Karštligiškas rankų dangstymas

Rankos, lygiai kaip kaklas, su amžiumi pradeda kelti vis didesnį nerimą: moterys nejučiom ima drovėtis bent kiek jas atidengti. Tikra tiesa, kad oda ilgainiui netenka elastingumo, suglemba ir nukąra. Tačiau ar tai pakankama priežastis slėpti rankas po plaštakas siekiančiomis rankovėmis?

Noras žūtbūt paslėpti ant rankų atsispaudusias laiko žymes yra natūralus, tačiau svarbu suvokti, kad tam tikromis aplinkybėmis (pavyzdžiui, kai alinamai karšta) ilgos rankovės,
užuot maskavusios, atvirkščiai – atkreipia dėmesį į sritį, kuri taip uoliai dangstoma. Verta prisiminti, kad dėvint ilgarankovius drabužius daug labiau prakaituojama, o prakaito dėmės pažastyse taip pat gali tapti dingstimi sulaukti dėmesio, kuris suvis nepageidaujamas.

Šventas tikėjimas kūno spalvos pėdkelnių būtinumu

Klasikų klasika laikomos peršviečiamos kūno spalvos pėdkelnės kitados buvo laikytos tiesiog privalomu atributu, kai segimas sijonas. Bet tie laikai jau praeity: dabar pasirodyti gatvėje plikomis blauzdomis yra daugiau nei toleruotina – ko ko, o šoko šitoks vaizdas niekam nesukels.

Turite patikėti, kad nuostata dėl būtino kūno spalvos pėdkelnių dėvėjimo jau tapo atgyvena, todėl ir toliau jos laikantis iškyla rizika pasisendinti. Taigi, verčiau pasirūpinkite kojų oda ir tarkite pėdkelnėms „Sudiev!“

Įprotis ryškiai apsivesti akis

Kas leistina roko žvaigždėms, nebūtinai tinka jums. Tik taip norėtųsi pakomentuoti juodai apsivedant akis gaunamą rezultatą. Įnirtingas akių tamsinimas prideda metų, todėl, jeigu nebesate jauniklė, privalote atsikratyti šios mados. Ryškiai apvestos akys pasunkina bendrą vaizdą – štai kodėl veidas atrodo senesnis.

Dar vienas tokio makiažo minusas tas, kad dienai einant į pabaigą su juo atrodysite tarsi išsitepusi. Ilgainiui dažai „suteka“ į raukšles, tik dar labiau jas išryškindami ir dar labiau nujuodindami paakius.

Ištikimybė segėms

Tarp klasikos ir to, kas senamadiška, lygybės ženklo dėti nevalia. Štai perlų vėrinys – tai klasika, bet segės – jokiu būdu ne. Na, taip, kadaise segės buvo laikytos stilingu ir dėmesį patraukiančiu įvaizdžio akcentu, tačiau dabar taip nebėra.

Taigi, segės nebemadingos, o viskas, kas senamadiška, gali suveikti kaip nuoroda į senatvę. Gal nesinori šito pripažinti, bet taip yra, todėl seges tikrai susidėkite į stalčių: kas žino, gal kada nors jų mada sugrįš?

Nesusitaikymas su tuo, kad Kapris – tik sala

Pagunda afišuoti kojas su amžiumi natūraliai išblėsta, todėl nuo šortų garbaus amžiaus damos laikosi atstu. Visgi atėjus vasarai lygiai taip pat natūraliai sukyla noras rengtis kuo lengviau ir netgi vėjavaikiškiau, pavyzdžiui, leisti sau bent kiek trumpesnes kelnes. Kaip tik tada koją tikrai gali pakišti kapriai – aptemptos kelnės vos žemiau kelių.

Problemų mūvint kaprius kyla dėl to, kad jie yra ypač nepalankaus ilgio – paprastai iki pusės blauzdų. Kaip tik toks ilgis, deja, figūros jokiu būdu nepataiso: net nesvarbu, kiek žmogui būtų metų, jo kojos rodosi storesnės nei yra. Taigi, jei per atostogas norėtųsi ko nors trumpesnio, rinkitės tik kulkšnis atidengiantį variantą. Galbūt jums tiktų, pavyzdžiui, kiulotai? (Jei kartais nežinojote, kiulotai –tai plačios patrumpintos moteriškos kelnės paaukštintu liemeniu.)

Nuostata, kad džinsai – jaunimui skirtas rūbas

Artėdamos prie brandos moterys kartais įtiki visai neracionaliomis idėjomis. Viena iš jų – tai nusistatymas, kad džinsus gali mūvėti tiki jaunimas. Vargu ar reikia aiškinti, koks patogus drabužis yra tinkamo dydžio ir modelio džinsai, tad kam gi jų atsisakyti?

Tiesa ta, kad bent viena pora idealiai tinkančių džinsų turėtų būti kiekvieno žmogaus drabužinėje. Taigi, jei džinsų vengiate, darote klaidą. Tereikia išsiaiškinti, koks siluetas geriausiai maskuoja figūros trūkumus ir pabrėžia privalumus, ir įsigyti sau tinkančią ir patinkančią porą. Atminkite: spinta be džinsų – sendinanti aplinkybė.

Beatodairiškas žongliravimas spalvomis

Dekoratyvinės kosmetikos paletės nuolatos pasipildo naujomis spalvomis, tačiau vien tik todėl, kad kokia nors spalva „graži“, tikrai negalite jos rinktis. Savaime nuostabi spalva jums gali visiškai netikti nei pagal odos toną, nei pagal jūsų tipą.

Klaidingai pasirinkusi akių šešėlių ar lūpų dažų spalvą, rizikuojate atrodyti išblyškusi, suvargusi. Pagal bendriausias taisykles moterys, kurių oda šilto tono, turėtų rinktis šiltas makiažo spalvas, o jeigu odos tonas šaltas, verčiau apsiriboti šaltesnėmis spalvomis.

Žavėjimasis tvidu

Tvido mada tai praeina, tai vėl ateina, tačiau net ir tada, kai tvidas ant bangos, geriau juo nesižavėti, jei norisi atrodyti jaunatviškai. Atminkite, tvidas sendina vien tik todėl, kad tai medžiaga, iš kurios pasiūtais drabužiais paprastai rengiasi senyvo amžiaus žmonės.

Jei imponuoja unisekso stilius, derėtų paieškoti palankesnių sprendimų nei tvido kostiumas. Tikrai vertėtų susimąstyti apie dryželių arba langelių raštą. Tikėtina, kad su tokios medžiagos ansambliu atrodysite kur kas patraukliau ir jaunatviškiau nei su drabužiais iš tvido.

Drastiškas skruostų rausvinimas

Baigdama makiažą būtinai pasirausvinate skruostus? Tai, žinoma, puiku, tačiau nepersistenkite. Pernelyg ryškiai nurausvinti skruostai sudarko harmoniją ir tikrai sendina.
Skaistalus reikia naudoti saikingai ir jų efektas turi būti itin subtilus. Šios makiažo priemonės ant skruostų turi būti tik tiek, kad spalva matytųsi labai nežymiai. Beje, su užmoju naudojant skaistalus didėja rizika ne tik pasisendinti, bet ir sukelti įtarimų dėl odos būklės.

Nuo jaunystės nekeičiamas akinių modelis

Yra vienas aksesuaras, kuriam daug kas kažkodėl neteikia reikšmės, tačiau kuris, deja, gali pridėti metų. Tai akiniai. Ne akiniai nuo saulės (nors sendinti gali ir jie, jei bus netinkamai parinkti), bet paprasčiausi kasdien nešiojami regėjimą koreguojantys akiniai.

Kartais atrodo, kad akinius nuo jaunystės nešiojančios garbaus amžiaus moterys yra tiesiog įsimylėjusios kažkada prisitaikytą ir prieš daugybę metų tikusį modelį. Vis dėlto akinių mados keičiasi, todėl jei nešiosite senamadiškus, atrodysite atitinkamai. Jei šito nesinori, apie naujo modelio akinius turėtumėte pagalvoti kuo dažniau.

Pomėgis dėvėti susagstomus megztukus

Paaiškinti, kodėl susagstomas megztukas sendina, nėra paprasta vien jau todėl, kad šiaip jau viską lemia drabužių deriniai, bendras ansamblis. Nepaisant šito, susagstomi megztukai vis viena siejami su senyvo amžiaus žmonėmis.

Dėl savo tekstūros ir silueto megztukai daugeliu atvejų apsunkina figūrą, todėl tai tikrai prastas pasirinkimas, jei siekiate atrodyti nepriekaištingai. Taigi, užuot dėvėjusi jaukų megztukėlį, verčiau rinkitės griežtumo įvaizdžiui suteikiantį švarką ar netgi bleizerį.

Uolus visų palaidų galų suraišiojimas

Vėsiuoju metų sezonu kai kurios moterys būtina išsitraukia iš spintos kokią nors dailią skarelę arba šalikėlį. Nors šis aksesuaras nebūtina yra nemadingas, jo išvaizda arba nešiojimo maniera gali pakišti koją.

Kritikos, aišku, nusipelno įprotis apsimuturiuoti kaklą. Šitoks jo dangstymas – bergždžias reikalas, nes, pirma, uolus ko nors maskavimas tik kelia klausimų ir traukia dėmesį, o, antra – suraišioti šalikai ir iki galo susagstytos sagos kuria konservatyvumo įspūdį, visada siejamą su garbiu amžiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją