moterims puikiai atrodys sijonai-pieštukai ir kiti oficialaus stiliaus sijonai.

Sijono ilgis. Vyresnės moterys dažniausiai renkasi midi ar maksi ilgio sijonus. Kaip jau aptarėme, visgi ekspertai rekomenduotų rinktis sijono ilgį iki kelio. Priklausomai nuo progos ir stiliaus, nevenkite ir mini ilgio. Sijonas, pasibaigiantis kelis centimetrus ar delnu virš kelio, tinka daugumai skirtingo amžiaus moterų.

Proga. Renkantis sijoną svarbu atsižvelgti ir į tai, kur jis bus dėvimas. Darbui biure ar oficialiems susitikimams tiks vienas stilistinis variantas, pobūviui – kitas, laisvalaikiui – dar kitas. Juk dirbdama banke moteris veikiausiai nesirinktų džinsinio sijono, o laisvalaikiui vengtų pernelyg oficialaus sijono-pieštuko.

Spalva ir kokybė. Tai – dar du itin svarbūs faktoriai. Spalvą reikia rinktis pagal savo figūrą ir veido spalvinį tipą. Pavyzdžiui, kriaušės figūrai geriausiai tiks tamsūs sijonai, apversto trikampio – šviesesni. Šaltam spalviniam tipui reikės rinktis vienokius tonus, šiltam – kitokius. Kokybė svarbi ne tik dėl sijono ilgaamžiškumo, bet ir dėl vaizdo: prastos kokybės audinys labiau glamžosi, greičiau išsipašo siūliukai ir iš vaizdo gali būti matoma, kad jis – pigus. Todėl nesvarbu, kokia medžiaga – medvilnė, vilna, o gal poliesteris ar kita sintetika – svarbiausia, kad tiek audinys, tiek pasiuvimas būtų kokybiški.

Tinklaraštyje „Petite dressing“ rašoma, kad pagrindiniai tikslai, renkantis sijoną, turėtų būti šie:
– vizualiai liekninti ir ilginti kojas;
– subalansuoti siluetą;
– pridengti reikiamas vietas.

Iš ilgų sijonų tinklaraštyje rekomenduojamas tik vienas tipas – susiaučiami maksi ilgio sijonai. Visus kitus, kaip ir anksčiau minėta ekspertė, patariama rinktis iki/ties keliais. Daugelis moterų, sulaukusių 50 metų, gali nenorėti dėvėti mini sijonų. Taigi, jos gali pasirinkti sijoną, kuris yra vos vos aukščiau kelių. Tokio ilgio sijonas tinka įvairioms progoms ir suteikia bendrą elegantiškos, savo išvaizda besirūpinančios, moters įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją