Maksimalizmas

Viena ryškiausių sezono tendencijų – „oversized“ mezginiai. Didintais dydžiais išsiskiria ne tik megztiniai, bet ir daugybė kitų drabužių ir žiemos aksesuarų. Storų siūlų kardiganai skvernais kone šluoja žemę, megztos suknelės primena kokonus, pirštinės beveik siekia pečius, o ilgi ir platūs šalikai galėtų tarnauti kaip pledai. Įspūdingus maksi dydžio megztinius rudens kolekcijoje pasiūlė mados namai „Blumarine“, jų ilgi stulpeliu megzti ryškiaspalviai kardiganai, papildomai puošti didelėmis kailio apykaklėmis, išduoda, kad kuklumui žiemą spintoje ne vieta. „Oversized“ kiauraraščio megztinius išvysite „Dior“ ir „Brunello Cucinelli“ kolekcijoje, maksi ilgio megztas sukneles – „Saint Laurent“, „Sportmax“ ir „Max Mara“ (pastarieji mados namai įvaizdžius siūlo paįvairinti ir maksi ilgio moherio pirštinėmis), o suptis į ilgus dryžuotus šalikus kviečia „Chanel“.

Šiek tiek vintažo

Madinga žiemos naujiena – megzti ansambliai, ypač užsegami arba vientisi megztiniai, prie kurių derinami tų pačių siūlų ir raštų sijonai. Vintažo stilistika alsuojančius gėlėtus vilnos siūlų ansamblius išvysite mados namų „Chanel“ kolekcijoje, „saldžius“ trijų dalių trumpintus kostiumėlius siūlo Y2K laikotarpį pamėgę „Blumarine“, o 7-ojo dešimtmečio raštais mirgančius megztus kelnių duetus atgaivino Emilio Pucci. Vintažiniais raštais marginti megztiniai šįmet laikysis tarp populiariausių, naujai atgimsta ir vadinamųjų „ugly sweater“ megztinių, būdingų 9-ajam dešimtmečiui, mada.

Puošnūs mezginiai

Žiemos šventės dizainerius paragino mezginius paįvairinti puošniomis detalėmis, tačiau tokius galite drąsiai pritaikyti ir kasdienei aprangai. Blizgantys žvyneliai (viena pagrindinių megztinių dekoro tendencijų), mažyčiai kristalai ir brangiųjų akmenų imitacijos, grandinėlės ar krištolo segės – megztiniai šį sezoną, regis, spindi viskuo, kuo tik įmanoma. Madingi ir metalizuoto efekto siūlų megztiniai, švytinčius sidabro pynėmis pristatė dizainerė Alberta Ferretti, pasiūliusi įprastą dieną tokius derinti su plačiomis kostiuminėmis kelnėmis, o vakarėlyje – su blizgančių žvynelių maksi ilgio sijonais. Šventiškai papuošti paprastą megztinį galima ir patiems, pritaikius žiemos aksesuarų tendenciją – iš kristalų suvertus kūno diržus ir braletes, segimas ant viršutinių drabužių.

Nepamiršti detalių

Šįmet žiemos aksesuarų skyriuje laukia ne tik pirštinės, šalikai, kepurės, bet ir be galo madingos ilgos megztos kojinės, mūvimos taip, kad būtų stilingai išlindusios iš aulinių batų. Tikru hitu tapo melanžo siūlų kojinės ir pėdkelnės, išpopuliarintos mados namų „Chanel“. Su trumpomis ar ilgesnėmis kojinėmis šį sezoną siūloma derinti net ir elegantiškus batelius ar vakarinę avalynę. Visą šūsnį puošnių kojinių, dekoruotų perlais, siuvinėjimais ir kristalais, pristatė dizainerė Simone Rocha. Spindintys akcentai neaplenkė ir megztų pirštinių, tačiau kalbant apie jų tendencijas šią žiemą svarbiausia ilgis – kuo ilgesnės, tuo geriau. O tradicines megztas kepuraites naują sezoną papildo „must have“ aksesuaru tapusios megztos balaklavos ir veidą dengiančios slidininkų kaukės, matytos mados namų „Max Mara“, Simone Rocha, „Gucci“, „Coperni“ ir „Ferrari“ rudens ir žiemos kolekcijose.