Mini sijonai niekada nebuvo išėję iš mados, bet bėgant metams jų populiarumas tai pakildavo, tai vėl nuslūgdavo. Kad ir kaip būtų, dabar vėl išmušė jų triumfo valanda – mini sugrįžo ir ant podiumų, ir į gatves. Kai kurie mados kritikai mėgina spėti, kad šią tendenciją veikiausiai nulėmė didžiulis noras pagaliau išsilaisvinti, nepaisyti jokių ribojimų ir atidengti kiek daugiau odos. Na, po poros pandemijos sąlygomis pragyventų metų toks noras iš tiesų labai suprantamas.

Turint omenyje, kad kojų demonstravimas – savaime drąsus žingsnis, trumpo sijono dėvėjimas, jo derinimas su kitais garderobo elementais gali sukelti klausimų.

Toliau – keletas portale „Forbes“ pasiūlytų ansamblių su mini sijonu, kuriais galėtumėte vadovautis.

Mokyklinukės įvaizdis

2022-aisiais išryškėjusios mini dėvėjimo tendencijos pavyzdžiu galėtų būti kadras iš serialo „Liežuvautoja“ („Gossip Girl“). Nors filmas pastatytas ne dabar, šių laikų madą jis puikiausiai atitinka. Išdrįskite atrodyti tarsi mokyklinukė: mini sijoną derinkite su uniforminiu švarku arba plačiu megztiniu, o įvaizdžiui užaštrinti tiks kerzų tipo batai.

Kuklumas dėl kontrasto

Jei baiminatės, kad tiesmukas kojų demonstravimas gali atrodyti per daug įžūliai, mini sijoną derinkite su kukliais, netgi drovuoliškais drabužiais. Kaip tik tokie yra užsagstomi marškiniai su dailia apykaklaite ir klasikinė, paprasta liemenė. Basutės iš juostelių aukštais kulnais papildys įvaizdį seksualia nata.

Korsetas, kerzai ir sluoksniavimas iki begalybės

Vieną ryškiausių 2022-ųjų mados tendencijų – sluoksniavimą – galima išnaudoti ir kuriant įvaizdį su mini. Kerziniai batai ir platus korseto tipo diržas taps puikia atsvara mini sijono akcentuojamam moteriškumui. Toks įvaizdis atrodo ypač konceptualiai, ypač jei jį užbaigia ilgokas „oversize“ tipo švarkas.

Modelis gali būti ir platėjantis

Mini sijonas jokiu būdu neturi būti visiškai prigludęs. Platėjantis, net kliošinis modelis suteikia siluetui daugiau dimensijos. Prie tokio kirpimo mini sijono puikiausiai tinka batai ilgais aulais. Jeigu sudomino šio tipo įvaizdis, žinokite, kad visi drabužiai gali būti iš denimo, be to, vertėtų prisiminti ir sluoksniavimą.

Miniatiūrinė palaidinė ir platus švarkas

Jei atidengti kiek daugiau kūno jums – ne problema, neturite pamiršti, kad miniatiūrinės palaidinės šiais metais ant bangos. Jos puikiai dera ir su mini sijonu. Ant viršaus galima užsimesti platų švarką. Toks įvaizdis gana drąsus, bet jei drąsa – vienas iš jums būdingų bruožų, tai rinkitės jį nedvejodama.

Sportas ir laisvalaikis

Kasdienis sportinis stilius – tai pandemijos produktas, visai nesiruošiantis trauktis iš mados arenos. Komforto ir patogumo atsisakyti nesinori, be to, kodėl reikėtų tai daryti, jei stilius – universalus, leidžiantis įvairiausias variacijas. Taigi, avėdamos kedus tikrai galite segėti mini sijoną. Ant viršaus galima užsimesti pūkuotą megztinį. Šitaip atrodydama galite traukti apsipirkti, į kavinukę priešpiečių arba į teniso kortus.

Ne mini, o net mikrosijonėlis

Jei manote, kad mini – jau drąsu, ką pasakytumėte apie mikrosijonėlį – patį trumpiausią mini? Kad ir kaip būtų, 2022-aisiais mikrosijonai leistini, tik būtų neblogai, jei po jais užsimautumėte pačius trumpiausius tamprių tipo šortukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją