„Kartais į rugsėjo 1-ąją moksleiviams reikia keliauti su uniforma. Jeigu uniformos nėra, vis tiek reikia išlaikyti tam tikrą paprastumą ir patogumą. Aišku, galima kažkiek pasipuošti, bet patogumą išlaikyti vis tiek svarbiausia. Ir nesvarbu, ar esi penktokas, ar esi dvyliktokas, visko neturi būti per daug: jokių iškirpčių, nuogo kūno ir panašių dalykų.

Moksleiviams tikrai tinka balti klasikiniai kedukai. Taip pat loferiai (įsispiriami bateliai, – red.), kurie šiuo metu yra ir labai madingi. Dabar kaip tik yra „cool girl trend“ (šaunios merginos mada, – red.), tad taikant į tai galima apsirengti mokyklinį švarką, baltus marškinėlius ar palaidinukę, plisuotą sijonėlį, baltas kojinytes ir loaferius. Būtų labai šaunus įvaizdis.

Aišku, vyresnių klasių mokinės gali norėti ir aukštakulnių. Svarbu atkreipti dėmesį, kad jie nebūtų per aukšti, neatrodytų vulgariai. Galima būtų autis ne tokias aukštas platformas uždaru priekiu. Platformos į mokyklą puikiai tinka su džinsais ar ilgesniu sijonu. Paprasta, bet vis tiek patogu, ir šiek tiek puošniau nei kiekvieną dieną – toks receptas būtų rugsėjo 1-osios mokinio aprangai!“ – patarė G. Žvinklytė.

Mokytojams apranga neturėtų būti pernelyg suvaržyta klasikos ribų – ją galima nuspalvinti įdomiais prieskoniais.

„Tiek mokytojams, tiek tėvams galioja patarimas išlaikyti kiek subtilesnį, klasikinį įvaizdį. Bet įpinti ir kažkokių modernesnių detalių. Niekas nesako, kad negalima segėti asimetriško juodo sijono, avėti aukštakulnių, kartu su šiomis detalėmis dėvėti švarko ir ant jo užsidėti diržą. Taip pat galima eiti su pilnu kostiumu, kuris turi įdomesnes rankoves ar neįprastą apykaklę.

Tikrai nereikia nuo galvos iki kojų rengtis juodai, nebijokite klasikinių drabužių su įdomesnėmis detalėmis. Nereikia atrodyti nuobodžiai. Rengtis į mokyklą reikia taip, kad tiek tėvai, tiek mokiniai, tiek mokytojai jaustųsi savimi pasitikintys. Ypač tai svarbu vaikams. Vaikai turi jaustis gerai, rūbas negali būti nepatogus, nereikia jaudintis, kad kas nors nepasimatytų, nenusmuktų, nenukristų... Pirmą dieną einant į mokyklą svarbiausia rengtis taip, kad spinduliuotų pasitikėjimas savimi“, – atkreipė dėmesį stilistė.

Į universitetus bei kolegijas besiruošiantys studentai gali sau leisti truputį daugiau nei moksleiviai. Kaip atskleisti savo asmeninį stilių?

„Labai madingi šiuo metu yra mokyklinio stiliaus aksesuarai. Kaklaraiščiai, varlytės, skarelės ant kaklo, visos „school girl“ detalės. Galima išbandyti ir tokį įvaizdį. Pavyzdžiui, galima pasirinkti ilgesnį sijoną su kutais, ilgesnius batus, švarką, per liemenį sujuostą diržu, ir dar pasirišti ant kaklo kaklaraištį. Tai būtų įdomesnis akcentas.

Jeigu bus geras oras, galima rinktis netgi bermuda stiliaus šortus. Pavyzdžiui, trijų dalių bermuda šortų kostiumėlį ir ilgus batus su mažu kulniuku – tai puikiai tiktų universitetui. Taip galite įdomiau išreikšti savo stilių. Nes vis tiek – kai tu jau eini į universitetą, tikriausiai maždaug jau žinai, koks stilius tau patinka. Taigi, studentams lengviau išreikšti save. Pateikti savo stilių siūlau per modernesnę prizmę, su mados akcentais“, – sakė G. Žvinklytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją