Šortai gali atrodyti kuo įvairiausiai, nes gali būti A formos, paaukštintu juosmeniu, su užtrauktuku per šoną ir t. t. Toliau – patarimai, kokius pasirinkti, atsižvelgiant į savo figūros tipą, iš portalo looksgud.com

1. A / kriaušė / trikampis

Kriaušės tipo figūra apibūdinama kaip tokia, kurios plačiausia vieta – ties klubais. Kad kūno proporcijos daugmaž išsilygintų, o kojos atrodytų kuo ilgesnės, geriausia rinktis prigludusius šortus. Jei domina džinsiniai šortai, galite rinktis nukirptus (neatsiūlėtais pakraščiais) su kyšančiomis kišenėmis, puikiai pridengsiančiomis šlaunis.

Atminkite: A formos šortai jokiu būdu neatlieka tokios pačios funkcijos kaip A formos suknelė. A modelio suknelės maskuoja klubus, o A silueto šortai paverčia juos akcentu – net dar labiau paplatina, todėl figūros disproporcijos atrodo dar didesnės.

Geriausias pasirinkimas: šortai aukštu juosmeniu, tamsios spalvos.

Prasčiausias pasirinkimas: šortai pažemintu juosmeniu, horizontaliai juostuoti.

2. V / braškė / apverstas trikampis

Šio tipo figūros savininkių pečiai platesni už klubus, todėl joms patariama rinktis ganėtinai palaidus šortus, kad rūbas vizualiai išlygintų disproporciją. Šiuo tikslu puikiai pasitarnauja ir horizontaliai einančios linijos, sukuriančios platesnių klubų iliuziją. Tobuliausiai tokie šortai atrodo prie aptemptų marškinėlių.

Geriausias pasirinkimas: platūs, palaidi šortai, horizontaliai juostuoti.

Prasčiausias pasirinkimas: prigludę, aptempti šortai.

3. X / smėlio laikrodis / aštuonetas

Jei jūsų pečių ir klubų apimtis vienoda, o talija – išties laiba, vadinasi, turite smėlio laikrodžio tipo figūrą. Su A silueto šortais kojos atrodys ilgesnės ir grakštesnės. Laisvai galite rinktis midi ilgio variantą. Šortai iki kelių jums irgi tiks, kadangi subalansuos proporcijas. Jei dairotės džinsinių šortų, siūlome pamąstyti apie plėšytus – su jais figūros linkiai atrodys tobulai.

Geriausias pasirinkimas: visiems figūros tipams tinkantys šortai, odiniai (rekomenduojama).

4. H / bananas / stačiakampis

Šiai kategorijai priklauso išraiškingais figūros linkiais neapdovanotos damoms – tos, kurių kūno viršus ir apačia beveik vienodi. Jų tikslas – sukurti smėlio laikrodžio iliuziją, todėl joms patariama elgtis drąsiai ir rinktis margus, raštuotus tinkamo dydžio šortus, kadangi tokie vizualiai susiaurins juosmenį. Tinka ir šortai su klostelėmis, nes jie prideda apimties apatinei kūno daliai.

Geriausias pasirinkimas: šortai aukštu juosmeniu, su klostelėmis, A silueto.

Prasčiausias pasirinkimas: šortai pažemintu juosmeniu, vertikaliai juostuoti, languoti.

5. O / obuolys / ovalas

Jei jūsų talija platesnė už pečius, kitaip sakant, jeigu neturite aiškiai išreikštos juosmens linijos ir turite didelę krūtinę, drąsiai matuokitės bermudus, kadangi su jais šlaunys atrodys plonesnės. Žinoma, galite rinktis ir trumpesnį variantą, jei ir su juo jaučiatės kuo puikiausiai.

Geriausias pasirinkimas: midi ilgio šortai, bermudai, šortai su kyšančiomis kišenėmis.

Prasčiausias pasirinkimas: šortai su klostelėmis, dvisluoksniai šortai.

Šortai pagal kūno sudėjimą

1. Smulkus sudėjimas

Jei esate iš tų, kurias žmones vadina smulkutėmis, jums tikrai tinka trumpi neutralaus atspalvio šortai. Toks variantas puikiai dera prie berankovių marškinėlių, o kad atrodytumėte aukštesnė, galite rintis apavą su platforma. Jei pečių ir juosmens linijos proporcingos, patartina rinktis šortus aukštu juosmeniu, nes jie sukurs ilgesnių kojų iliuziją. Taip pat galite išmėginti dukslius džinsinius šortus atbrizgusiais pakraščiais ir derinti juos prie besiplaikstančios margos palaidinės – toks įvaizdis nuteiks poilsiui ir atsipalaidavimui.

Geriausias pasirinkimas: šortai aukštu juosmeniu, A silueto šortai, vertikaliai juostuoti.

Prasčiausias pasirinkimas: prigludę šortai.

2. Aukštas ūgis

Jei esate aukštesnė nei 166 centimetrų, veikiausiai turite laibas kojas ir jas tiesiog privalote pademonstruoti. Gera žinia ta, kad grakščioms kojoms tinka visų modelių šortai, tačiau labiausiai – vidutinio ilgio džinsinis variantas ne pernelyg užkeltu juosmeniu.

Geriausias pasirinkimas: šortai iki pusės šlaunų, pažemintu juosmeniu.

Prasčiausias pasirinkimas: trumpi šortai.

3. Stambus sudėjimas

Pilno kūno sudėjimo moterys turėtų rinktis vidutinio ilgio šortus. Joms taip pat tinka šortai iki kelių plačiu juosmeniu. Šio kirpimo šortus patartina derinti su „oversize“ marškinėliais.

Geriausias pasirinkimas: džinsiniai midi šortai.

Prasčiausias pasirinkimas: šortai su klostelėmis.

Tikėtina, kad pateikti nurodymai padės išsirinkti veiksmingai figūros privalumus paryškinančius ir trūkumus maskuojančius šortus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją