– Kokias užsienio politikes laikote geriausiai besirengiančiomis?

– Apranga yra galingas įrankis, ypatingai, kai mums vieniems reikia komunikuoti prieš didelę auditoriją. Tai yra vienas iš nedaugelio šarvų, kuriuos mes tuo metu turime. Turbūt nieko nenustebinsiu, bet mano mėgstamiausios politikės – ne tik dėl aprangos, bet ir dėl savo pasiekimų – yra šios:

Christine Lagarde, Europos centrinio banko vadovė – aprangoje drąsiai naudoja aukštąją madą ir pabrėžia savo moteriškumą;

Karalienė Elžbieta II – ne kartą savo poziciją politiniais klausimais išreiškusi per savo aprangą ir aksesuarus;

Hillary Clinton – kasdienai pasirinkus uniformas kaip priemonę, kuri leistų atsitraukti nuo blaškymosi priimant sprendimo, ką rengtis kiekvieną dieną. Todėl tikrai drąsiai galime teigti, kad komunikacija apranga – svarbus įrankis.

– Ką manote apie Michelle Obamos stilių, kai ji buvo Pirmoji Ponia?

– Kadangi pirmųjų ponių įvaizdžiai visada yra skrupulingai aptarinėjami, nėra paslaptis, kad ir Michelle Obama buvo stebima itin akylai. Michelle Obama – nebijanti savo aprangoje kombinuoti aukštosios mados bei kiekvienam iš mūsų prieinamų prekinių ženklų. Taip pat žavingai atrodo jos dažnas aprangos pasirinkimais iš mažiau žinomų, dar tik savo kelionę pradedančių, kūrėjų. Manau, kad ši pirmoji dama ypatingai sugebėjo pavergti kitų žmonių širdis, o apranga jai tai buvo vienas iš įrankių.

– Kaip manote, kodėl Kate Middleton stilius taip giriamas?

– Manau, kad tai yra puiki kombinacija, kur susipina su charizma bei geras stiliaus jausmas. Žmonės mėgsta tai, kas jiems yra pasiekiama, todėl galėjimas nusipirkti panašų ar tokį patį drabužį kaip kunigaikštienė arba jos tvarus požiūris, kai tos pačios suknelės nešiojamos kasdien, pasiekia kiekvieno širdį. Taip pat jos gebėjimas kuo puikiausiai laviruoti tarp mados ir tradicijų nepalieka abejingų.

– Jeigu reiktų aprengti politikę – kokius kelis derinius jai parinktumėte?

– Švarko ir sijono-pieštuko kostiumėlį iš tvido su šilkine palaidine; tamsiai mėlynas su vos matomais dryželiais kostiumas, kuris būtų modernaus kirpimo.

– Ką manote apie seriale „Kortų namelis“ rodomą moterų politikių stilių? Ar tai – idealas, o gal per prašmatnu?

– Kadangi serialo paskutiniame sezone siužetas pasisuka netikėta linkme (moteris tampa JAV prezidente), tai manau, kad iššūkis tampa galėtinai sudėtingas – sukurti įvaizdį politikės, kuri galėtų suvaldyti šiuolaikinę Ameriką. Seriale dirbo labai stiprūs stilistai, kurie išsamiai apgalvojo kiekvieną pagrindinės aktorės aprangos detalę.

Kiekviena aprangos detalė buvo perkelta iš vyrų įprastinės aprangos į moteriškąją, todėl laikyčiau tai moterišku atitikmeniu vyriškajai aprangai kasdienai vykstant į darbą, o ypač tos detalės tampa reikšmingos užimant tokias svarbias pareigas.

– Kokias klaidas daro politikai aprangoje?

– Manau, kad kartais jie per daug atmestinai pasižiūri į aprangą. Lyg tai nebūtų verta dėmesio. Nors visuomenei tikrai nėra būtina žinoti apie tai, kad politikai dirba su stilistais, bet tai galėtų padėti supaprastinti komunikaciją su auditorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją