1. Loaferiai

Praėjusių metų rudenį sugrįžusi „loafers“ batelių mada populiari ir šį šaltąjį sezoną. Tačiau šįmet madingi ne tik klasikiniai loaferiai, bet ir žaismingesnio dizaino, pavyzdžiui, spalvotos odos, dekoruoti kristalais arba įmantriomis sagtimis. Stilingos detalės: kvadratinis loaferių priekis, storintas padas, masyvi aukšta pakulnė, metalinės sagtelės priekyje.


2. Kaubojiški aulinukai

Kaubojiško stiliaus aulinukų tendencija sugrįžo vasarą kartu su džinsiniais šortais, nertomis suknelėmis ir muzikos festivaliais. Rudenį šios avalynės pamiršti nereikėtų, nes kaubojiški batai dabar yra vieni madingiausių. Atkreipkite dėmesį į gausiau siuvinėtus arba pasiūtus iš spalvotos, metalizuotos ar kontrastingos spalvos detalėmis puoštos odos.


3. Maksi ilgaauliai

Maksi ilgio ilgaauliai – šio sezono karaliai. „Chanel“, „Elie Saab“, „Armani“, „Roberto Cavalli“, „Bottega Venegta“, „Max Mara“, „Givenchy“ – tai tik dalis mados namų, kurių 2022-2023 m. rudens ir žiemos kolekcijose pristatyti superilgaauliai. Populiaresni ilgu prigludusiu aulu, tačiau madingi ir tiesiu, dizainerių dėmesio sulaukė tiek aukštakulniai, tiek ilgaauliai lygiu padu (ypač – storintu). Jeigu artimesnis klasikinis stilius, dairykitės neutralios vienspalvės odos, pavyzdžiui, juodų, rudų atspalvių arba tamsiai pilkų, jei ieškote ko nors puošnesnio, drąsiai rinkitės dekoruotus žėrinčiais kristalais, siuvinėtus ar metalizuotos odos.