– Ar šventėms viską reikia apsipirkti naujai, ar galima pritaikyti ką ir iš turimo garderobo?

– Jeigu mes kalbame apie Naujuosius Metus, drąsiai galiu pasakyti, jog frazės „Naujuosius reikia sutikti dėvint naujus rūbus“ arba „Kaip sutiksi – taip ir praleisi ateinančius metus“ nebegalioja.

Sąmoningi vartotojai renkasi tvarią madą ir Naujiesiems arba Kalėdoms kuria naujus įvaizdžius iš jau turimų rūbų ir aksesuarų. Nepamirškite, kad kitokia šukuosena ar ryškesnis makiažas gali suteikti seniems rūbams naujų interpretacijų ir nuotaikos.

Įvaizdžio dizainerė Marja Strelec

Kitas variantas, paskolinti arba apsikeisti šventiniais apdarais. Tai irgi tvarus ir ekologiškas, bei ekonomiškas sprendimas. Pakalbinkite drauges – manau, daugelis jų turėtų sutikti dalyvauti mainuose – ir smagu, ir naudinga.

– Kokius akcentus galima panaudoti, kad kasdienius įvaizdžius paverstume šventiniais?

– Pagalvokite, kas mums asocijuojasi su švente? Blizgesys, plunksnos, aukštakulniai? Ryškūs, žėrintys papuošalai? Išskirtinis makiažas? Galbūt turite savų asociacijų? Jas ir įgyvendinkite!

Noriu pabrėžti, jog Kalėdinė arba Naujametinė apranga priklauso nuo vietos, kur švęsite. Jei tai bus prašmatnus restoranas – rinkitės vakarinę suknelę (pvz., šilkinę ant petnešėlių, su iškarpymais arba madingiausios 2023 metų spalvos – Viva Magenta, tai yra, purpurinė raudona), satino kostiumą, miksuokite žėrintį viršų su klasikine apačia arba atvirkščiai.

Šventė restorane

Jei tai bus vakarėlis su draugais namie – nepamirškite, jog dažniausiai su avalyne po namus nevaikštome kaip ir nenešiojame delninės iš kambario į kambarį. Kaip gi apsirengti?

Siūlyčiau derinti sportiškus ir šventiškus elementus įvaizdyje. Pavyzdžiui, blizgučiais išsiuvinėtą palaidinę derinkite su džinsais, klasikines satino kelnes – su minimalistiniu kašmyrinių golfu, po satino suknele ant petnešėlių apsivilkite marškinius ar marškinėlius su mėgstamiausios roko grupės atvaizdu. Drąsesnės gali miksuoti sportišką derinį su permatoma, ant viršaus nešiojama suknele/apsiaustu.

Šventė draugų vakarėlyje

Taipogi įvaizdį gali pagyvinti blizgios liurekso kojinės – tai gali būti tiek ryškus akcentas, tiek pakaitalas šventiškai avalynei.

Nepamirškite, kad sėdint prie stalo matysis jūsų portretinė zona, tad ten ir koncentruokite puošnius šventinio derinio elementus bei papuošalus.

Jei tai bus šventė gamtoje, sodyboje – rinkitės patogius, šiltus rūbus, pavyzdžiui, derinkite tiesaus kirpimo paaukštinto liemens mėlynus džinsus su kalėdiniu/vilnoniu/ įdomaus mezgimo megztiniu. Galite pasirinkti vilnonę suknelę ir ilgaaulius ant stabilaus kulno arba masyvios platformos, vilnones kelnes su ryškesnės spalvos golfu, visi rūbai turi būti orientuoti į komfortą ir šilumą. Apgalvokite žiemos aksesuarus – tikėtina, kad kurį laiką praleisite lauke, tad rinkitės ryškius, spalvotus, nuotaikingus aksesuarus bei šiltą striukę, nevenkite pirštinių ir kepurės!

Šventė sodyboje

– O kaip derėtų rengtis į kalėdinį darbo vakarėlį?

– Visų pirma, reikia įvertinti, kur jūs švęsite ir kokia yra vakarėlio tema (dažniausiai nurodoma kvietime į darbo vakarėlį). Patariu vengti pernelyg seksualaus, dramatiško įvaizdžio. Atskleiskite save, bet nepamirškite ir apie tai, kokią žinutę transliuosite aplinkiniams.

Eksperimentuokite su madingais rūbais ir aksesuarais, pasidarykite naują šukuoseną ar makiažą pas specialistus, leiskite sau vienu žingsniu daugiau, bet nepulkite į kraštutinumus.
Nepamirškite, kad bet kokį eksperimentą subalansuos klasikiniai, elegantiški rūbai – tiesios juodos kelnės, batai laiveliai, balti šilkiniai marškiniai. Miksuokite juos su ultramadingais ir pataikysite į dešimtuką!

Galiausiai, ieškokite įkvėpimo „Instagram“, „Pinterest“ platformose, madų pristatymuose, stiliaus ikonų įvaizdžiuose bei pasiruoškite darbo vakarėliui iš anksto – taip išvengsite nereikalingo streso ir nevykusių pirkinių.

– O šventinei vakarienei su šeima ar pas gimines?

– Jeigu šventė vyks name/bute, rinkitės komfortišką, bet šventišką aprangą, įvertinkite, kaip dažniausiai į šventinę vakarienė rengiasi jūsų šeimos nariai ir giminaičiai. Jei visi ateina pasipuošę jaukiais kalėdiniais megztiniais bei kojinėmis, prisipažinkite, kad su aukštakulniais ir atvira suknele jūs atrodysite keistai.

Ir atvirkščiai, jeigu jūsų šeimos nariai mėgsta sublizgėti – rinkitės puošnesnius rūbus, pavyzdžiui blizgiais karoliukais išsiuvinėtą midi sijoną, paprastus (bet kokybiškus) baltus marškinius, priderinkite masyvius auskarus ar originalų vėrinį, pasidarykite šventišką šukuoseną arba makiažą.

Nuoširdžiai visiems linkiu adekvataus pasitikėjimo savimi bei buvimo „pakankamu“ – jeigu puošitės tik tam, kad pademonstruotumėte kitiems savo pranašumą, finansinę sėkmę ar kitokį privalumą, visą vakarą galvosite tik apie tai bei nesimėgausite švente. Jūsų apranga neturi nieko įrodinėti kitiems (kaip ir jūs patys), tai turi būti jums tinkantys, patinkantys komfortiški rūbai, kurie suteiks pasitikėjimo savimi bei nuoširdaus džiaugsmo dėl to, kas esate.

– Ir kaip sublizgėti per Naujuosius?

– Natūralu – rinktis blizgančius rūbus bei aksesuarus! Juokauju, iš tikrųjų, kiekvienas turime savo drąsos ir komforto lygius, tad svarbiausias kriterijus – renkitės taip, kad jums būtų patogu ir komfortiška, netgi jeigu kalbame apie suknelę ir aukštakulnius.

Šventė klube

Antras patarimas – įsitikinkite, kad rūbai jums tinka, pabrėžia figūros privalumus, koreguoja nepatinkančius savyje aspektus. Skirkite laiko aktualių aksesuarų paieškai – papuošalai, delninukė, avalynė – viskas turi atrodyti harmoningai. Trečias patarimas – prisiminkite, kad sutinkama pagal išvaizdą, tad pagalvokite, ką jūsų šventinė apranga sako apie jus? Ar teisingą žinutę skleidžia aplinkiniams? Ar ji iš tiesų „pratęsia“ jūsų charakterį, talentus ir tikslus?

Jeigu pasieksite balanso tarp savo vidaus bei išorės, komforto ir šventiškumo, drąsos ir tęstinumo – būtinai sublizgėsite!

– Kokie yra griežti „ne“ – ko nesirinkti, su kokiais apdarais atrodytume kvailai?

– Man atrodo, blogiausias variantas – apsirengti ne pagal vietą, nepaisyti vakarėlio aprangos kodo bei kitų reikalavimų. Atrodysite tiesiog komiškai ir jei jūsų kostiumas nederės prie aplinkos, niekas nesugebės tinkamai įvertinti jo grožio. Kaip pavyzdį galiu pateikti agresyviai seksualų įvaizdį per Kalėdas pas tėvus arba Naujuosius draugų ir vaikų apsuptyje. Arba kitas variantas – nepaisyti aprangos kodo ir į restoraną ateiti su kasdieniais rūbais, sportbačiais ar džinsais.

Nors daug kam atrodo elementaru, tiek moters, tiek vyro higiena irgi svarbi! O tai yra – švarūs plaukai, sutvarkyti nagai, minimalus, estetiškas makiažas, malonus kūno kvapas. Šventiški rūbai turi būti išskalbti ir išlyginti, batai – nuvalyti, dėl to šventinę aprangą būtina apžiūrėti ir pasimatuoti iš anksto, kad paskutinę minutę nekiltų papildomo streso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją