Pernelyg išpūsta šukuosena

Jums norisi vešlių plaukų šukuosenos. Deja, kaip ir visur gyvenime, čia svarbu saikas, o kas per daug, tas negerai. Egzistuoja riba, kuria peržengusi žmonių akyse atrodysite nebeskoningai ir vyresnė, nei esate.

Perdėtas spalvų derinimas

Metas aptarti lūpų pieštuko spalvą. Norite, kad lūpų dažai tiktų prie aprangos ir prie jums tinkančios spalvų paletės. Tai – bendro pobūdžio taisyklė, kurios laikomasi kuriant darnų įvaizdį, bet tai nereiškia, kad lūpų spalva turi idealiai atitikti jūsų drabužių spalvą.

Tarkime, lūpų dažai yra idealiai palaidinės spalvos; rezultatas – atrodysite senamadiškai. Ši tendencija seniai išėjusi iš mados ir tegu negrįžta. Pasidažykite lūpas vos šviesesnio atspalvio lūpų dažais nei palaidinė ar suknelė, kitas variantas – visiškai neutrali (angl. „nude“) spalva.

Sesė ilgakasė

Seniau (tarkime, septintą dešimtmetį) buvo labai madingi superilgi plaukai. Dalis moterų tebėra ištikimos šios tendencijos gerbėjos. Deja, plaukai būna ir per ilgi ir sendina moterį. Daugelio plaukų stilistų patarimu, brandesnio amžiaus moterims maksimalus plaukų ilgis – iki juosmens.

Beje, kuo ilgesni plaukai, tuo plonesni atrodys, nes dėl svorio bus
prigludę.

Tai ne džinsai

Visoms patinka tamprės – jos patogios, minkštos, dera prie daugelio drabužių. Ir dar būna džinsų audinį imituojančių tamprių! Visa tai puiku, bet moterys nesupranta, kad tai – ne džinsai.

Tamprės niekada neatstos puikiai tinkančių džinsų. Tamprės dažniausiai yra trikotažinės, todėl išryškina celiulitą (kas to norėtų). Taigi, su tamprėmis moteris gali atrodyti vyresnė ir netgi taip jaustis.

Neskoningi, masyvūs papuošalai

Viena yra ryškus aksesuaras, rankų darbo papuošalas, kas kita – pigiai atrodantys, masyvūs papuošalai. Neretai moterys mano, kad masyvus papuošalas bus puikus akcentas, bet rezultatas būna priešingas – jos atrodo neskoningai ir vyresnės. Rinkitės įdomius, originalius papuošalus, tik nepamirškite – neretai mažiau yra daugiau, o subtilūs papuošalai neužgoš dailaus drabužio.

Per tamsus savaiminio įdegio kremas

Visos norime atrodyti lyg dailiai nuauksintos saulės. Šaltuoju metų laiku tai praktiškai neįmanoma, jeigu neatostogaujate šiltuose kraštuose. Ir čia į pagalbą pasitelkiame savaiminio įdegio kremus, tiesa? Taip ir ne. Dėmesio – ilgai naudojant tokias priemones, oda gali negrąžinamai patamsėti. Ir neretai tokios priemonės būna ryškesnės už natūralų įdegį, taigi rinkitės ne tokią tamsią spalvą.

Plonyčiai antakiai

2000-ųjų pradžioje buvo madingi ploni, ryškios formos antakiai. Plonai išpešioti antakiai nebemadingi, visos turėtume tuo džiaugtis, nes tokia forma nepuošia. Tos, kurios vis dar jaučia nostalgiją plonyčiams antakiams, atrodo senamadiškai, be to, vyresnės. Dabar madingi kuo natūralesni antakiai.

Trikotažas nuo galvos iki kojų

Karštą vasaros dieną visi norime vilkėti lengvus, patogius drabužius. Kas gali būti maloniau už trikotažą? Ir vis dėlto trikotažinė suknelė – nebemadingas drabužis. Trikotažas limpa prie kūno, jis lengvas, todėl atrodo pigokai, be to, lamdosi ir išryškina visu minkštumus ant kūno.

Pastelinės spalvos

Pastelinės spalvos madingos, daugeliui patinka vienos spalvos drabužių deriniai. Deja, vyresnio amžiaus moterų toks variantas nepuošia, nes su metais oda darosi blyškesnė. Būtent todėl šviesios spalvos neretai sendina, veido bruožai pasidaro neryškūs.

Brandesnio amžiaus damoms patartina vengti monochromatinių ansamblių, tiesa, tai nereiškia, kad pastelinės spalvos jums draudžiamos. Tiesiog derinkite šviesią spalvą su tamsesne, ryškesne.

Suknelė, sijonas iki žemės

Brandesnio amžiaus moterims patartina atsargiau vertinti maksi ilgio drabužius. Atrodytų, puiku, jie dengia kojas, tačiau ar visada verta paryškinti liemenį?

Jei renkatės maksi sijoną, svarbu priderinti palaidinę. Tarkime, jei sijonas siauras, palaidinė turėtų būti laisvesnio silueto, ir atvirkščiai.

Storas sluoksnis kreminės pudros

Mūsų oda daug patiria bėgant metams – saulė, aplinkos poveikis ir t.t. Neišvengiamai atsiranda raukšlelių ir raukšlių. Viena iš paplitusių klaidų – mėginti užmaskuoti visus trūkumus ir raukšleles storu kreminės pudros sluoksniu. Kuo storesnis pudros sluoksnis, tuo vyresnė atrodysite. Patartina rinktis lengvesnės struktūros kremus su atspalviu – jie neapkraus odos ir atrodysite kur kas gaiviau.

Drabužiai aukštu kaklu

Moterys linkusios slėpti, maskuoti įvairius išvaizdos trūkumus. Viena iš labiausiai probleminių sričių – kaklas, metams bėgant jis praranda stangrumą. Neskubėkite slėpti kaklo vilkdamosi megztinį aukštu kaklu ar marškinėlius stačia apykakle. Kartais ką nors slepiant tik dar labiau atkreipiame į tą vietą dėmesį.

Nesikeičianti šukuosena

Dar vienas sendinantis dalykas – metų metus nesikeičianti šukuosena. Mes atrandame patinkančią ir tinkančią šukuoseną ir paskui nebenorime jos keisti. Bet šukuosenos, kaip ir visa kita, ateina į madą ir pasidaro nebemadingos, plius mes keičiamės. Pasitikrinkite: pažiūrėkite į senesnę nei penkerių metų savo nuotrauką; jei iki šiol ta pati šukuosena, pats metas ją keisti.

Tamsūs lūpų dažai

Rudenį, žiemą dažniau dažomės sodriais, tamsesnių spalvų lūpų dažais. Tiesa, vyresnio amžiaus moterims nepatartina šito daryti. Metams bėgant keičiasi ne tik oda, bet lūpos – jos darosi plonesnės, blyškesnės. Labai tamsūs lūpų dažai tik pabrėš šiuos lūpų trūkumus. Ir dar šis tas – tamsūs lūpų dažai sausina lūpas ir paryškina raukšleles virš viršutinės lūpos.

Papuošalų komplektas

Jei turite papuošalų komplektą, tai nereiškia, kad privalote viską segėti vienu metu – auskarus ir vėrinį, mūvėti apyrankes ir segėti vėrinį... Pagrindinė taisyklė: jei pasikabinote ant kaklo grandinėlę, nesegėkite auskarų, ir atvirkščiai.

Papuošalų rinkiniai prideda išvaizdai metų. Puoškitės įvairiais papuošalais – įvairovė įdomiau ir jaunatviškiau.

Ar tai – senelės sofa?

Gėlių raštams turi būti vieta ir laikas. Pavasarį gėlėti drabužiai tarsi patvirtina, kad prasidėjo pavasaris. Tik nevilkėkite gėlėtų drabužių kiekvieną mielą dieną – taip tarsi siunčiate žmonėms žinią, kad esate vyresnė.

Apskritai rinkitės smulkesnius gėlių raštus, audinių su didžiulėmis gėlėmis venkite.

Apatiniai drabužiai

Apatinių drabužių neturi matytis – jokiu būdu! Antra taisyklė – apatiniai turi būti patogūs. Šiais laikais netrūksta kokybiškų, patogių apatinių, pritaikytų dėvėti po įvairiais drabužiais. Netinkantys apatiniai drabužiai, po viršutiniais drabužiais išryškėjantys apatiniai – vieni didžiausių mus sendinančių kaltininkų. Atrodytų, smulkmena, bet ji sugadina visą moters įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)