– Ar tiesa, kad aukštakulniai labiau tinka prie džinsų negu prie mini sijono? Jei taip – kodėl?

– Ne, aukštakulniai yra universali avalynė. Derinti galite su absoliučiai viskuo. Tik svarbu laikytis taisyklių, kurios padėda tinkamai subalansuoti proporcijas arba suteikti elegancijos jūsų įvaizdžiui.

– Kokius batus derinti su sijonu-pieštuku arba midi sijonu žiemą?

– Labiausiai tinka ilgaauliai iki kelių arba aukščiau kelių. O vasara tiks loferiai ir suvarstomi bateliai.

– Kokius batus derinti su džinsais žiemą? Ar aulinukai turi būti ant džinso viršaus, ar džinsai – į juos sukišti?

– Galite derinti sportbačius su platforma, chelsea arba kaubojiškus aulinius ir smailianosius aulinukus su kulnu. Su visais paminėtais avalynių tipais džinsai turi būti ant viršaus. Jeigu renkates aptemptus siaurėjančius džinsus, tada džinsai turi būti sukišti į bato vidų.

– Kokių batų nederėtų rinktis žemesnėms merginoms? Kokių – pilnesnėms? Ar tiesa, kad batai gali „nukirsti“ ūgį arba pridėti svorio?

– Nesvarbu, ar esate žemesnė, pilnesnė ar aukšta, visais atvėjais juodi aulinukai „kerta“ ūgį, todėl verta rinktis bent 30-40 denų storio juodas pedkelnes. Taip sukursite vientisą liniją ir vizualiai išilginsite kojas. Batai niekada nepridės svorio, jeigu tinkamai suderinsite. Rinkites oversized švarką arba plačias kelnes. Subalsuosite proporcijas ir sukursite tasyklingą ansamblį.

Žemesnėms moterims rekomenduoju vengti avalynės su ovaliu priekiu ir rinktis smailianosius, o pilnesnems – vengti aptemto aulo ir rinktis plataus aulo batus su platforma.

– Kokias poras batų būtina turėti žiemai, kad išeitų sukurti įvaizdžius ir su kelnėmis, ir džinsais, ir su sijonais?

– Rekomenduoju įsigyti bazinius modelius. Avalynė turi būti minimalistinė, vientisos spalvos, paprastos formos ir be ryškių detalių. Pradžiai tiks ilgaauliai iki kelių, aulinukai su kirstu arba smailiu priekiu ir suvarstomi auliniai batai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją