Beisbolo kepuraitės į mados aukštumas pakilo jau gerokai anksčiau. Daugybę metų šis dailus aksesuaras buvo laikomas sportinės aprangos dalimi, vėliau – aktyvaus laisvalaikio, o šiandien – vienu svarbiausių gatvės stiliaus atributų. Žinoma, bėgant laikui beisbolo kepuraitė keitė ne tik savo paskirtį, bet ir vyraujančią išvaizdą: formą, medžiagiškumą, papuošimus ir papildomas detales. Kai kurie vyraujantys užsiliko iki šių dienų ir pasiekė nebe tik kasdienio garderobo, bet ir tikrosios mados pasaulį.

Šiandien beisbolo kepuraitę galima nešioti visus metus nepaisant jokių sąlygų ar taisyklių. Žiema, vasara, saulėta ar apniukę – ši kasdienės aprangos detalė jūsų derinyje prigis bet kuriuo metų laiku. Svarbiausia atsiminti, kad ji labiau skirta ir lengviau pritaikoma gatvės stiliaus arba modernia klasika dvelkiančiuose deriniuose. Tiesa, viskas priklauso nuo jūsų pasirinktos beisbolo kepuraitės, tačiau jos forma ir istorinės aplinkybės lėmė šio aksesuaro likimą bei vietą priskyrė ne puošniojoje spintos dalyje.

Šį sezoną geriausia rinktis vintažinio tipo beisbolo kepuraites. Amerikietiškos mokyklos, 6-ojo dešimtmečio teniso ar golfo detalės ant kepurės bus geriausi pasirinkimai visus šiuos metus. Čia svarbu detalės ir papuošimai – nepriekaištingai tiks dizainerio logotipais puoštos kepurės, įdomios frazės, paprastos raidės ar sportinės detalės, pavyzdžiui, teniso raketė ar tinklinio kamuolys.

Kalbant apie spalvas, ieškokite tokių, kurios bus lengviausiai derinamos prie jūsų spintos turinio. Kone labiausiai čia tiks neutralios – rusva, juoda, balta, pilka, mėlyna, rusvai žalsva. Tokio tipo kepurė puikiai įsilies į derinį ir nepastebimai taps vientisa jo dalimi, pernelyg neišsišoks ir jį papildys. Tačiau gera žinia ta, kad šiemet neprašausite pasirinkę ir itin ryškią beisbolo kepuraitę, pavyzdžiui, žalią, mėlyną, violetinę ar rausvą. Tokia kepuraitė tikrai taps derinio akcentu ir neliks nepastebėta.

Kaip šaltuoju sezonu derinti beisbolo kepuraitę? Itin paprastai – šis aksesuaras puikiai tiks prie daugelio skirtingų, netikėtų derinių. Galima pagalvoti, kad kepurė į draugiją galėtų tikti tik striukei, tačiau ji nepriekaištingai atrodys derinyje su klasikiniu bet kokio ilgio paltu, kailiniais ar lietpalčiu.

Beisbolo kepuraitė yra aksesuaras, kilęs iš sporto, bet pritapęs šiandieniame mados pasaulyje. Dabar yra kone geriausias laikas į savo drabužines prisijaukinti sporto stiliaus drabužius, kurie lėtai, bet užtikrintai užvaldo mados pasaulį.