Įvaizdžio dizainerė Marja Strelec papasakojo daugiau apie didesnių dydžių stiliaus kūrimą.

– Kurie dydžiai jau laikomi „pliusiniais“?

– Vis sudėtingiau pasakyti, kurie dydžiai laikomi „plus size“, tačiau jeigu imsime žinomų MANGO ir ASOS parduotuvių dydžių lenteles – pagal jas didesniais dydžiais laikomi nuo 46 (2XL) iki 54 (6XL) dydžių.

– Ar „plus size“ figūros lygiai taip pat gali būti kriaušės, obuolio ir kitų formų?

– Tikrai taip – papildomi kūno kilogramai ir „plus size“ kategorijoje gali būti paskirstyti nevienodai. Mes galime sutikti moteris su dominuojančia apatine kūno dalimi, viršutine, stipriai išreikštu pilvu arba atvirkščiai, plonu liemeniu, bet stambia krūtine ir sėdmenimis.

Dažniausiai skirtingų tipų figūros lydimos odos problemomis išreikštose zonose – suglebusi oda, celiulitas, varikozė, dėl to papildomą dėmesį reikia kreipti šių vietų koregavimui.

Įvaizdžio dizainerė Marja Strelec

Be to, „plus size“ moterys dažnai turi problemų su avalyne – pavyzdžiui, joms netiks aukštakulniai (kojos gretai pavargsta), pernelyg veržia kai kurie batai, nepatogūs smailianosiai bateliai arba pernelyg siauri ilgaauliai (gali spausti kojas).

– Kurias vietas akcentuoti, kurias pridengti? Kai kurios sako, kad „norisi maskuoti viską, nes ir klubai kriaušės, ir pilvas obuolys“?

– Tikėtina, kad moterys-pliusiukai turi daug kompleksų ir suvaržymų. Tačiau visgi rekomenduočiau įvertinti savo kūną kaip visumą ir neieškoti jame netobulumų bei jokiu būdu nesikoncentruoti į juos.

Sunku surasti savo tobulumus? Paklauskite artimų žmonių, vaikų ir draugų – kas jiems jumyse patinka labiausiai! Tai gali būti – plaukai, akys, lūpos, veidas, riešai, pirštai ir tt. Būtent šias kūno dalis jums ir reiktų akcentuoti!

Netaupykite ant kokybiškų ir įdomių papuošalų, akinių, rankinių ir avalynės – jie jūsų didžiausi pagalbininkai žaidžiant su akcentais bei kuriant individualų stilių.

– Kokių raštų, audinių ar spalvų reiktų vengti?

– Be abejo, „plus size“ moterims reikėtų atidžiai ir atsakingai rinktis rūbus, vengiant pavojaus zonų. Vienos iš jų – pernelyg storos, sunkios medžiagos (velvetas, tvidas), taip pat netinka sintetinės medžiagos, plonas trikotažas, megzti rūbai su elastanu ir panašiai. Kone svarbiausia taisyklė „pliusiukėms“ – palikti oro tarp rūbo ir kūno.

Toliau, kalbant apie raštus – pirmiausia reiktų vengti horizontalių raštų, pernelyg smulkių raštų, raštų su dideliu atstumu tarp pavaizduotų rašto figūrų. Visa tai vizualiai išplečia jūsų formas. Taip pat keistai atrodo dideli langeliai ir vertikalės (labai įtemptos ant kūno) – tada jos įgauna iškreiptą formą, kuri dažniausiai nebūna palanki jūsų figūrai.

Deriniai į studijas

Prieš perkant rūbus racionaliai apžiūrėkite save veidrodyje ir įvertinkite, ar rūbas jūs tikrai puošia. Kalbant apie spalvas – čia apribojimų nėra! Teisingai suderinus spalvas, pritaikius jų atspalvius jūsų įgimtų bruožų koloristikai bei išdėliojus akcentus turėtumėte gauti puikų rezultatą!

Ir taip stipriai „plus size“ moterų pamėgta juoda spalva toli gražu ne geriausias sprendimas, kadangi atsiradusi veido-pečių zonoje meta šešėlį ant veido, kuris tik paryškina raukšleles ir papilkėjusius paakius. O apačioje juoda spalva dažniausiai apsunkina visą siluetą suteikdama jam monumentiškumo įvaizdį.

– Kokie raštai tinka ir neiškreipia plius dydžio proporcijų?

– Vertikalės (su sąlyga, kad jos bus laisvai krentančios kūnu), sluoksniavimas; oras tarp rūbo ir kūno, korektiškai išdėliotos proporcijos, asimetriškas rūbų kirpimas, abstraktūs raštai; masyvūs aksesuarai, originalūs akiniai ir papuošalai, vidutinės ir didelės rankinės ir patogi avalynė stabiliu storu kulnu.

– Gal galėtumėte parašyti kelis derinius, kaip kasdienai rengtis į darbą, studijas ar susitikti su draugais?

– Kadangi kiekviena „plus size“ moteris turi savo niuansų dėl figūros koregavimo, labai sunku pateikti konkrečius pavyzdžius, tinkančius visoms. Kaip tik pabrėžiu, kad reikia individualios analizės dirbant su „pliusiukėmis“, juk kurti įvaizdį reikia priklausomai nuo moters darbo pobūdžio, gyvenimo tempo, charakterio bruožų. Tada reikia išanalizuoti figūros ypatumus, išsiaiškinti, ką klientė nori pabrėžti, o kas kelia diskomfortą.

Tačiau porą bendrų patarimų galiu duoti! Visų pirma tai, kad kiekvienas derinys turi prasidėti nuo patogaus, kokybiško, nevaržančio, koreguojančio apatinio trikotažo. Palaikanti krūtinę liemenėlė ant platesnių petnešėlių, besiūliai formuojantys apatiniai – visa tai jau sudarys pusę jūsų stilingo įvaizdžio.

Susitikimas su draugais

Taip pat investuokite į kokybiškas rankines ir avalynę bei išskirtinius, jūsų individualumą pabrėžiančius aksesuarus. Nepamirškite, kad jų dydis turi būti vidutinis-didelis ir atitikti jūsų kūno ir veido proporcijas.

Trečias svarbus punktas – tvarkingi plaukai, nagai, veido oda. Savo įgimto grožio puoselėjimas suteiks jums pasitikėjimo savimi, pakels nuotaiką bei bus gražiausia įvaizdžio puošmena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją