Tereikia tik šiek tiek fantazijos ir, atrodytų, itin siauro pritaikymo drabužį pavyks paversti net labai universaliu – tokiu, kuris tiks net rudenį. Toliau – keli leidinio „InStyle“ kalbintų stilistų patarimai, kaip ir su kuo derinti suknelę-apatinuką. Pasiūlytos idėjos neabejotinai taps puikiu įkvėpimo šaltiniu.

Sluoksniuokite ir dar kartą sluoksniuokite

Įžymybių stilistas Andrew Gelwicksas įsitikinęs, kad suknelė-apatinukas – ypač dėkinga medžiaga, su kuria verta padirbėti formuojant net ankstyvam pavasariui tinkamą įvaizdį. Stilistė Tanya Tamburin be išlygų tam pritaria. Svarbiausia, anot jų, – sluoksniuoti – gausiai ir įvairiai.

„Žiemą neturite bijoti kelių drabužių sluoksnių. Sluoksniuoti galima storus nertinius, džemperius su gobtuvais, masyvius švarkus ir viską užbaigti stilingu paltu. Po apačia galima pasivilkti plonus ilgarankovius marškinius arba glaustines ir tampres, – pataria T. Tamburin. – Pereidamos nuo žieminio prie pavasarinio garderobo, storus drabužius keiskite lengvesniais. Rinkitės pusvilnonius, medvilninius, džinsiunius arba odinius švarkus. Po apačia pasivilkite „bazinius“ trumparankovius marškinėlius. Marškinėliai, aišku, gali būti ir su piešiniu arba kokio nors atlikėjo atvaizdu.“

Kontrastas – visada puiku

Suknelė-apatinukas – delikatus ir ypač moteriškas drabužis, todėl jei mąstote apie kontrastą, prie jos rinkitės ką nors akivaizdžiai grubesnio, masyvesnio, kaip antai militaristinio stiliaus auliniai arba platus odinis švarkas. Įžymybes stiliaus klausimais konsultuojanti Tiffany Briseno tvirtina, kad švelnių ir griežtų garderobo komponentų derinimas leidžia sukurti subalansuotą ir efektingą įvaizdį. Jei norisi atrodyti dar originaliau, galima pažaisti aksesuarais.

„Įvaizdžiui išbaigti ir efektui sustiprinti galima rinktis, pavyzdžiui, prie kaklo priglundantį perlų vėrinį ir sidabro spalvos pankiško stiliaus grandinėlę“, – sako stilistė.

Formuokite kasdienį sportinį stilių

Suknelė-apatinukas neturi likti ir be sportinio stiliaus mėgėjų dėmesio. Kad ji atitiktų būtent šią estetiką, T. Tamburin pataria rinktis nėriniais apkraštuotą suknelės variantą. Ant viršaus stilistė siūlo užsimesti jaukų džemperį su gobtuvu arba pūkinį paltą ir apsiauti kedais arba kerziniais batais. Taip derindama drabužius atrodysite ypač šiuolaikiškai ir užtikrintai.

Prisiminkite grandžą

Apatinuko kaip suknelės koncepcija užgimė paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje, kai muzikos pasaulyje karaliavo grandžas. Išdrįskite atiduoti duoklę drabužio ištakomis tapusiam laikmečiui – rinkitės pastelinės spalvos suknelę, o ant viršaus užsimeskite odinę striukę, ragina T. Tamburin. Jei masina dar efektingesni kontrastai, apsimaukite neperšviečiamas juodas pėdkelnes ir apsiaukite baltus aukštakulnius. Originalų įvaizdį padės sukurti ir kerziniai batai. Nusistovėjus šiltesniems orams odinį švarką galima pakeisti medvilniniu.

„Jei oras vėsesnis, susisagstykite, o jei šiltesnis, užsiriškite švarką ant juosmens, – pataria stilistė. – Kerzinius batus galite pakeisti juodais odiniais pusbačiais.“

Tiks ir biure

Jei dirbate biure ir nori nenori tenka išlaikyti dalykinį stilių, pamėgtą apatinuko tipo suknelę galite derinti su „oversize“ švarku ir ilgaauliais. Su tokiu ansambliu atrodysite it nužengusi nuo mados žurnalo puslapių, bet jokiu būdu nešokiruosite nei darbdavio, nei klientų, su kuriais darbe teks susidurti.

„Ilgaauliai batai suteikia pikantiškumo, o švarkas padeda atrodyti tvarkingai ir dalykiškai“, – nurodo T. Tamburin.

Avėkite kedus, o ne aukštakulnius

Kedų ir suknelės deriniui šiuo metu pritaria begalė stilistų. Ne išimtis ir įmonės „Caitlin Jaymes Organizing & Styling“ įkūrėja bei vadovė Caitlin Jaymes. Kedai – vieni patogiausių batų, o jeigu norisi jaustis dar patogiau, rinkitės suknelę su praskiepu – tada galėsite judėti visiškai nevaržomai. Nevalia pamiršti, kad praskiepas visada prideda elegancijos ir moteriškumo ir tokiu būdu tampa atsvara kedų kuriamam valiūkiškam, gaivališkam stiliui.

Rinkitės efektingus priedus

C. Jaymes įsitikinusi, kad suknelės-apatinukai puikiai tinka išeigai, kadangi paprastai būna pasiūtos iš blizgaus, prabangiai atrodančio atlaso. Jei norisi atrodyti dar iškilmingiau, įvaizdį papildykite papuošalais ir prašmatniu apavu.

„Kelių grandinėlių komplektas, pora-trejetas apyrankių, konceptualūs auskarai, žaismingas žiedas ir impozantiški aukštakulniai yra viskas, ko reikia, kad apsivilkusi minimalistinę suknelę jaustumėtės pasiruošusi prabangiam pokyliui“, – sako C. Jaymes.

Užsimeskite „oversize“ megztinį

Jeigu lauke vėsoka, ant midi ilgio suknelės-apatinuko užsimeskite platų megztinį, pataria internetinės parduotuvės „Ramy Brook“ įkūrėja ir vadovė Ramy Brook Sharp. Taip susidarys įspūdis, kad segite iki pusės blauzdų siekiantį sijoną.

„Per pačią laibiausią talijos vietą megztinį susijuoskite diržu, o tada jį šiek tiek išpašykite, kad atrodytų taip, tarsi būtų sukištas“, – pataria R. Brook.

Stilistė ragina nesikuklinti renkantis žiedus ir apyrankes, tačiau nuo vėrinių geriau susilaikyti, sako ji, kadangi viršuje tikrai pakaks pasipūtusio plataus megztinio kuriamo svorio.
Prie šio drabužių ansamblio tiks batai kelius siekiančiais aulais, bet galite rinktis ir trumpaaulius. Jei jie bus smailianosiai, tiesiog puiku – stilingai kakofonijai nieko daugiau ir nereikia.

Susijuoskite diržu

Suknelę-apatinuką galite susijuosti, bet ne bet kaip, o ypatingai. Kadangi tiesus suknelės siluetas gali atrodyti perdėm monotoniškai, neišraiškingai, R. Brook siūlo pabrėžti taliją susijuosiant. Tik apie tipinį diržą trumpam pamirškite. R. Brook rekomenduoja susijuosti ilgu grandinės tipo diržu. Jei diržą sudarys kelios grandinės, atrodysite dar puikiau.

„Grandinės galą palikite kadaruoti, o diržą pasukite taip, kad laisvai kybantis jo galas atsidurtų priekyje ties šlaunies viduriu, – pataria R. Brook. – Įvaizdį papildykite žiedais bei apyrankėmis ir išbaikite kedais. Su šitokiu ansambliu galite pasirodyti kone bet kur. Jei proga arba vieta reikalauja pasipuošti, tiesiog pasikeiskite apavą.“

Jei norisi atrodyti ypač originaliai, susijuoskite ne vienu, o keliais diržais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją