Bandymas apsieiti be diržo

Apskritai, kuo labiau drabužis atitinka figūrą, tuo lieknesnis ir jaunesnis atrodo jį dėvintis žmogus. Visgi yra ir tokių modelių, kurie pagal užmanymą yra palaidi, neįliemenuoti, rašoma Brideblush.com. Kalbant apie plačias tunikas, tenka pasakyti, kad figūros jos nepadailina. Štai kodėl moterys neretai susijuosia jas diržu. Diržas akcentuoja talijos liniją, todėl tai puikus aksesuaras, padedantis atrodyti ir jaustis jaunesnėms.

Juoda nuo galvos iki kojų

Matyt, ne kartą esate girdėjusi, kad juoda spalva tinka visoms ir visada. Tikra tiesa, kad su juodais drabužiais pavyksta atrodyti elegantiškai ir nepriekaištingai, tačiau ištikimybė šiai klasikine laikomai spalvai gali nuvesti į kraštutinumus.

Pirmiausia, jeigu kiekvieną dieną rengsitės juodai nuo galvos iki kojų, aplinkiniams neišvengiamai sudarysite vyresnio žmogaus įspūdį. Kad šitaip nenutiktų, pamėginkite pažaisti tekstūromis arba pasirinkite kokį nors papuošalą, galintį tapti kitos spalvos akcentu.

Nesugebėjimas atprasti nuo petelių

9-ojo praeito amžiaus dešimtmečio madas galima atpažinti pagal sušiauštus plaukus, neonines spalvas ir vadinamuosius petelius. Visgi nė viena iš šių tendencijų taip beviltiškai neišėjo iš mados kaip tie peteliai. Taigi, jeigu nesiruošiate į 9-ajam dešimtmečiui skirtą teminį vakarėlį, venkite šios detalės kaip ugnies. Pirmiausia, peteliai priduoda siluetui stačiakampiškumo, o tai vargu ar pageidautina. Antra, kadangi ši detalė senamadiška, ji, aišku, sendina.

Sruogelėmis dažyti plaukai

Atsimenate, kada buvo madingi sruogelėmis dažyti plaukai? Tai buvo ganėtinai seniai, vadinasi, šandieną tai nebemadinga. Iki dabar propaguoti tokį plaukų stilių yra tas pats, kas ištisus dešimtmečius nekeisti šukuosenos. Aišku, plaukai tikrai neturi būti vienspalviai, tačiau turėtumėte išmėginti labiau šiuolaikišką tonavimo techniką (pavyzdžiui, „balayage“), leidžiančią gauti daug natūraliau atrodantį rezultatą ir nepridedančią metų.

Sentimentus keliantys aksesuarai

Dar viena aplinkybė, dėl kurios galite atrodyti vyresnė negu esate, – tai pomėgis nešioti papuošalus ar drabužius, keliančius visokių sentimentų. Gal esate prisirišusi prie šalikėlio, kažkada gauto dovanų nuo kitados jums svarbaus žmogaus? Galbūt nesiskiriate su iš senelės paveldėtu žiedu?

Reikšmingus prisiminimus, žinoma, reikia puoselėti, tačiau tikrai nebūtina atrodyti tarsi aliuzija į praeitį. Viską, kas akivaizdžiai byloja apie solidų pragyventų metų skaičių, padėkite į šalį, o dar geriau – paslėpkite kuo toliau. Gal kada nors tie daiktai ir vėl ateis į madą?

Figūros maskavimas

Kuo moteris vyresnė, tuo labiau ją traukia prie laisvų drabužių. Tikrai negalima sakyti, kad šitai nesuprantama. Stebina veikiau štai kas: kodėl toks potraukis ima reikštis dar tada, kai moteris palyginti jauna? Dukslūs, „oversize“ modeliai yra tiesiausias kelias, vedantis link nuosprendžio atrodyti vyresnei negu esate. Plačios palaidinės, megztiniai, kelnės ir ilgiausi sijonai – prasčiausias pasirinkimas einant į viešumą. Tokius drabužius galima dėvėti nebent pasiligojus ir būnant namuose. Net ir garbaus amžiaus damos neprivalo karštligiškai maskuoti kiekvieno figūros lopinėlio.

Masyvūs batai

Militaristinio stiliaus auliniai ir masyvios pakulnės kartkartėmis ateina į madą, bet apskritai tenka pripažinti, kad daugelis „didelių“ batų modelių atrodo kažkaip keistai. Pavyzdžiui, pėdos su tokiu apavu tikrai atrodo neproporcingai didelės, lyginant su kitomis kūno dalimis.

Optimaliausias pasirinkimas – kas nors mažiau konceptualaus, ne taip akivaizdžiai stilingo, kaip antai žemakulniai su dirželiu arba bateliai neaukšta pakulne. Atminkite, kuo delikatesnis apavas, tuo smulkesnio žmogaus įspūdį pavyksta sudaryti. Taip pat žinokite, kad jau praėjo ir masyvių kedų mada.

Senamadiškos rankinės

Tikra tiesa, kad karalienė Elžbieta II be klasikinio modelio rankinės į viešumą kojos nekeldavo, bet mes tikrai ne karalienės, ar ne taip? Taigi, kaip teigia žinoma sentencija, „kas leidžiama Jupiteriui, tas neleidžiama jaučiui“. Dabar, kai rankinių pasirinkimas toks gausus, tikrai nereikia likti įsikibus „Louis Vuitton“ modelių, nes jie jau atgyveno savo. Turėtumėte apsvarstyti nedidelio rankinuko ar delninės variantą. Dėmesio dabar vertos ir kniedėmis nusagstytos kuprinės bei odiniai krepšiai.

Ant klubų surišti marškiniai

Ant klubų susirišti flanelinius marškinius arba megztuką atrodo labai praktiška. Juk kartais iš tiesų neaiškų, ar neprireiks šiltesnio rūbo. Deja, kad sprendimas vaikščioti apsirišus marškiniais klubus suteikia kokių nors pliusų bendram įvaizdžiui, pasakyti neįmanoma. Akivaizdžiausia priežastis, kodėl per klubus sujuosti marškiniai vertinamai kaip prastas sumanymas, ta, kad klubai tokiu atveju atrodo platesni negu yra. Ar šito siekiate? Vargu. Taigi, pasiimtą šiltesnį rūbą geriau užsimesti ant pečių arba pamėginti sutalpinti į rankinę.

Gėlių raštais perkrauti drabužiai

Atrodytų, kas gali būti nuostabiau už plazdančią gėlėmis margintą vasarinę suknią. Bent kartkartėmis šitaip pasipuošti galima kuo laisviausiai. Bet jei gėlėta vaikščiosite nuolatos, žmonėms pradės atrodyti, kad jūs vyresnė negu esate.

Per iškylą gamtoje su gėlėmis marginta suknele, aišku, pavyks padaryti puikų įspūdį, tačiau nepasiduokite šiai madai, kitaip ims atrodyti, kad jūsų drabužinė užgrūsta vien tik gėlėtais rūbais.

Vien žemakulnė avalynė

Daugelis moterų nemėgsta aukštakulnių vien todėl, kad tai ne pati patogiausia avalynė. Visgi turėtumėte pasistengti ją avėti kuo dažniau, ypač jei nesinori, kad atrodytumėte vyresnė negu esate. Jei norisi patogiai jaustis, rinkitės batelius vidutinio aukščio kulniukais: su jais neteks kęsti kančių, na, o atrodysite daug geriau negu su žemakulniais.

Logotipų afišavimas

Gal manote, kad kuo daugiau logotipų prikabinėta ant drabužių ir aksesuarą, tuo madingesnė galite atrodyti? Deja, taip nėra. Gausybė logotipų atrodo tiesiog neskoningai, vulgariai, todėl neturite žavėtis tokiu amplua, nesvarbu, kiek jums metų. Įžūlus logotipų afišavimas leistinas tik paauglėms, tačiau po 21-ojo gimtadienio pats laikas pasistengti elgtis nuosaikiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)