Mados žurnalistė ir „Spintos guru“ (@spintosguru) kūrėja Simona Bulbenkaitė savo instagrame (@bulbenkaite) atsiliepė apie ypatingą karaliaus Karolio III stilių.

„Karalius Karolis III-iasis yra geriausiai besirengiantis Jungtinės Karalystės karališkosios šeimos narys. Pagrinde dėl to, kad niekada nesivaikė tendencijų, bene tyčia renkasi tą patį kostiumo, švarko, palto bei avalynės modelį ir skiria itin daug dėmesio detalėms: akiniams nuo saulės, sąsagoms, kaklaraiščiams ir net batraiščiams (juos net lygina!).

Karalius Karolis III

Pats karalius žurnalui „Vogue“ yra sakęs, kad jo stilius mados kontekste kaip sustojęs laikrodis, kuris dukart paroje rodo teisingą laiką. Karolis III-iasis bene visad vilki dvibortį švarką – ir vilkėjo net tada, kai visi rinkosi paprastesnius modelius. Jo pėdos modelis @johnlobb dirbtuvėse naudojamas nuo 1971-ųjų, kai jis ten pirmą kartą užsisakė juodus Oxford stiliaus batelius. Ir juos avi iki šiol. Karalius turi du mėgstamiausius paltus (vieną pilką tvido, vieną rusvą kupranugario vilnos iš @andersonandsheppard), kuriuos pakaitomis vilki nuo 1988-ųjų. Vienas iš jo mėgstamiausių švarkų priklausė dar seneliui Jurgiui VI-ajam, o mylimiausi batai yra pagaminti pernaudojus odą, rastą XVIII-ojo amžiaus laive, nuskendusiame netoli Plymouth Sound kranto. Beje, Karolis III-iasis turi tik vieną vakarinį švarką, kuriuo džiaugiasi jau tris dešimtmečius.

Karalius Karolis III

Ką visa tai reiškia? Kad Karolis III-iasis apie tvarumą, daiktų saugojimą bei sąmoningą vartojimą galvojo dar tada, kai net nebuvo greitosios mados. Kad jis jaučia išskirtinę pagarbą Jungtinės Karalystės tekstilės tradicijai, kokybiškam rankų darbui, amatams bei laikui nepavaldžiam stiliui. Vyras savo pavyzdžiu įrodo, kad geriau turėti mažai, bet ekstremaliai gerų drabužių, kurie einant laikui taps asmeninio stiliaus pagrindu.

Karalius Karolis III

Taip, karaliaus kostiumais rūpinasi Savile Row ekspertai, bet turėkime omenyje tai, kad pats Karolis III-iasis sprendžia, kaip jie bus konstruojami, kerpami. Man pasirodė įdomu, kad jo švarkų rankoves meistrai siuva „ant kūno“, nes taip jos būna patogesnės, leidžia laisviau judėti. Žurnale GQ net rašyta, kad karaliaus stiliaus paslaptis – kostiumą dėvėti lyg pižamą. Patogiai, paprastai, su savotišku atsainumu. Nežinau, ar įmanoma būti geresniu britiškos mados ambasadoriumi“, – sakė D. Bulbenkaitė.

Karalius Karolis III

Puikūs tada dar buvusio princo pasirinkimai kostiumų ir paltų srityje bėgant metams nesikeitė ir dabar jau karalius toliau žavi savo stiliumi. Dviejų ir trijų dalių kostiumai, paltai, reikšmingos simbolinės sagės bei skarelės ir visada tinkamai aplinkybėms parinkti deriniai – bravo stilistams ir paties Karolio III stiliaus pojūčiui.

Karalius Karolis III
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)