Ar turite savo garderobe džinsinį švarką? Stilistė Julija Bakštonienė pristatė džinsinio švarko svarbą ir jo derinimo būdus. Daugiau patarimų galite rasti jos instagramo paskyroje.

Truputis istorijos

„Pirmas džinsinis švarkas buvo pasiūtas ir užpatentuotas „Levi Strauss“ kompanijos dar 1905 metais. Net 70 metų džinsinis švarkas buvo kaubojų ir geležinkelio darbuotojų aprangos detalė. Iki tam tikro laiko Amerikoje netgi buvo uždrausta su šiuo švarku ateiti į viešbutį arba restoraną, nes jis buvo laikomas darbo apranga.

Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas

Dabar džinsinis švarkas yra laikomas klasika ir jį nešioja tiek moterys, tiek vyrai. Jo derinimo būdų yra daugybė“, – pasakojo J. Bakštonienė.

Derinimo būdai

Pasak stilistės, džinsinis švarkas gali derėti su pačiais įvairiausiais rūbais: džinsais, įvairių modelių kelnėmis, šortais, įvairių ilgių bei modelių sijonais ir suknelėmis.

„Džinsinį švarką galima vilkėti ant suknelės arba sarafano. O prie sijono ar kelnių po juo puikiai tiks tiek romantinio stiliaus palaidinė, tiek klasikinio modelio marškiniai ir marškinėliai“, – sakė ji.

Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas

Kalbant apie avalynę, nėra jokių apribojimų. Džinsinis švarkas, stilistės teigimu, dera ir su sportiniais batais, ir su basutėmis, ir su aukštakulniais.

Kaip išsirinkti?

Šiuo metu aktualus klasikinis, tiesus džinsinio švarko modelis.

„Džinsinis švarkas tinka ir vidutinio ilgio, ir trumpintas. Gali būti padidintas. Taip pat tinka dekoras – būna švarkų, dekoruotų įvairiais papuošimais, kristalais, perliukais.

Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas

Jeigu abejojate, kokį švarką pirkti, rinkitės laisvesnio silueto klasikinį modelį ir tikrai neprašausite“, – patarė J. Bakštonienė.

Taip pat nesuklysite pasidairydama neįprastų spalvų: indigo, baltos, juodos, rožinės. Vis dėlto, klasikinis džinso mėlynumo švarkas kaip visada išliks viršūnėje.

Džinsinis švarkas
Džinsinis švarkas

Kelios taisyklės

Renkantis švarką svarbu atsižvelgti į tam tikras taisykles. Pirmiausia: koks būtent modelis tinka jūsų figūrai. Jei esate labai žemo ūgio ir platesnių klubų, nesirinkite ilgesnio, ties klubais pasibaigiančio tiesaus kirpimo švarko.

Jei norite išryškinti liemens liniją, geriausia rinktis šiek tiek trumpintą, būtent ties liemeniu pasibaigiantį džinsinį švarką.

Džinsinis švarkas

J. Bakštonienė taip pat pataria įsidėmėti, kokie modeliai nebėra aktualūs ir prie daug ko nebetiks.

„Stipriai prigludę, įliemenuoti džinsiniai švarkai, taip pat švarkai be apykaklės arba su apvalia apykakle, su gausiais nutrynimais bei plyšimais“, – modelius, kurių reiktų vengti, išvardijo stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją