Neseniai pasigirdo nuomonių neva mieste tinkami dėvėti tik ilgesni, vos virš kelių šortai. Ar tai – tiesa? Apie tinkamą šortų ilgį ir jų pasirinkimo specialybes „Delfi“ priminė stilistė Julija Bakštonienė (instagramas @julija_bak).

„Ideliais šortais miesto deriniams laikomas bermuda modelis, klasikinio modelio šortai su kantu, su klostėmis, ilgesni džinsiniai šortai.

Ilgis – šiek tiek aukščiau kelių, sulig keliais, keli centimetrai žemiau kelių (ilgį svarbu rinktis atsižvelgiant į savo kūno proporcijas). Medžiaga gali būti medvilnė, linas, džinsas, oda, arba eko oda, svarbu kad nebūtų labai plona ir permatoma.

Mieste nerekomenduojama nešioti itin trumpų, aptemptų, žemo liemens, smarkiai plėšytų šortų, su tokių modelių šortais galima atrodyti vulgariai“, – sakė J. Bakštonienė.

Laisvalaikio deriniams tinkami ir kur kas laisvesni šortų pasirinkimai.

„Laisvalaikiui puikiai tinka laisvesni trikotažiniai, sportinio stiliaus, įvairių ilgių džinsiniai šortai, šį sezoną ypač aktualūs boxer modelio šortai, trikotažiniai dviratininko modelio šortai, taip pat trumpesnis šortų ilgis.

Tačiau šį sezoną taip pat aktualu sportinio stiliaus šortus derinti su klasikinio stiliaus elementais – pavyzdžiui švarku. Tai puikus pasirinkimas pasivaikščiojimui mieste, tačiau, žinoma, į biurą taip rengtis nerekomenduojama“, – atkreipė dėmesį stilistė.

Atostogoms ir išvykoms į gamtą pasirinkimas dar platesnis. Šortai gali būti ir visai trumpučiai.

„Atostogoms ir į gamtą rekomenduoju rinktis patogius, nevaržančius judesių, lengvos medžiagos, sportinio stiliaus ar džinsinius šortus.

Laisvalaikiui ir atostogoms šortų ilgį galima rinktis ir trumpesnį, tačiau vis tik rekomenduočiau atsižvelgti į savo figūros ypatumus ir rinktis tokius, kurie tinka figūrai ir pabrėžia jos privalumus“, – patarė J. Bakštonienė.

Šortai į darbą taip pat leistini, tik svarbu žinoti kriterijus, pagal kuriuos juos rinktis.

„Svarbiausi kriterijai pagal kuriuos reikėtų rinktis šortus biuro garderobui – vidutinis arba aukštas liemuo ir platesnis siluetas (kad nebūtų aptempti).

Į biurą puikiai tiks klasikinio modelio šortai su klostėmis, kantu, atlenkiami. Ilgis gali būti truputį virš kelių, sulig keliais arba keli centimetrai žemiau kelių. Bermuda modelis dabar populiarumo viršūnėje, jie puikiai atrodo tiek kasdienio stiliaus deriniuose, tiek biuro garderobe. Medžiaga geriausiai tiks medvilnė, plona vilna, linas“, – vardijo stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją