Tinklaraštininkė Audrey Coyne savo „Youtube“ kanalo vaizdo įraše pristatė daiktus, kurių daugiau nebeperka.

1. Tai, kas neatitinka mano spalvų paletės. Susidaryti savo spalvų paletę – labai gera idėja. Pasirinkite tas spalvas, kurios jums geriausiai tinka (jei nežinote, kokios spalvos tinka, kai kurios stilistės teikia spalvų analizės paslaugą) ir kurios gerai dera tarpusavyje. Perkant daiktus tik iš savo spalvų paletės jie visi derės vienas su kitu. Kaskart užsinorėjus ką nors įsigyti apgalvokite – ar šio daikto spalva yra mano spalvų paletėje? Ir jei ne, nepirkite. Taip ne tik sumažinsite impulsyvaus pirkimo galimybę, bet ir išlaikysite spintą stilinga.

2. Pigūs rūbai, batai ir aksesuarai. „Pigūs“ – tai nereiškia „nebrangūs“. „Pigūs“ – tai prastos kokybės, trumpo dėvėjimo rūbai. Daiktai, kurie prastai pasiūti, kurių sagos susiūtos nelygiai ar padai prikalti netvirtai. Kiekvienas jūsų perkamas daiktas turi būti ilgaamžis, kokybiškai pagamintas.

3. Rūbai, kuriuos manote, kad turėtumėte dėvėti. Informacija apie stilių ir madą dabar – visur aplink, ir kartais galime sau įteigti, kad yra tam tikri rūbai, kuriuos turėtume dėvėti atsižvelgiant į savo amžių arba kuriuos būtina įsigyti, nes tai – karščiausias trendas. Taip sukuriama per daug spaudimo. Kuo labiau koncentruositės į individualumą, tuo geresnį savitą stilių sukursite.

4. Nepatogūs rūbai. Yra tokių drabužių, kurie atrodo itin gerai, bet netinka jūsų gyvenimo būdui ar kūnui. Pavyzdžiui, tobulai gražūs, deja, puse dydžio per maži bateliai. Arba daili palaidinė, kurios medžiaga sintetinė ir su ja smarkiai prakaituojate. Žinoma, galima turėti vieną ar du daiktus, kurie atrodo tobulai ir nėra visiškai patogūs – juos veikiausiai apsivilksite į šventę ar kita proga. Tačiau kasdienis jūsų stilius turi būti patogus, dėvimas.

5. Išpardavimo rūbai, kurių šiaip nebūtumėte pirkusi. Jei koks nors daiktas neviliojo jūsų už pilną kainą, neturėtumėte jo įsigyti ir su didžiule nuolaida. Nuolaidos kartais sugundo mus nusipirkti tai, ko vėliau gailimės. Pildyti spintą reikia sąmoningai ir verčiau išvengti išpardavimų spąstų.

6. Daiktai, skirti vienam vilkėjimui ar vienam deriniui. Įsigydami daiktus, kuriuos dėvėsime tik vieną kartą, prilyginame juos bet kokiam greitai suvartojamam daiktui – plastikiniui puodeliui ar popierinei servetėlei. Kiekvienas kasdienis daiktas, kurį įsigyjate, turi derėti bent su 3-5 kitais daiktais jūsų spintoje. O kiekvienas proginis drabužis gali būti saugomas ir ateities progoms, tad verčiau rinktis klasikinius, ne trendinius kirpimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)