2022 metai – aistros gyventi simbolis

„Išgyvenę dvejus metus pandemijos sąlygomis, tikėjomės lengviau atsikvėpti pavasarį, tačiau to, kas nutiko, turbūt, nesitikėjo niekas. Karas pakeitė mums įprastą dienos rutiną, įpročius ir net vertybes, tiesa, noro ir aistros gyventi pagal laisvo pasaulio tradicijas – nesužlugdė. Meilė gyva ir karo metu – tai įrodė ne viena ukrainietė nuotaka, tiesiog karo lauke susituokusi su Ukrainos kariu ar savanoriu, todėl po pirminio šoko ir Lietuvoje moterys grįžta planuoti būsimų savo vestuvių.

Esminis skirtumas nuo ankstesnių metų, kurį pastebiu – nuotakos neskuba visko suplanuoti iš anksto ir vis mažiau sureikšmina nesvarbias vestuvių detales. Dabar būna ir tokių nuotakų, kurios makiažo ir šukuosenos laiką rezervuojasi vos prieš 1-2 mėnesius. Lyginant su pernai, viskas vyksta paprasčiau, neskubant ir perteklinėmis detalėmis neišpučiant vestuvių biudžeto. Kad ir kokios šiais metais vestuvinių šukuosenų tendencijos, galiu garantuoti, kad meile žibančių nuotakos akių niekas nenukonkuruos“, – sako žinoma plaukų stilistė R. Gudėnaitė.

Pasak jos, nors šukuosenų tendencijos kasmet kinta, svarbu nepamesti galvos ir nekeisti anksčiau suplanuoto stiliaus, kuris tinka ir prie jaunosios išvaizdos, ir jos charakterio.

Šukuosenos 2022

9 vestuvių šukuosenų tendencijos

„2022 metai diktuoja gerokai nuosaikesnį požiūrį į vestuvių dekoracijas, suknelę ir vestuvinę šukuoseną – pastaroji neturėtų būti itin puošni ir tapti bendro įvaizdžio ašimi. Kadangi dauguma nuotakų turėjo perkelti savo vestuves ir dar ilgiau laukti ypatingo momento, šukuosena neturi nukreipti dėmesio nuo ilgai ieškotos vestuvinės suknelės. Paprastai tariant, vestuvinė šukuosena šiemet bus kiek įmanoma paprastesnė ir natūralesnė“, – sako šukuosenų meistrė. Stilistė dalijasi 9 vestuvių šukuosenų tendencijomis ir siūlo pasisemti iš jų įkvėpimo savo ypatingai dienai.

1. Natūralumas

„Kalbant apie natūralumą, šį vestuvių sezoną pamatysime daug daugiau nuotakų, kurios mėgausis savo natūralių plaukų šukuosena – nesvarbu, ar tai būtų garbanos, ilgi tiesūs ar trumpi plaukai. Kadangi pandemijos metu visos įprato daug rečiau dažyti, karštais įrankiais formuoti ir kitaip veikti savo plaukus, dauguma dabar gali džiaugtis sveikais ir žvilgančiais plaukais, todėl šį privalumą jos norės išnaudoti ir ypatingą dieną“, – pastebi R. Gudėnaitė.

2. Prisegamos plaukų sruogos

„Nors užsienyje prisegamos plaukų sruogos labai populiarios, lietuvaitės savo vestuvinei šukuosenai jų prašo vis rečiau, nes stengiasi atrodyti kuo natūraliau. Žinoma, jeigu norisi didesnės plaukų apimties ar minimalistinio kuodelio – kelios prisegamos sruogos šį norą lengvai gali padėti įgyvendinti, tik svarbu nepersistengti.

Išsitaršiusių plaukų šukuosenų mėgėjos turės pažaboti šį savo norą, nes 2022 m. klasikinėje vestuvinėje šukuosenoje leidžiamos tik kelios pavienės lengvos sruogos aplink veidą. Ši tendencija – išsigelbėjimas toms, kurios nemėgsta įmantrių šukuosenų, tad, susirišusios plaukus į paprastą tvarkingą „uodegą“, bus tokios pat madingos“, – pasakoja plaukų stilistė.

Šukuosenos 2022

3. Plaukų aksesuarai

Į vestuvių „must have“ po kelių metų pertraukos vėl grįžta nuometas, todėl įvairios minimalistinės plaukų segės, segtukai ir plaukų juostos išgyvena renesansą. Tik verta atminti, kad, kas per daug – tas nesveika, todėl su aksesuarų gausa plaukuose derėtų nepersistengti.

4. Boho stilius

Nors šį stilių lietuvaitės vis dar jaukinasi, laisvės ir bohemos mėgėjos 2022 m. ras sau tinkančią šukuoseną – boho stilius sugrįžo. Tai reiškia – daugiau vėjo ir jūros suformuotų bangų, mažiau griežtų, taisyklingų garbanų. Taip pat sugrįžta boho pynė, tiesa, ji nebus sukama į kuodelį, o paliekama laisvai kristi ant pečių. Populiariausia – įprasta trijų sruogų laisva kasa, papuošta subtilia sege arba smeigtukais, gėlės ir kiti plaukų aksesuarai taip pat ras vietos šioje šukuosenoje.

5. Natūraliai atrodančios plaukų sruogelės

Puošti gali ne tik aksesuarai. Pasak plaukų meistrės, šiemet vestuvinių šukuosenų topuose karaliaus ilgų, laisvai vilnijančių plaukų šukuosenos su žaismingai įpinta plaukų pyne ar lengvomis bangomis. „Tačiau, kad vaizdas būtų tobulas, svarbiausia prieš šią įsimintiną dieną plaukus tvarkingai pakirpti ir padažyti. Vienu ar keliais tonais šviesesnės spalvos sruogelės šukuosenai suteiks gyvumo ir vestuvinėse nuotraukose nuotakos plaukai neatrodys lyg blankus šešėlis“, – sako ji.

6. Simetriškas plaukų sklastymas

2022 m. daugiau nuotakų įkvėpimo semsis iš raudonojo kilimo renginio viešnių, o ne klasikinių nuotakų stiliaus, todėl jų pageidavimo sąraše atsiras tvarkingas sklastymas per vidurį. Tokia plaukų šukuosena suteikia simetriškumo įspūdį ir tinka bet kokiai veido formai, todėl visos nuotakos be išimties, jeigu tik nori, galės mėgautis raudonojo kilimo verta šukuosena.

Šukuosenos 2022

7. Minimalus dėmesys plaukams

Turbūt pagrindinė šių metų tendencija. Tvarkingai pakirpti ir iššukuoti plaukai tiesiog paliekami natūraliai vilnyti ant pečių arba susukami į paprastą kuodelį – visas dėmesys turi atitekti nuotakos suknelei.

8. Vintažinės bangos

„Norinčios šiek tiek daugiau nei natūralios ir minimalistinės šukuosenos, galės pasipuošti didelės apimties vintažinėmis bangomis. Tačiau tokiu atveju plaukų aksesuarų rekomenduočiau nenaudoti visai – kad neužgožtų bangų ir nenupigintų šukuosenos. Taisyklingai suformuotos bangos, rėminančios nuotakos veidą – pats geriausias ir seksualiausias aksesuaras“, – tikina R. Gudėnaitė.

Šukuosenos 2022

9. Kirpčiukai

„Kirpčiukai leis nuotakoms, kurios šiuo metu nori atsiauginti plaukus, lengviau atsikvėpti, nes netvarkingos plaukų sruogos aplink veidą nekels joms streso ir bus madingo įvaizdžio dalimi. Kirpčiukai atrodo daug geriau ir natūraliau nei už ausies prisegtos ataugančių plaukų sruogos, kurios dienos eigoje gali išsilaisvinti iš smeigtukų gniaužtų ir sugadinti nuotraukas bei nuotakos nuotaiką. O tai būtų baisi neteisybė“, – šypsosi R. Gudėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją