Dėvėtus daiktus perku jau daugiau nei 10 metų. Šie metai man ypatingi, nes pasižadėjau sau nepirkti visiškai jokių naujų daiktų ir drabužių, išimtį darau tik apatiniam trikotažui, kojinėms, pėdkelnėms. Bent kartą per kelias savaites padėvėtų drabužių parduotuvėse tikrai apsilankau, dažniausiai pavyksta kažką rasti“, – pasakojo vilnietė Simona.

Ji teigė įpratusi rinktis dėvėtus rūbus ir dėl finansinių priežasčių, ir dėl geresnės kai kurių daiktų kokybės.

„Čia turbūt yra jau įpročio klausimas. Smagu rasti kažką gražaus ar stilingo ten, kur gal nesitiki to padaryti. Mėgstu tokias neišlaižytas dėvėtų rūbų parduotuves, noriu pereiti visas kabyklas, apžiūrėti visus rūbus ir kažką tarp jų rasti. Piniginis aspektas taip pat veikia – pigiau nei nauji drabužiai.

O kiek tiesos yra pasakyme, kad „Humanoje“ gali rasti kur kas kokybiškesnį švarką ar kelnes nei pigiose greitosios mados parduotuvėse? Tai yra visiška tiesa. Jei mielai dėvisi visiškai vintažiniai drabužiai. Senųjų švarkų pasiuvimas, man deja, nelabai tinka, tačiau pavydžiai juos apžiūriu visada. Kelnės taip pat sunkus klausimas ir iššūkis. Bet tikrai galima rasti kelis ar keliolika metų tarnausiantį drabužį už vienaženklį eurų skaičių“, – atkreipė dėmesį ji.

Daiktų pavyksta rasti ir labai pigiai.

„Oi, jeigu daiktas kainuoja daugiau nei 10 eurų, sustoju pagalvoti, ar man jo tikrai reikia. Yra buvę suknelių ir po 2 eurus. Turbūt batai buvo brangiausi pirkiniai – iš „Vinted“ dėl savo iššūkio pirkau vieną batų porą už 40, kitą – už 30 eurų.

Jau 4 sezoną nešiojamą tamsiai žalią lietpaltį pirkau už 22 eurus, vieną proginę suknelę darbo vakarėliui – už 20. Kiek atmintis leidžia pasakyti, tai tikrai nieko brangesnio nesu pirkusi“, – sakė Simona.

Moteris apsakė ir savo mėgstamiausius derinius.

„Itin mėgstamas – marškinių tipo suknelė iš „Humanos“ – 11 eurų, loaferiai iš „Vinted“ – 40 eurų, jau minėtas lietpaltis – 20 eurų. O ant palto – jau mano spintoje 8 metus skaičiuojanti ryški šilkinė skarelė su zodiako ženklais. Mokėjau, pamenu, litą už ją. Ir rankinė iš „Vinted“ už 10 eurų“, – vardijo ji.

Tokiose parduotuvėse Simona randa ir puikius rūbus progoms, pasipuošimui.

„Kaip tik ruošiuosi į draugų vestuves. Suknelę netyčia žiemą radau „Humanoje“, griebiau net nežinodama, kur ją užsidėsiu. Sidabrinius batelius stambiu kulnu radau „Vinted“, ryškiai rožinė rankinė irgi iš ten. Kaip ir nieko dramatiško, bet už 8 eurus pirkta suknelė visai žiba.

Dabar itin džiugina suknelė su tigrų raštu iš „Humanos“, mandagūs džinsiniai marškiniai iš prie Panevėžio esančių padėvėtų rūbų angarų, pūkuotas zebrinis megztukas iš „Gausos“ parduotuvės“, – pasakojo vilnietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją