Indiatimes.com rašoma, kad spaudimas nešioti liemenėlę yra toks stiprus, jog net nedrįstame be jos išeiti į lauką. Kai kurios moterys vis dažniau drąsina kitas nebenešioti liemenėlių ir priimti savo krūtis tokias, kokios jos yra, kad ir į kurią pusę jos būtų pasisukusios, kad ir kokios atsikišusios ar nepastebimos bebūtų. Moksliniai tyrimai taip pat verčia kelti klausimą, kiek liemenėlės iš tiesų reikalingos.

Stulbinantis tyrimas

Pasak profesoriaus Jean–Denis Rouillono iš Besansono universiteto Prancūzijoje, nešioti liemenėlės visai nebūtina. Jau 15 metų jo vykdomi tyrimai rodo, kad liemenėlės labiau kenkia, nei padeda. Pasak jo, dėvint liemenėlę krūtys praranda natūralų savo stangrumą, todėl nusvyra. Jei norite, kad krūtys išliktų sveikos, dėvėkite tinkamo dydžio liemenėlę, kuri jų nespaustų ir jūsų nepradėtų varginti nugaros skausmai. Be to, kartais galima leisti krūtims nuo liemenėlės pailsėti ir pačioms žiūrėti, kaip tai veikia.

Brightside.com pastebima, kaip kiekviena norime, kad drabužiai nevaržytų, bet liemenėlėms keliame kaip tik priešingus reikalavimus: jos turi būti tvirtai prigludusios, patikimai prilaikyti krūtis. Atlikdamos šią funkciją, liemenėlės neišvengiamai spaudžia krūtų audinį. Be liemenėlės kraujas ims daug laisviau tekėti gyslomis, todėl krūtinė ilgainiui atrodo sveikesnė ir pagerėja visa organizmo kraujotaka.

Kaip padidinti krūtis?

Norėdamos atrodyti seksualesnės, moterys neretai renkasi krūtis vizualiai didinančias liemenėles su vadinamuoju „push-up“ efektu. Bet paprasčiausias būdas pasiekti, kad krūtinė atrodytų pilnesnė ir išryškėtų tarpas tarp krūtų, – būtent atsisakyti liemenėlės. Kai krūtys karo natūraliai, krūtinės raumenys priversti darbuotis, kad sumažintų gravitacijos poveikį. Taigi, nors krūtys faktiškai nepadidėja, dėl sustiprėjusių raumenų atrodo pilnesnės.

Atsisakius liemenėlės, kaip jau minėta, pagerėja kraujo apytaka, sutvirtėja raumenys, o oda nebekontaktuoja su prakaitu ir nešvarumais, besikaupiančiais po liemenėle ir trukdančiais jai kvėpuoti. Dėl šių priežasčių gali akivaizdžiai pagerėti krūtinės odos ir raumenų būklė. Nuolatos nešiojant liemenėlę oda gali tapti bespalvė, kintančio atspalvio ar net dėmėta. Taigi kaip sau leisti jos nenešioti?

Nedėvėti ir viskas

„Crown“ aktorė Gillian Anderson atskleidė, kad nustojo nešioti liemenėlę, todėl jos gerbėjai socialiniame tinkle „Twitter“ prapliupo pagyrimais.

„Negaliu nešioti liemenėlės. Aš negaliu, – per gyvą vaizdo transliaciją sakė ji savo 1,8 milijono instagramo sekėjų. – Atsiprašau, tiesiog ne... Man nesvarbu, jei krūtys nutįsusios... mano krūtys siekia bambą. Liemenėlės nebenešioju. Tai tiesiog per daug sušiktai nepatogu.“

Kaip nenešioti liemenėlės? Skamba akivaizdžiai – tiesiog nedėvėti ir viskas, ar ne? Jei norite būti be liemenėlių, atsisveikinkite su liemenėlėmis ir tiesiog nustokite jas nešioti. Tačiau daugumai iš mūsų tai lengviau pasakyti nei padaryti. Jei liemenėlę dėvite beveik kiekvieną dieną nuo paauglystės (gal net nuo anksčiau), jos nenešiojimas gali jaustis nenatūraliai, o išsilaisvinimo pojūtis atsiras tik vėliau. Bet tai įmanoma! Instyle.com siūlo kelias idėjas, kaip apsirengti po apačia nedėvint liemenėlės.

„Juoda trikotažinė berankovė palaidinukė yra puiki, nes ji išliks nepermatoma, o jei dar bus šiek tiek aptempta, tai padės išlaikyti krūtų palaikymą, – Instyle.com pasakoja „Originally Lovely“ dizainerė Kaitlin Barthold. – Dėvėti laisvas, užsegamas palaidines yra dar vienas puikus pasirinkimas. Tiesiog įsitikinkite, kad jos nėra per daug permatomos – nebent tokio stiliaus ieškote.“

Ji priduria, kad šilko, viskozės ar lengvos medvilnės palaidinės greičiausiai jausis patogiausiai ir atrodys profesionaliausiai. Kitas žingsnis yra pradėti nenešioti liemenėlių viešose vietose. Pradėkite nuo kelionių į bakalėjos parduotuvę ar rytinio pasivaikščiojimo, tada nusimeskite liemenėlę ir eidamos susitikti su draugėmis.

Geriausi įvaizdžiai be liemenėlės

„Svarbiausia pasiekti tašką, kai apie tai negalvojate, nesijaudinate dėl drabužių ir nekompensuojate nuogos krūtinės pagadindamos laikyseną, – sako MIKADO asmeninis stilistas Jordanas Stolchas. – Palengvėjimas ir išsilaisvinimas iš liemenėlės yra puikus būdas sukurti pasitikėjimą savimi ir jaustis natūraliai.“

Prettylittlething.com rašoma, kad paprastai padeda pasirinkti tinkamą apranga be liemenėlių, kuri vis dar suteikia jums šiek tiek atramos. Jų stilistai siūlo geriausios aprangos be liemenėlės idėjas, leidžiančias jums kartą ir visiems laikams atsisakyti apatinių drabužių – jei to norite.

1. Džinsai ir berankovė palaidinė.
2. Susiaučiama suknelė ar suknelė gilia V formos iškirpte.
3. Džinsai ir prasegtas kardiganas ant nuogo kūno.
4. Šortai ir padidinti laisvalaikio marškinėliai.
5. Vasarinės kelnės ir palaidinė nuoga nugara.

Fustany.com irgi pabrėžia berankoves trikotažines palaidinukes ir pataria jas dėvėti kaip apatinį sluoksnį po marškiniais ir kitais drabužiais. Tai paprasčiausias ir lengviausias būdas nenešioti liemenėlės. Laisvalaikiu galite dėvėti labai aptemptas apatines palaidinukes. Tai išlaikys jūsų krūtis vietoje ir kontroliuos, kaip jos atrodo. O turint mažesnį biustą tai padaryti dar lengviau.

Taip pat vietoje palaidinės galima dėvėti glaustinukę, baleto bodžiuką ar panašų prigludusį berankovį rūbą. Taigi, yra daugybė būdų nenešioti liemenėlės ir leisti kūnui pailsėti – pradedant bent jau per karščius. Be to! Kodėl pamirštame braletes? Jos yra 10 kartų patogesnės, neturi vielų ar pakietinimų, ir gali tapti puikia pamaina įprastoms liemenėlėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją