Spintos kapsulė (arba kapsulinė spinta) – tai ribotas kiekis keičiamų drabužių, papildančių vienas kitą. Dažnai tai klasikiniai rūbai, kurie neišeina iš mados. Spintos kapsulę paprastai sudaro neutralių spalvų detalės, kurias lengva derinti.

Kapsulei pasirinkti rūbai visi dera tarpusavyje, tad su jais galima sukurti daug skirtingų derinių. Taip pat, kadangi jie gana neutralūs ir klasikinio stiliaus, puikiai derės ir su kitais rūbais jūsų spintoje, jei turėsite papildomų. Kapsulės sudėtinių dalių gali būti 10, 15, bet paprastai ne daugiau kaip 30. Vienas iš tikslų – išlaikyti minimalizmą.

Stiliaus kapsulė

Minimalizmas svarbus ne tik dėl derinių klasikinio įspūdžio ar paprastumo formuojant savo spintą, bet ir dėl kainų. Kuo mažiau daiktų bus jūsų spintoje, tuo daugiau lėšų galėsite skirti kiekvienam jų – tuo kokybiškesni jie bus. Jau geriau dvejos poros džinsų po 35 eurus nei penkios poros skystos medžiagos ir greit nusiskalbiančių džinsų po 7.

Lietuvoje kapsulės sudarymo paslauga dar gana nauja, tačiau užsienyje tokią galima užsisakyti jau seniai. Pasirinkimų daugybė. Kapsules gali sudaryti specialiai nusipirktoje programėlėje (veikiausiai tai – automatizuota paslauga, prie kurios stilistas prisidėjo tik tą programėlę kuriant), o gali ir susitikęs su stilistu.

Lietuvoje taip pat yra keli pasirinkimai. Jie atsirado neseniai, tačiau žmonių, besinaudojančių šia paslauga, ratas vis didėja. „Delfi“ užsisakė vieną iš rinkoje esančių stiliaus kapsulių.

Stiliaus kapsulė

Paprastai galima rinktis nepersonalizuotą stiliaus kapsulę, kurioje pateikiami universalūs deriniai, arba asmeninę stiliaus kapsulę, kurią stilistas sukuria pagal tavo pageidavimus ir figūrą. Kainos, priklausomai nuo to, svyruoja tarp 10 ir 150 eurų. Šios konkrečios kapsulės kaina buvo 15 eurų.

„Delfi“ užsisakyta kapsulė buvo sukurta stilistės Miglės Glebutės. Ji pritaikyta pavasariui, o rinktis buvo galima iš trijų variantų: „regular“ (vidutinio sudėjimo ir ūgio moterims, universali), „petite“ (moterims, žemesnėms nei 165 cm) ir „plus“ (moterims, kurių dydis didesnis nei XL). Šiuo atveju buvo pasirinkta „petite“.

Kiekvienoje kapsulės versijoje pateikiama tiek pat rūbų ir derinių vienetų, tik priklausomai nuo pasirinkimo, siūlomi rūbai pateikiami tiksiantys jūsų figūrai ar ūgiui. Principas yra tas pats: pavyzdžiui, jei turėsite vienas juodas ir vienas šviesias kelnes, prie jų galėsite derinti ir dryžuotą, ir baltą, ir žydrą palaidines, o visus tuos įvaizdžius dar pakeisti pasirenkant vieną iš dviejų siūlomų švarkų. Viskas miksuojama tarpusavyje.

Stiliaus kapsulė

Kapsulė buvo atsiųsta PDF formatu, joje – 27 vienetai rūbų ir aksesuarų. Visko absoliučiai tiek, kiek reikia, kad būtų galima derinant pakeisti ir avalynę, ir aksesuarus. Pavyzdžiui, buvo pateiktos trys suknelės, devyni viršutiniai drabužiai, šešerios kelnės bei sijonai, trys poros batų ir taip toliau.

Kas labai patogu – visi daiktai buvo su tiesioginėmis nuorodomis į parduotuvę, iš kur galima juos užsisakyti. Kainos vidutinės – daugiausia rekomendacijų iš „Mango“, „Reserved“, „H&M“ parduotuvių. Beje, būtent „Mango“ ir „H&M“ turi didesnių dydžių kolekcijas, jeigu yra toks poreikis.

Paskui kapsulėje pristatyti 10 derinių iš šių drabužių bei aprangos detalių, aksesuarų. Po kiekvienu deriniu – trumpas stilistės komentaras, kaip jį dėvėti, kad atrodytų geriausiai. Suskaičiavus visus įmanomus derinimo variantus, gali išeiti 63-70 skirtingų derinių.

Stiliaus kapsulė

Peržvelgus kitų stilistų siūlomas kapsules matyti, kad galite užsisakyti ir mažesnį (tik 10 daiktų su nuorodomis ir be derinimo būdų), ir didesnį (asmeninė kapsulė pagal jūsų spintą ir poreikius) variantus. Priklausomai nuo pasirinkimo keičiasi ir kaina.

Jei turite mėgstamą stilistą ar sekate kokią stilistę instagrame, visada galite kreiptis asmeniškai ir pasiteirauti, kokią kapsulę jie gali pasiūlyti. Daugelis stilistų formuoja vieną ar kitą jos variantą. Apskritai, sprendžiant iš komentarų, šia paslauga Lietuvoje džiaugiasi ne viena užimta moteris: iš anksto suformuoti deriniai padeda taupyti laiką ir atrodyti stilingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją