Nors, tarkim, pop-pankas, kaip muzikos stilius, startavo 8-ojo praeito amžiaus dešimtmečio pabaigoje su „The Ramones“ (gal netgi turite marškinėlius su grupės nuotrauka) iškilimu, o purvinuoju roku dar vadinamas ir su „Nirvana“ labiausiai siejamas grandžas susiformavimui paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio pradžioje, abiejų žanrų populiarumas jokiu būdu neslūgo, o atvirkščiai – tolydžio augo, na, o gerbėjų gretos plėtėsi. Negana to – jos plečiasi iki dabar, įtraukdamos naujų, jaunų šio stiliaus muzikos fanatų, rašoma portale heatworld.com.

Matyt, nesuklystume pasakydami, kad pastaraisiais metais, kuriuos taikliausiai charakterizuoja socialinio tinklo „TikTok“ išpopuliarėjimas ir žvaigždžių porų (tokių kaip paminėta pačioje pradžioje) kulto įsigalėjimas, pankroko ir grandžo pozicijos tvirtos kaip niekada.

Šio tipo estetika reiškiasi visokeriopai, na, o mados pasaulyje jai priskiriami tokie atributai kaip laisvi, maišo pavidalo marškiniai, kerziniai batai, plėšyti džinsai, diržo tipo apyrankės ir panašūs dalykai, kurių šiandieną, lygiai kaip kažkada seniau, prisižiūrėti galima į valias. Tikra tiesa, kad šitokia estetika sužavi ir pavergia. Taigi, pats metas išsitraukti spintos gilumoje užsigulėjusius flanelinius marškinius, taip pat įsigyti keletą naujų aksesuarų ir pamėginti susikurti grandžo mergaitės įvaizdį.

Pagrindiniai grandžo stiliaus bruožai

Grandžo estetiką labiausiai atitinka moto „Man tas pats“, taip pat maištininko nusiteikimas ir povyza. Tereikia prisiminti Kurtą Cobainą, Drew Barrymore ir Gwen Stefani paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje, taip pat Lindsay Lohan filme „Keistas penktadienis“ („Freaky Friday“). Slengo žodyne grandžas apibūdinamas kaip šiek tiek su roku ir pankroku susijęs, tačiau savarankiškas muzikos žanras ir rengimosi stilius, kuriam prijaučiantys demonstruoja, kad nesuka galvos dėl drabužių – velkasi bet ką.

Grandžas – ne vienalytis. Galima išskirti kelias grandžo kryptis. Pradėti tenka nuo paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio grandžo, kurį charakterizuoja aptempti džinsai ir platūs denimo švarkai. Yra ir laisvasis grandžas, kuriamas tikrąjį grandžą derinant su tuo, kas ant bangos konkrečiu metu. Dar yra patrauklusis grandžas, kuriam būdingi suderinti, apmąstyti ansambliai. Bet kuris iš grandžo stilių neretai persipina su gotikiniu arba „TikTok“ eros emo – „e-girl“ stiliumi.

Grandžo stilių atitinkantys drabužiai ir aksesuarai

• Platūs sijonai

• „Oversize“ flaneliniai marškiniai ir trikotažiniai trumparankoviai marškinėliai

• Plačios kelnės

• LABAI daug sluoksnių

• Marškinėliai su piešiniais

• Plėšyti džinsai

• Plėšytos arba tinklinės kojinės

• Daugybė stambių sidabro spalvos ir juodų papuošalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją