Beje, internetinėse parduotuvėse prie pavadinimo „rankinė“ dažnai bus prirašytas angliškas žodis – jos stiliaus ar struktūros pavadinimas. Tad pavadinimus pateikiame ir su angliškais vertimais, kad perkant galėtumėte lengviau išsirinkti.

Rankinė su ilgu dirželiu (crossbody, – angl.)

Tokio tipo rankinės suteikia jums didelę judėjimo laisvę, tuo pačiu laikant daiktus šalia – ir atrodo daug elegantiškiau nei kuprinė. Geras kryžminis krepšys turės tvirtą dirželį, kurį galima reguliuoti su priekiniu atvartu, kurį lengva manevruoti. Rankinė neturėtų būti per sunki, geriau vidutinio dydžio – jei bus per maža, trūks funkcionalumo, o jei per didelė – vargins. Portale „Style Cheer“ pateikiami netgi keli skirtingi tokios rankinės nešiojimo būdai: ant peties, skersai krūtinės, nusukus į nugarą ir oficialusis.

Delninė (clutch, – angl.)

Daugeliui iš mūsų kažkada prireiks vakarinės delninukės renginiui. Tad kam laukti vakaro, jei galima nusipirkti universalią – pritaikomą ir dienai, susitikimams ar vakarėliams. Pats universaliausias ir nesenstantis stilius, kurio galite ieškoti, yra paprasta juoda atlasinė arba metalinė aukso, arba sidabro spalvos. Tai – tos rūšies rankinė, kuri turėtų būti kiek įmanoma besezoniška, nes norisi ją turėti ne vienerius metus ir naudoti bet kokiam renginiui.

Vidutinio dydžio rankinė per petį (shoulder bag, – angl.)

Klasikinė rankinė pasižymi aptakiu ir rafinuotu, tačiau tuo pačiu – kasdienišku patrauklumu. Tai puikus aksesuaras kiekvienai dienai. Sodri oda arba tekstūrinė zomša yra ideali, tačiau net ir tvarkingas drobės audinys vasarą gali būti puikus, tinkamas oro sąlygoms ir atrodyti lengvai. Šio tipo rankinių pasirinkimas yra labai įvairus, todėl viską nulems jūsų asmeninis stilius, skonis ir biudžetas.

Pirkinių krepšio tipo rankinė/didelė rankinė (shopper/tote, – angl.)

Kiekvienai moteriai reikalingas didelis krepšys. Ne tik didelis krepšys daiktams vežtis, bet ir toks, kuris taip pat atrodytų dailiai ir profesionaliai. Jei nešiojate nešiojamąjį kompiuterį iš biuro pirmyn ir atgal, tai tikrai jums tinkamas krepšys. Tačiau jei nešiojatės ne daug daugiau nei piniginę, telefoną ir mažą makiažo krepšelį, vis tiek galite naudoti tokio tipo rankines, tiesiog rinkitės lengvą – pavyzdžiui, iš drobės.

Šiaudinis/pintas krepšys (straw bag, – angl.)

Šiaudų krepšys gali būti jūsų rankinė šiltuoju metų laiku. Tai idealus vasaros pirkinys turėtų būti šiek tiek žaismingesnis nei kitų tipų rankinės. Supakuokite į jį užkandžius ir rankšluostį, skirtus dienai paplūdimyje su draugais, arba kompiuterį ir užrašinę, skirtus darbo su kasdieniais daiktais, važiuojant į darbą.

Stiliaus ikona Jane Birkin išgarsino šiaudinį krepšį aštuntajame dešimtmetyje, kai padarė jį savo firmine rankine – gerokai anksčiau nei „Hermes“ jos garbei pagamino legendinę rankinę „The Birkin“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją