Tiesa, ji turi vieną trūkumą – periodiškai smunka. Vilkint suknelę nuogais pečiais teks bent kelis (jei ne keliolika) kartus ją pasitaisyti, kilstelėti aukštyn. Štai šito taisymosi moterys ir nemėgsta. O iš tiesų dėl kilsčiojimo medžiaga tamposi, ir suknelė dar dažniau smuks. Nepasiduokite! Ekspertai yra atradę net septynis būdus, kaip vilkėti suknelę be petnešėlių. Štai septyni jų patarimai:

1. Svarbu, kad suknelė būtų liemenuota

Visiškai tiesaus kirpimo suknelė slys žemyn, o kiek liemenuota, su įsiuvais korseto srityje suknelė bus labiau struktūruota.

„Suknelė nuogais pečiais, kuri yra su kokybiškais įsiuvais ties liemeniu, net ir kabėdama ant pakabos yra smėlio laikrodžio formos“, – teigė mados srities konsultantas Timas Gunnas.

2. Marškinėliai po suknele

Po suknele nuogais pečiais pamėginkite pasivilkti lengvus marškinėlius. Antras medžiagos sluoksnis bus ne toks slidus kaip nuoga oda, be to, atrodysite įdomiau. Stilistė Diana Tsui patarė apsivilkti golfą, o ant viršaus – suknelę nuogais pečiais.

„Svarbu įsigyti suknelę, kuri nebūtų iš šifono ar siuvinėta karoliukais, tokiam sprendimui tiks standesnės medžiagos ar raštuota suknelė, – aiškina stilistė. – Golfą parinkite kontrastingą. Jis gali būti grafiškos medžiagos (aksominis, juodos ir baltos spalvos) arba galite paeksperimentuoti su spalvomis – priderinti prie tamsiai mėlynos ryškiai avietinę spalvą.“

Žinoma, golfas tiks vėsesniam orui, o vasarai reikės lengvų marškinėlių.

3. Silikoninė juostelė

Kai kurių suknelių be pečių vidinėje pusėje, palei viršų būna prisiūta plona silikoninė juostelė. Ši juostelė sumažina slidumą, tad suknelė nesmuks.

„Nieko nėra blogiau, nei matyti moterį, vilkinčią dailią suknelę ir nuolat ją timpčiojančią aukštyn“, – „eHow Style“ sakė garsenybių stilistas Felixas Mercado. Silikoninė juostelė nelimpa, tačiau prilaiko suknelę prie odos.

4. Lipnioji juostelė

Jei jūsų suknelė nuogais pečiais neturi įsiūtos juostelės, pasinaudokite lipniąja juostele. Drabužio ši juostelė nesugadins, o nuo gėdos (kai suknelė negailestingai atidengia krūtinę) apsaugos. Priklijuokite dvi lipniąsias juosteles suknelės priekyje. Nepakenks įsimesti kelias lipniąsias juosteles į rankinę, ypač jei šventė bus ilga. Nežinia, kada gali prireikti pastiprinimo.

5. Keliais žiogeliais sukabinkite suknelę su liemenėle

Jei neturite lipniosios juostelės, paprasčiausiai keliais žiogeliais prikabinkite suknelę prie liemenėlės. F. Mercado sako, kad tai – daug kartų jam padėjęs triukas.

„Paimkite kelis žiogelius ir prisekite suknelę prie liemenėlės, – teigė jis. – Labai paprasta, lengva, tai – greita priemonė.“ Tik prisekite iš vidinės pusės, atsargiai, kad išorėje nesimatytų žiogelių. Paprašykite draugės, kad prisegtų ir iš nugaros pusės.

6. Nevilkėkite suknelės nuogais pečiais be liemenėlės

Liemenėlės be petnešėlių ypač praverčia, jei norite vilkėti suknelę nuogais pečiais. Pirma – suknelės medžiaga liesis su liemenėle ir mažiau slydinės, antra, krūtinė su liemenėle atrodys dailiau. Šiais laikais tikrai nėra sudėtinga išsirinkti liemenėlę be petnešėlių, tad paieškokite ir prisiderinkite. Kad ir kaip norėtųsi segėti liemenėlę su petnešėlėmis po suknele nuogais pečiais, nedarykite šito – tai niekada neatrodo gražiai.

7. Iškelkite rankas ir pasilenkite į priekį

Yra moterų, kurios nemėgsta matuotis drabužių persirengimo kabinose, verčiau išsirenka, susimoka, o pasimatuoja namuose. Vis dėlto suknelę nuogais pečiais pasimatuoti persirengimo kabinoje vertėtų – bus greičiau. Stilistė Monica Mitro pataria: „Apsivilkite suknelę, iškelkite rankas į viršų ir pasilenkite – paaiškės, ar suknelė nesmunka.“ Kitaip tariant, padarykite taip, kaip Elle Woods iš filmo „Užsispyrusi blondinė“. Kas gali būti nemaloniau, nei apsinuoginusios krūtys šokio metu.

Jei pasitelksite bent vieną iš septynių išvardintų gudrybių, su suknele be petnešėlių atrodysite gražiau ir jausitės komfortiškiau. Tikėkimės, kad laukia dar daug šiltų dienų, kai bus galima vilkėti sukneles nuogais pečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)