Tamsios spalvos drabužius skalbti labai sudėtinga. Gauti išblukusių skalbinių kratinį ar pilką rūbų masę yra itin lengva, jei nesuprantate, kaip teisingai skalbti juodus drabužius.

Ar galima skalbti juodus skalbinius su pilkais ir spalvotais – štai atsakymas

Svarbi taisyklė, kurią reikia prisiminti kiekvieną kartą skalbiant drabužius, – juodus rūbus dėkite skalbti atskirai nuo visų kitų. Tamsesnių atspalvių skalbinius (tamsiai pilkus, tamsiai mėlynus, tamsiai žalius ir pan.) galima skalbti su juodais skalbiniais.

Tam yra dvi priežastys:

- jei šie daiktai suteps vienas kitą, tai nebus matoma;
- jie nekenkia vienas kitam, priešingai nei šviesūs ir spalvoti drabužiai, – dėl jų susidaro pūkai.

Paprasti patarimai, kaip teisingai skalbti juodus drabužius skalbyklėje

Logika ruošiant rūbus skalbimui paprasta: kuo mažiau jie trinami, tuo lėčiau praranda spalvą. Taigi kai dedate marškinius į būgną, užsisekite sagas, liemenėlės kabliukus ir visus džinsų užtrauktukus.

Prieš skalbdami taip pat išverskite tamsius drabužius į kitą pusę. Taip ne ta pusė patirs didžiausią žalą, be to, sulėtės spalvos praradimas.

Kaip skalbti juodus drabužius skalbimo mašinoje

Šiltas arba karštas vanduo gali pagreitinti išblukimą – dažiklis paprasčiausiai išsiplaus. Taigi, prieš skalbdami juodus rūbus – kad ir kokį laipsnį nustatysite, jie nebus tokie patys, jei temperatūra bus aukštesnė nei 30-40 °C.

Naudokite trumpiausią skalbimo ciklą arba švelnius audinius. Žiemą keletas profesionalių patarimų: naudokite drungną vandenį, o skalbkite šaltame vandenyje (kitaip labai šaltas skalbiklis gali neveikti).

Skalbdami juodus drabužius rinkitės skystą skalbimo priemonę. Ant birių skalbiklių gali likti baltų dryžių ir dėmių, dėl kurių sugadinami ką tik išskalbti drabužiai ir juos reikia skalbti iš naujo. O bevilnės skalbimo priemonės gali padėti apsaugoti nuo išblukimo ir kuo ilgiau išlaikyti jūsų mėgstamų palaidinių ar šortų gerą išvaizdą. Ant pakuočių ieškokite etikečių, pavyzdžiui, „skirta skalbti tamsius drabužius“.