Esame įpratę, kad iš porceliano kuriami indai, dekoracijos, išskirtinės dovanos. Bet ar žinojote, kokie išskirtiniai gali būti porcelianiniai auskarai, kaip įspūdingai ant piršto atrodo porceliano žiedas? Šiandien tokių unikalių papuošalų jau galima įsigyti ir Lietuvoje.

Kodėl porcelianas?

Svarbiausia porceliano savybė, leidžianti iš jo kurti unikalius papuošalus, yra porceliano lengvumas. Todėl net ir masyvūs auskarai ar pakabukai iš porceliano nėra sunkūs, atrodo elegantiškai ir labai subtiliai, rašoma pranešime spaudai.

„Sakyčiau, kad tai papuošalai tiems, kurie nori kažko išskirtinio ir tikro. Kiekvienas, net ir mažiausias papuošalas iš porceliano yra gaminamas rankomis. Porcelianas – tai trapus ir tyras produktas, kuris rankose gali atgimti netikėtomis ir išskirtinėmis formomis. Man šis kūrybos procesas prilygsta stebuklui ar net magijai, kai rezultatas nudžiugina ne tik kūrėją, bet ir žmogų, kuriam skirtas daiktas.

Porcelianiniai Sparkflair papuošalai

Net jei tai tik smulkmena – nedidelis žiedelis, auskariukai, puodelis ar suvenyrinis angeliukas“, - sako porceliano papuošalų kūrėja Ilona Bartoševičienė, su porcelianu dirbanti jau septynerius metus, prekės ženklų „Ilonos porcelianas“ ir „Spark Flair“ kūrėja.

Ji pastebi, kad šiandien vis daugiau moterų renkasi iš porceliano gaminamus žiedus, auskarus ar pakabukus ant kaklo.

Viena labiausiai vertinama porceliano savybe yra jo ilgaamžiškumas. Kaip ir bet kokie kiti porceliano gaminiai, taip ir papuošalai iš porceliano yra ilgaamžiai. Todėl šiandien jie vis labiau mėgstami kaip išskirtinė dovana brangiam žmogui. Be to, tai nebrangūs papuošalai, kuriais pasilepinti gali kiekvienas.

I. Bartoševičienė sako, kad gaminių dizainą ir grožį nulemia pasirinkta porceliano rūšis: „Porcelianas gali būti kietasis (hard-paste), minkštasis (soft-paste) ir kaulinis (bone china) porcelianas. Kiekviena rūšys degama skirtingose temperatūrose, o taip pat turi kitokias savybes.

Porcelianiniai Sparkflair papuošalai

Dauguma mano gaminių yra iš kaulinio porceliano. Pasirinkau būtent šią rūšį, nes šis procelianas yra baltesnis, labiau peršviečiamas, šiek tiek elegantiškesnis dėl lengvesnio savo svorio bei sudėties. Tai suteikia papuošalams išskirtinio grožio, prabangos ir subtilumo. Tam pabrėžti visus savo kuriamus papuošalus dekoruoju su tikru 12 karatų auksu. Manau, porcelianas ir auksas – išskirtinis derinys. Tai vienas kitą labai gerai papildantys ir išpildantys elementai.“

Stiliaus patarimai: prie ko derinti porcelianinius papuošalus?

Papuošalai iš porceliano gali būti pasirenkami tiek išskirtinei progai ar oficialiems renginiams, tiek prie kasdienių drabužių. Svarbiausia, jog tokius papuošalus gali nešioti netgi metalui jautrūs žmonės, nes papuošalai iš porceliano yra hipoalerginiai. Papuošalų kūrėja Ilona Bartoševičienė dalijasi keliais stiliaus patarimais, kaip porcelianinius papuošalus derinti prie aprangos.

• Prie suknelės. Be jokios abejonės, papuošalai iš porceliano nepriekaištingai atrodys prie vakarinės ar paprastesnės suknelės. Subtilūs ir elegantiški pakabukai ar auskarai ir porceliano puikiai dera prie lengvų, klasikinių suknelių, kurios neturi daug detalių.
Tuomet geriausiai atsiskleidžia suknelės ir papuošalų suderinamumas.

Porcelianiniai Sparkflair papuošalai

• Prie oficialių drabužių. Klasikiniai, oficialūs kostiumėliai dažnai reikalauja kuklių ir subtilių papuošalų. Tokiam deriniui papuošalai iš porceliano tiks idealiai. Rinkitės mažus auskariukus ir derinkite juos prie švarko ar marškinių, jeigu norite atrodyti stilingai ir elegantiškai.

• Kasdienai ir laisvalaikiui. Nors porcelianas gali būti įvairių spalvų, dažniausiai pasirenkami balti arba juodi porceliano papuošalai. Tokios spalvos yra lengvai derinamos ir prie kasdienės aprangos. Pavyzdžiui, dailus porcelianinis žiedas gali būti nešiojamas kasdien netgi prie laisvalaikio drabužių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją