20. Kvėpinkitės

Apranga nebus išbaigta, nepasikvėpinus mėgstamais kvepalais. Laimė, tai – vienas lengviausių būdų suteikti savo įvaizdžiui elegancijos ir prašmatnumo. Apskritai kvėpinimasis gerina nuotaiką, suteikia daugiau pasitikėjimo savimi.

21. Rinkitės tokį kirpimą, kad būtų paprasta susišukuoti

Plaukai – svarbi įvaizdžio dalis, tad savaime suprantama, kad nuo šukuosenos nemaža dalimi priklauso, ar gražiai atrodote. Pirmiausia reikia stengtis, kad plaukai būtų švarūs, iššukuoti. Nėra abejonių, kad kasdienis galvos plovimas užima daug laiko, netgi sakoma, kad tai nesveika plaukams; kita vertus, yra puikių priemonių, kaip antai sausas šampūnas – įsigykite buteliuką ir naudokite tomis dienomis, kai neplausite galvos. Galiausiai sausas šampūnas suteikia plaukams daugiau apimties, bus lengviau susegti juos į dailų kuodelį ar pan.

Paprašykite savo kirpėjo, plaukų stilisto nukirpti ir nudažyti plaukus taip, kad būtų lengva susišukuoti. Tai nereiškia, kad reikia kirpti plaukus trumpai ar apskritai nedažyti, tiesiog patariama atrasti tokį stilių, kuris nekeltų daug vargo. Šviesinti plaukai – gražu, daugeliui tinka, kita vertus, jei juos prižiūrėti bus sunku, pagalvokite, ar verta tapti blondine.

Ilgų plaukų turėtojoms nepakenktų išmokti susisukti plaukus į elegantišką kuodelį ar į vadinamą kriauklę (prancūziškas stilius) – tai prašmatnios, elegantiškos šukuosenos. Verta investuoti į kokybišką plaukų džiovintuvą, gerą plaukų šepetį, plaukų aksesuarus – segtukus, gumeles.

22. Tvarkingi, prižiūrėti nagai

Tvarkingi nagai su manikiūru – vienas paprastesnių būdų atrodyti tvarkingai, dailiai ir rafinuotai. Pakanka tvarkingai atlikto manikiūro, saikingo ilgio ir klasikinės formos (apvalainų, kvadratinių ar migdolo formos nagų galiukų). Mėgstate lakuotus nagus? Rinkitės prašmatnias spalvas – raudoną, vyšninę ar natūralios nagų spalvos.

Prancūziškas manikiūras – visada gražu, tik sunkiau jį pasidaryti pačioms, šiuo atveju geriau eiti į manikiūro saloną.

Nesirinkite pernelyg gausių piešinių ant nagų, neoninės spalvos nagų lako, labai ilgų nagų ar keistų, neįprastų jų formų. Atsiminkite – brangus, subtilus įvaizdis reiškia eleganciją, o ilgų nagų, nulakuotų žydrai ir papuoštų Swarovski kristalais nepavadinsi elegantiškais.

23. Valykite ir laiku taisykite dantis

Dantų išvaizda nemažai pasako apie žmogaus higienos įpročius. Ryte neikite iš namų neišsivaliusios dantų, o vakare būtinai išsivalykite dantis prieš miegą. Nepamirškite naudoti tarpdančių siūlo. Kartais pavargus gali kilti pagunda šmurkštelėti į lovą neišsivalius dantų, bet tai paspartintų dantų tamsėjimą, kuris ir taip įvyksta su metais.

Šiais laikais nesunku pabalinti dantis, vis dėlto, tai – ne pagrindas retinti dantų valymą namuose. Reguliariai lankykitės pas odontologą, profilaktinei apžiūrai.

24. Puoselėkite odą

Šis punktas būtinas visoms moterims, nepriklausomai nuo to, ar jūs
tikrai siekiate elegancijos ir rafinuotumo. Oda – didžiausias jūsų kūno organas, kuris vertas puoselėjimo. Mažų mažiausiai privalu kas rytą ir vakarą nusiprausti veidą, pasitepti tinkamu kremu, o dieną – kremu su SPF30 (nesvarbu, koks oras). Odos priežiūros priemones parinkite pagal savo odos tipą. Jei turite abejonių, koks tiksliai jūsų odos tipas, pasitarkite su kosmetologe, paprašykite parinkti jums tinkamas priemones.

25. Pasirinkite kasdienį makiažą, kuriam nereikėtų skirti labai daug laiko

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus punktas – kasdienis makiažas. Pasirinkite (galbūt verta pasitarti su profesionalia vizažiste) tinkamą makiažą, tokį, kuriam pakaktų skirti keliolika minučių. Tai veikiau bus subtilus bruožų paryškinimas nei makiažas su daugeliu etapų. Apskritai kasdien nereikia persistengti – pakanka atrodyti dailiai, tvarkingai, pasitempusioms.

Pakaks lengvo toninio kremo, maskuoklio paakiams, tušu paryškinti blakstienas ir skaistalų skruostams pagyvinti. Lūpas galite pasidažyti raudonai arba derinti lūpų dažus prie nagų lako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją