– Kada pajutote meilę stiliui?

– Meilė stiliui atsirado nuo mažų dienų. Beveik visuomet žinojau, kaip noriu atrodyti, ką rengtis, o mintyse susidėliodavo deriniai. Stiliaus pojūtis bėgant laikui tiesiog augo, keitėsi. Visada turėjau estetikos pajutimą, bet ilgainiui pati priimtina estetika keitėsi – pavyzdžiui, dabar dominuoja minimalizmas. Dabar daugiau yra mažiau. O anksčiau būdavo visai kitokios mados, tad ir mano įvaizdis su laiku keitėsi. Spalvas mėgstu, bet dabar daugiau dominuoja ramios spalvos, viskas minimalistiškiau.

– Kokių komentarų susilaukiate iš aplinkinių? Gal draugės prašo patarimų?

– Dažniausiai nesiekiu sulaukti komentarų, komplimentų ar įvertinimų. Rengiuosi taip, kaip man gražu, noriu, kad būtų patogu ir gražu man pačiai. Žinoma, malonu išgirsti komplimentą, o draugės kartais paklausia mano nuomonės apie savo įvaizdžius – ar viskas tarpusavyje dera, gal kažkurį rūbą pakeisti kitu ir panašiai.

Dažnai parašo ir sekėjos – atsiunčia savo nuotraukas ir klausia patarimo, kaip rengtis. Visada mielai atrašau ir kiek galiu, tiek padedu. Bet visada svarbiausia, kad žmogus pats jaustųsi gerai – nebūtina laikytis konkrečių madų.

– Kiek drabužių turite spintoje? Ne konkrečiu skaičiumi, bet labiau – ar esat kapsulės ir „mažiau yra daugiau“ mylėtoja, ar turite dideles kelnių, švarkų ir suknelių kolekcijas?

– Drabužių tikrai turiu nemažai. Dirbu su keliais prekiniais ženklais, su jais bendradarbiauju kiekvieną mėnesį, tad kas mėnesį mano spinta šiek tiek pasipildo. Bet žinoma, turiu ir pagrindinę aprangos kapsulę. Kartais galiu atrodyti neutraliai, kartais norisi ko nors ryškaus... Turbūt turiu daugiau negu reikia, todėl suprantu, kad reikia atsirinkti. Geriau dalį paaukoti ar padovanoti draugėms, taip kartais ir darau.

Apskritai daugiausiai spintoje turiu švarkų. Galiu drąsiai pasakyti – esu jais apsėsta. Jeigu perku ką nors naujo, mano pirkinių krepšelyje būtinai turi būti ir naujas švarkas. Turiu tikriausiai visų spalvų ir visų raštų (juokiasi, red.).

– Kokius derinius labiausiai mėgstate šią vasarą?

Šią vasarą pastebėjau, kad pradėjau nešioti daugiau suknelių. Net jei dažniausiai esu linkusi dėvėti džinsus bei šortus, kai užklumpa dideli karščiai renkuosi sukneles. Ypač mėgstu linines. O jeigu oras vėsesnis, mano mėgstamas derinys: šortai, trumpinta palaidinė ir oversized (padidintas, – red.) švarkas, kedukai arba kaubojiški batai.

– Ką imtumėte į atostogas, jei važiuotumėte tik kelioms dienoms arba tik su rankiniu bagažu?

Į tokias atostogas būtinai imčiau šiuos daiktus: baltus oversized marškinius (lininius arba medvilninius, kokie kam labiau patinka), šortus, šlepetes per pirštą, suknelę-naktinukus, oversized švarką – be jo nevykstu niekur – ir baltus marškinėlius.

– Koks brangiausias ir koks pigiausias daiktas jūsų spintoje? Ir kam skiriate daugiausia pinigų?

– Brangiausias daiktas mano spintoje – kokybiška rankinė, o pigiausias – palaidinė ar balti marškinėliai iš „Zara“. Daugiau pinigų skiriu rankinėms, nes šiuo atveju man svarbiau kokybė nei kiekybė. Geriau jau pasitaupyti ir įsigyti tokią rankinę, kuri tiktų visiems sezonams, tiktų prie visų derinių, būtų ir graži, ir ilgaamžė.

Su batais truputį kitaip – kaina ne visada reiškia kokybę. Pavyzdžiui, turiu „Prada“ batus, kurie suplyšo vos po mėnesio dėvėjimo. Tad renkantis batus tiesiog stengiuosi ieškoti kokybės, o kaina ir garsus vardas nebūtinai yra kokybės sinonimai.

– Turite gražuolę dukrą. Kaip kuriate jos stilių? Mėgsta animacinių personažų piešinius ant vaikiškų rūbų, o gal jų vengiate?

– Dukters stilių mielai kurčiau pati, deja, negaliu (juokiasi, – red.). Ji labai tvirto charakterio, gerai žino, ko nori, ir jau nuo trejų metų tvirtai žino, kaip nori rengtis. Be to, vėlgi labai svarbu patogumas – kas iš to, kad įsiūlysi kokį rūbą, jeigu jis spaus, grauš kokia siūlė ar dar kas trukdys jaustis komfortiškai. Pilnai leidžiu jai pasireikšti, rinktis pačiai. Tačiau perkame labai mažai ir tik tai, ko labai nori. Šis receptas reiškia, kad ji mielai nešioja viską, ką turi.

Gal ateityje ji kreipsis į mane patarimo, kartais parodau, kas jai tiktų ar kas manau yra gražu. Animacinių personažų aprangoje vengiame, dukra pati dažnai jų nenori. Kartais nusiperkam kokius marškinėlius su paveikslėliu, tada jie gražiai dera su kitais turimais rūbais. Vaikui viskas turi būti maksimaliai patogu – dominuoja šortai ir timpos, o džinsų, pavyzdžiui, net neturi, nenešiotų. Svarbiausia, kad jai pačiai patiktų, būtų patogu ir vaikas būtų laimingas.

– Kokį stiliaus patarimą galėtumėte duoti skaitytojams?

– Ką galiu patarti – tik būti savimi! Dėvėkite tai, kas jums patinka, su kuo jaučiatės geriausiai. Verta turėti aprangos kapsulę – tarpusavyje derančių drabužių rinkinį – taip tikrai niekada neprašausit. Svarbu jaustis patogiai ir nešioti tai, ką norite. Nesvarbu, ar tai spalvoti pasirinkimai, ar nespalvoti, svarbu, kad jie – jūsų. Mėgaukitės savo deriniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)