1. Subraižyti akiniai nuo saulės

Nešvarūs ar subraižyti akiniai nuo saulės yra didžiulė stiliaus klaida. Patariame nuolat juos valyti. Taip pat rekomenduojame akinius nuo saulės laikyti saugiame futliare, kuris apsaugos juos nuo įbrėžimų. Visa tai skirta tam, kad jūsų regėjimas būtų aiškus ir saugus.

2. Akiniai, kurie netinka jūsų veidui ar nedera prie aprangos

Pasirinkę netinkamus akinius – tiek korekcinius, tiek nuo saulės – galite sudarkyti savo išvaizdą. Pavyzdžiui, jei esate apsirengę taip, jog jūsų įvaizdis prašyte prašosi aviatoriaus akinių, atrodysite gana keistai, jei užsidėsite katės akių formos akinius nuo saulės!

3. Per mažai ar per daug aksesuarų

Kuriant savo stilių, aksesuarai atlieka labai svarbų vaidmenį. Jie papildo jūsų aprangą ir sujungia ją į vieną visumą. Papildomos detalės gali daug ką pakeisti, nelygu, kas jums patinka. Vis dėlto, jei aksesuarų bus per daug, rizikuosite atrodyti neskoningai. Viskas priklauso nuo to, ar sugebėsite rasti tinkamą pusiausvyrą.

4. Dėvite kažką vien dėl to, kad tai madinga

Šiais laikais internetas mums padeda iš karto sužinoti naujausias tendencijas, dominuojančias mados pasaulyje. Tačiau pasistenkite įvertinti, ar ši tendencija jums tinka, ar ji dera jūsų gyvenimo būdui, ar ji atspindi jūsų įsitikinimus, ar ji tinka jūsų figūros tipui ir ar išreiškia jūsų asmenybę. Priešingu atveju turėsite nuo rūbų gausos braškančią spintą, pilną drabužių, kuriuos spėjote apsivilkti vos porą kartų, kol viena ar kita mada išblėso.

5. Nekreipiate dėmesio į audinio kokybę

Etiketė yra bene dažniausia stiliaus klaida, kurią darome visi. Greitosios mados parduotuvių tinklai suteikia mums galimybę pirkti nebrangius daiktus, pasiūtus iš prastos kokybės audinių, o mes apie tai net nesusimąstome.

Nors mažos kainos vilioja apsipirkti greitosios mados tinkluose ir internetinėse parduotuvėse, galinčiose pristatyti prekes visame pasaulyje, nieko nuostabaus, kad jų gaminiai dažnai būna siuvami iš prastos kokybės medžiagų.

6. Palaikote neetiškai dirbančius prekės ženklus

Žmonių išnaudojimas, nesąžiningas darbo užmokestis ir prastos darbo sąlygos – tai mados pramonės problemos, į kurias yra linkę įsivelti daugelis prekių ženklų, ypač greitosios mados tinklai. Todėl neetiškai dirbančių prekių ženklų rėmimas priskiriamas plačiai paplitusių stiliaus klaidų kategorijai.

7. Nešiojate netinkamo dydžio drabužius

Nenorime jums dar kartą priminti, bet dydis yra labai svarbu, bent jau kalbant apie aprangą. Vilkėdami maišo formos viršutinę dalį ir maišo formos apatinės dalies drabužį, veikiausiai atrodysite tarsi paskendę medžiagoje. Galbūt reikėtų pakeisti savo stilių? Nekalbame jau apie tai, kad apsitempę kažką itin ankšto, išryškinsite savo netobulumus ir jausitės nepatogiai. Atminkite, kad žmonių figūros yra skirtingos ir unikalios.

8. Vilkite drabužius, skirtus ne tai progai

Ši klaida neturėjo jūsų nustebinti. Pavyzdžiui, galite apsivilkti nuostabiausią rūbą, tinkantį vestuvėms, bet jis visiškai nederės, jei vykstate stovyklauti. Arba pasakysime dar paprasčiau: juk nedėvėsite marškinėlių trumpomis rankovėmis ir šortų, jei lauke sninga. Tai aprangos klaidos, kurių reikia vengti. Kartais apsirengę ne ta proga galite pasijusti nepatogiai, o nepaisydami renginio aprangos kodo, pademonstruosite nepagarbą ir savo neprofesionalumą.

9. Neatsižvelgiate į savo kūno proporcijas

Neskoningai galite atrodyti ir tuo atveju, jei neatsižvelgsite į savo natūralią figūrą. Kitaip tariant, rengsitės nepaisydami savo kūno proporcijų. Atvirkščiai, stenkitės pamilti savo figūrą ir sudėjimą. Būkite atviri jums tinkančių formų, raštų, ilgių, kirpimų bei aksesuarų paieškoms.

10. Per daug perkate

Pirkti naujus drabužius yra viliojantis užsiėmimas. Ypač tuomet, jei vis dar nesate tikri, koks iš tikrųjų yra jūsų stilius. Tačiau prieš perkant naują daiktą svarbu sustoti ir pagalvoti: „Ar man to iš tikrųjų reikia?“

11. Susiglamžę drabužiai

Toks paprastas dalykas kaip drabužių lyginimas prieš išeinant iš namų gali labai smarkiai pakeisti jūsų išvaizdą ir tai, kaip jausitės! Patikėkite mumis, kai sakome, kad susiglamžę drabužiai yra viena iš didžiausių stiliaus klaidų. Vilkėdami išlygintus drabužius atrodysite tvarkingai ir nejučiomis pristatysite save visai kitaip.

12. Prastos kokybės papuošalai

Žiedai, nuo kurių pažaliuoja pirštai, ar karoliai – tai stiliaus klaidos, kurių reikėtų vengti. Šiandien netrūksta puikios kokybės, įperkamų ir nesenstančių papuošalų, kurie jūsų kolekcijoje išliks ilgus metus ir neatrodys neskoningai.

13. Per daug kvepalų ar tualetinio vandens

Prieš išeidami iš namų, ant riešų ir kaklo kvepalų ar tualetinio vandens papurkškite ne daugiau kaip tris ar keturis kartus.

14. Neprižiūrėti plaukai

Maitindami ir puoselėdami savo plaukus, pasirinkę tinkamą kirpimą ar tiesiog rūpindamiesi savo barzda, visuomet atrodysite žvalūs, tvarkingi ir geriausios formos.

15. Purvini batai

Prieš išeidami iš namų nepamirškite patikrinti savo batų būklės. Kaip ir skalbiant drabužius, taip ir batus reikia reguliariai valyti. Tokia avalynės priežiūra gali turėti daug reikšmės bendrai jūsų išvaizdai ir savęs pristatymui.

16. Neinvestuojate į ilgalaikius daiktus

Būtiniausi, būtiniausi, būtiniausi drabužiai. Tai praktiški ir tvarūs daiktai, pavyzdžiui, universalūs batai ir gera viršutinė apranga, kuri tarnaus jums ne vienerius metus. Tai daiktai, pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų ir niekada nesenstantys.

Rekomenduojame pirkti sąmoningai ir investuoti į aukštos kokybės būtiniausius garderobo daiktus: pradedant patikimais baziniais drabužiais ir baigiant kokybišku džinsiniu švarkeliu, kuris gali tapti jūsų asmeninio stiliaus pagrindu. Dairykitės rūbų, kuriuos nešiosite ilgus metus. Už tai jums padėkos ne tik jūsų spinta, bet ir jūs patys ilgainiui sutaupysite pinigų bei prisidėsite prie tvarumo.

17. Bijote ieškoti asmeninio stiliaus

Kartais, bijodami padaryti stiliaus klaidų, laikotės tik pagrindinių principų ir galiausiai atrodote kaip visi. Tačiau bijoti nėra ko! Atminkite, kad stilius – tai saviraiška ir eksperimentavimas. Tai būdas atrasti tai, kas jus džiugintų ir leistų gerai jaustis. Svarbiausia ne tai, kokius drabužius dėvite, bet kaip juos dėvite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją