Padidinti dydžiai? Atsargiai

Padidinto dydžio, arba kitaip – oversized stiliaus, drabužiai laikomi labai stilingais ir dažnai padeda susikurti norimą įvaizdį. Tačiau labai svarbu neperspausti ir išlaikyti proporcijas. Didelė klaida yra rinktis visą oversized komplektą: plačias kelnes ir padidintą palaidinę ar platėjančias kelnes ir apdribusį megztinį.

Ir atsargiai! Kartais, norėdamos išryškintį liemenį, moterys toje srityje segasi diržą. „Petitedressing“ portale įspėjama: jei aprangos detalė bus padidinta – dukslus megztinis ar laisvas bliuzonas – o diržas siauras, proporciškai kūną šis akcentas pavers dar didesniu.

Per daug neapsitempkite

Ne vienas stilistas pabrėžia, rašoma „Liveabout“, kad prie kūno itin prigludę drabužiai taip pat nedaro paslaugos figūrai. Vadinamos „bodycon“(visą kūną tarsi sardelę aptempiančios) suknelės išryškina kiekvieną kūno linkį, kiekvieną odos klostę.

Jos nėra pats geriausias pasirinkimas net ir idealios figūros savininkėms, nes labai organiškai pateikia visą kūną ir kiekvienas matys tokia suknele vilkinčią moterį tarsi ji stovėtų priešais vienais apatiniais. Tuo labiau, jei yra tam tikrų kūno vietų, kurias norėtumėte pamaskuoti, tokia suknelė sugadins bet kokius norus.

Tas pats tinka kalbant ir apie prigludusių, siaurėjančių džinsų dėvėjimą drauge su aptempta, trikotažine palaidine. Abu rūbai – prigludę, išryškinantys kūną. Kas nori atrodyti kaip dešrigalis?

Spalvos ir linijos

„Aarp.org“ portale pateikiamuose patarimuose, kaip atrodyti liekniau, galima įžvelgti ir ko nedaryti.

Viena iš pagrindinių klaidų – spalvinis blokavimas bei kūno skirstymas horizontaliomis linijomis. Net jei pasirinksite tinkamo silueto rūbus, figūrai vis tiek pridėsite papildomo svorio spalvomis ir linijomis.

Pavyzdžiui. Jeigu jūsų sunkesnė kūno dalis yra apatinė, neapdairu būtų rinktis baltas kelnes ir juodą viršų. Tai sukuria spalvinį kontrastą ir žvilgsnį pirmiausia atkreipia į apatinę dalį. Jei plačiausia kūno vieta klubai, suklysite rinkdamosis palaidinę, kuri baigiasi būtent ties jais. O jeigu palaidinė baigiasi ties klubais, bridžai ties viduriu blauzdų, o batai – ties kauliukais, taip vizualiai sukursite savo figūrą į stambius gabalus skaldančias horizontalias linijas. Venkite to.

Geriau rinktis panašios spalvinės paletės drabužius bei vertikalias linijas kuriančius kirpimus. Paaukštinti liemenį, nekurti papildomų linijų figūros apačioje (ar kitoje vietoje, kurios nenorėtumėte pastorinti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją