Pirmiausia, karštu oru rinktis tamsius drabužius būtų klaida.

„Pradėsiu nuo paprasčiausio: spalva. Renkantis drabužius karštu oru teikit pirmenybę šviesių atspalvių drabužiams. Balti, smėliniai ar bet kokie kiti šviesūs atspalviai bus tikrai geras pasirinkimas. Jie mažiau traukia karštį negu tamsūs atspalviai, o tai reiškia, kad jausitės komfortiškiau“, – sakė J. Bakštonienė.

Jos teigimu, svarbiausi elementai yra spalva, kirpimas ir, žinoma, audinys.

„Pirmenybė rūbams, pasiūtiems iš natūralių medžiagų! Karštu oru tai geriausias pasirinkimas. Kai lauke – plius trisdešimt, su sintetinės medžiagos rūbais tiesiog neįmanoma jaustis komfortiškai. Todėl rinkitės šilką, medvilnę, liną. Taip pat tinka tokie dirbtiniai pluoštai kaip viskozė, lajocelis ir modalas“, – vardijo stilistė.

Laisvesnio silueto drabužiai – taip pat labai geras pasirinkimas.

„Su jais tikrai jausitės komfortiškiau negu su aptemptais ir prigludusiais rūbais. Kai drabužiai stipriai nepriglunda, oras laisvai cirkuliuoja tarp kūno ir drabužio, tokiu būdu sukurdamas vėsą“, – sakė J. Bakštonienė.

Stilistė taip pat rekomenduoja sukneles bei palaidines su prakarpomis. Jos ne tik padeda jaustis vėsiau, bet ir yra itin aktualios šį sezoną.

„Rinkitės maksimaliai atvirą avalynę. Nors viena pora atviros avalynės, tokios, kaip basutės, sandalai ar bekulniai bateliai, yra būtina!“ – sakė specialistė.

Ji ragino nepamiršti ir galvos apdangalų – ypač vidudienį, kai saulė itin pavojinga.

„Galvos apdangalai gali tapti ir stilingu įvaizdžio akcentu. Nepamirškite to. Tad jeigu dar neturite galvos apdangalo, atkreipkite dėmesį į vieną iš šių: skrybėlė, kepurė su snapeliu, panama arba bandana“, – rekomendavo J. Bakštonienė.

Kitas būtinas aksesuaras – akiniai nuo saulės.

„Kad išvengtumėte mimikos raukšlelių, reikia saugoti savo akis nuo saulės. Tam, kad kuo ilgiau atrodytumėte jaunos ir gražios, o kasdien – ir stilingos, išeidamos laukan nepamirškite akinių nuo saulės“, – priminė stilistė.

Daugiau patarimų galite rasti stilistės instagrame, paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją