Savo „Youtube“ kanale Lydia Tomlinson patarė, kaip šaltuoju sezonu tinkamai priderinti aulinius batus. Dažniausiai pasirenkami juodi auliniai, tad juos ir aptarsime.

Ko nedaryti?

Nedėvėkite ilgaaulių batų iki kelių kartu su laisvomis kelnėmis. Ypač – sukišusios kelnių klešnes į batus! Pasak Lydia'os, kelnės ties šlaunimis tada atrodo it balionai ir gadina visą įvaizdį.

Net ir ant viršaus ištrauktos plačios kelnės bus blogas pasirinkimas, nes jei ilgaauliai stambūs, o kelnės plačios, žvilgsnis bus sukoncentruotas į apatinę kūno dalį ir ji atrodys daug didesnė nei yra iš tiesų.

Neavėkite trumpesnių grubių aulinių prie platėjančių ar oversized kelnių. Tai sukurs pernelyg sunkų įspūdį – kaip ir pirmuoju atveju. Jokiu būdu nedarykite to ir su skirtingomis spalvomis: pavyzdžiui, nedėvėkite stambių juodų aulinukų ir platėjančių šviesių kelnių, nes toks pasirinkimas suskaidys jūsų ūgį ir sugadins proporcijas.

Nesirinkite stambių trumpesnių aulinių ir midi sijonų, pasibaigiančių iškart po keliais. Toks derinys perskels jūsų kūną horizontaliomis linijomis, stambins blauzdas ir sukurs keistą kontrastą – ypač, jei sijonas yra lengvo audinio, pavyzdžiui, dabar taip madingas satininis.

Jokiu būdu neavėkite elegantiškų, smailesnių aulinukų su aptemptomis kelnėmis ar tamprėmis. Pirmiausia, tai vizualiai išdidins jūsų viršutinę kūno dalį ir sugadins proporcijas. Pėdos atrodys mažytės.

Ką daryti?

Prie ilgaaulių batų iki kelių drąsiai dėvėkite siauresnes kelnes. Sukišusios jų klešnes į batus atrodysite elegantiškai ir nerūpestingai. Kelnės nebūtinai turi būti aptemptos, jos gali būti ir tiesiog tiesios, svarbiausia – ne plačios.

Dėvėkite ilgaaulius prie tamprių. Juodos tamprės, juodi ilgaauliai batai ir ilgesnis megztinis ar oversized švarkas – tobulas derinys šaltuoju metų laiku.

Ilgaauliai tinka prie visų ilgių suknelių. Ilgesnės suknelės, midi suknelės atrodo tobulai, ypač žemesnio ūgio moterims – tuomet tarp bato ir suknelės nesusidaro tarpo ir ūgis vizualiai atrodo didesnis. Tačiau ilgi batai puikiai tinka ir su mini suknelėmis, svarbu tik suderinti spalvas.

Trumpi grubesni aulinukai puikiai atrodo su tiesiais ar „mom“ stiliaus džinsais bei tiesiomis kelnėmis. Geriau rinktis centimetru ar dviem trumpesnes kelnes (ne iki žemės) ir mūvint jas klešnes ištraukti virš bato. Viršutinei daliai rinkitės laisvesnio mezgimo megztinį, golfą ar švarką.

Taip pat grubūs aulinukai atrodys tiesiog idealiai su ilgesniu midi sijonu – svarbiausia, kad sijono viršus baigtųsi ne aukščiau, nei prasideda batai. Taip išlaikysite tinkamas proporcijas. Tokiam deriniui tinka ir satininiai sijonai – sijono lengvumas nėra problema, svarbiausia, kad nesimatytų tarpo tarp sijono ir batų.

Elegantiški ar smailėjantys auliniai labai gerai atrodys su tiesiais džinsais ar platėjančiomis kelnėmis. Figūra atrodys elegantiškiau, kojos – ilgesnės. Tai vieni iš nedaugelio batų, puikiai atrodančių prie platėjančių kelnių. Kuo platesnės ar laisvesnės yra kelnės, tuo lengvesni ir elegantiškesni turėtų būti batai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją