1. Marškinių suknelės

Lengvo audinio trumpa ar ilgesnė marškinių tipo suknelė puikiai tinka saulėtoms dienoms, kai norisi drabužio, leidžiančio kvėpuoti kūnui. Vėsesnę dieną ant tokios suknelės vilkitės elegantišką švarką, ilgą jaukų kardiganą arba laisvesnio silueto megztinį.

Jeigu norite laisvalaikio įvaizdžio, aukitės kareiviško stiliaus arba kaubojiškus aulinius batus, tiks ir patogūs sportbačiai. Jei elegantiško – rinkitės odinius ilgaaulius (pavyzdžiui, jojikų stiliaus), oksfordus arba loaferius.

Trumpa suknelė, primenanti platintus klasikinius marškinius, gali tapti ir ilginta palaidine, jeigu ją derinsite su kelnėmis. Sluoksniuodama drabužius būkite atidi, kad derinys pernelyg neišplatintų figūros. Išlaikykite pusiausvyrą derindama prigludusius ir platesnius siluetus, ilgus ir trumpus.

2. Suknelės su petnešėlėmis

Vasarą naktinukų stiliaus suknelės siauromis petnešėlėmis itin populiarios, o rudeniop įprastai jų atsisakome. Vis dėlto šios suknelės puikiai tinka sluoksniuotiems deriniams kurti. Dažniausiai jos siuvamos plonesnio audinio (satino ar atlaso), o jų siluetas – labiau prigludęs, todėl ant tokios suknelės galite vilkėti ne vieną šiltesnį rūbą.

Vienas variantų – suknelė, klasikinio stiliaus liemenė ir elegantiškas švarkas. Kitas – suknelė ir megztinis, jeigu norite akcentuoti taliją, megztinį sujuoskite dirželiu. Taip pat po naktinukų stiliaus suknele galite vilkėti prigludusį golfą, o ant viršaus rengtis ilgą kostiuminio tipo liemenę. Nors tokia suknelė alsuoja vasariška nuotaika, prie jos derės ir ilgaauliai batai.

3. Žalios suknelės

Žalių suknelių pritaikomumo rudeniui paslaptis labai paprasta – rudenį žali atspalviai bus vieni madingiausių. Tad jei turite vasarišką žolės, žaliųjų citrinų ar samanų žalumo suknelę, neslėpkite jos. Šaltesnę dieną papildomus drabužius derinkite atsižvelgdama į suknelės siluetą.

Derinį galite papildyti švarku, vis dar madingi elegantiško kirpimo odiniai. Tiks ir trumpa arba ilgesnė klasikinio stiliaus liemenė. Nepamirškite ir šildančių plačių skarų, apsiaustų ar jaukių šalikų.

Jeigu suknelė romantiško stiliaus, nebijokite derinti grubesnių aksesuarų. Tiktų, pavyzdžiui, kareiviško stiliaus suvarstomi aulinukai, storapadžiai batai, loaferai ar kiti bateliai, dekoruoti kniedėmis, kaklo papuošalai ir apyrankės iš grandinių ir kt.