Nors vestuvinio makiažo ir šukuosenų tendencijas diktuoja dizaineriai, kurie kiekvienais metais pasauliniame „Bridal fashion show“ pristato savo nuotakų įvaizdžio tendencijas, grožio specialistai stengiasi atrasti tai, kas artima ir gražu pačiai nuotakai.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

„Svarbu susikalbėti, suprasti, bei atrasti jai ir tik jai vienai tinkamą variantą. Tačiau tikrai niekada nereikėtų aklai sekti tendencijų,“ – sako „Madlein“ grožio namų vizažo meistrė Aušra Malakauskienė, kartu su kolegėmis sukūrusi parodomuosius nuotakų įvaizdžius.

Sukūrė net 8 įvaizdžius skirtingiems šventės scenarijams

Kadangi pandemija pastaraisiais metais įvedė labai daug chaoso, šiandien poros pasiskirsto į dvi stovyklas: vieni rengia kuklias vestuves tik šeimos nariams, o kiti pageidauja grandiozinės šventės, kad kompensuotų visas praleistas pramogas per tuos metus.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

„Madlein“ grožio namų kolektyvo meistrės nusprendė parodyti skirtingus nuotakų įvaizdžius, kas bus populiaru 2022—ųjų vestuvių sezoną.

„Šios fotosesijos metu rinkome modelius, turinčius skirtingus bruožus bei fizinius davinius. Makiažus bei šukuosenas derinome prie modelių ir suknelių stiliaus. Vieni įvaizdžiai itin natūralūs, lengvi, kiti – kur kas ryškesni, glamūriniai ir pabrėžiantys, kas yra vakaro karalienė!,“ – sako idėjos autorė A. Malakauskienė.

Madingi gaivūs nude makiažai

Pasak vizažo specialistės, makiažas yra visiška laisvė ir kūryba. Dabar yra priimtini įvairūs stiliai bei makiažo įvaizdžiai. Todėl ir pasirinkimo laisvė yra begalinė: nuo švelnių, lengvų iki ryškių, spalvotų makiažų. Labai svarbu atsirinkti tai, kas artima nuotakai. Ir reikia nepamiršti, kad vien dekoratyvinės kosmetikos priemonės stebuklų nepadarys, jei tinkamai nepasirūpinsime savo veido oda, savo bendra organizmo būsena.

„Šį sezoną bus madingi gaivūs, lengvi, spindintys makiažai. Stiprus veido blizgėjimas bei stiprus kontūravimas – šiandien jau yra praeitis. Dabar madinga natūraliai blizganti arba matiškesnė veido oda. Skaistalai visuose makiažuose yra būtini!,“ – sako A. Malakauskienė. Pasak specialistės, dar vis išlieka nude makiažas bei įvaizdis lyg be makiažo, pasteliniai atspalviai.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

„Vis dar madoje – spalvoti makiažai: mėlyni, rožiniai, rausvi bei auksiniai atspalviai. Išlieka dūminis makiažas – tiek ryškus, tiek ir švelnus jo variantas. Visada vertėtų prisiminti, kad net ir spalvos nuotakų makiaže turi atrodyti elegantiškai, neperkrauti bendro įvaizdžio...

Labai smagu, kad šį sezoną madingi natūralūs antakiai. Ryškūs, tamsių atspalvių, nenatūraliai laminuoti antakiai jau išeina... Užtat nebijokite ryškių lūpų dažų spalvų – lūpos suteiks gaivumo ir išskirtinumo jūsų įvaizdžiui. Tik patarimas: jei rinksitės ryškių atspalvių lūpų dažus – paieškokite savo spalvos iki vestuvių, neeksperimentuokite tokia spalva šventės dieną,“ – patarimais dalijasi A. Malakauskienė.

Populiarios lengvos bangos ir masyvūs galvos papuošalai

Prie nuotakų įvaizdžių kūrimo prisidėjusių plaukų stilisčių Gretos Labalaukienės, Živilės Grišman ir Evelinos Kavaliauskaitės teigimu, šiais metais šukuosenose vyrauja elegancija, paprastumas, rafinuotumas bei lengvumas. Garbanos turi būti ypač purios, lengvos arba labai didelės, masyvios bangos.

„Kurdamos šiuos įvaizdžius norėjome pabrėžti ir parodyti, jog paskutiniu metu vyrauja tendencija netgi tokią svarbią ir vienintelę šventę atrodyti kuo natūraliau, – pasakoja „Madlein“ grožio namų plaukų stilistė Greta Labalaukienė. – Šukuosenose vyrauja lengvi, romantiški kuodai, holivudinės garbanos, lengvos bangos arba labai dažnas nuotakų pasirinkimas – arklio uodega.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

Renkantis šukuoseną reikia atkreipti dėmesį į plaukų struktūrą, bendrą įvaizdį, aksesuarus, kaip būsima nuotaka yra įpratusi nešioti plaukus, kuomet jaučiasi geriausiai. Niekada nereikia tą dieną nukrypti toli nuo savojo „aš“. Iš praktiškosios pusės mes dažnai linkusios rekomenduoti šukuosenas, su kuriomis nuotakos išliks tvarkingos ir gražios visą šventės laiką.“

Renkantis šukuoseną, kaip ir makiažą, svarbu atsižvelgti į suknelės stilių. Projekto modeliai pasipuošę „Žeiga“ ir „Birutės salono“ suknelėmis, kuriose dominuoja klasika, lengvumas, nebijoma atvirumo.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

„Kai suknelė neįpareigoja, tuomet galima rinktis plaukų papuošalą, kurie šiais metais ypač madingi. Susegus ir garbanas permetus į vieną šoną, galima išryškinti plaukų papuošalą ar auskarus,“ – sako plaukų stilistė Evelina Kavaliauskaitė. Tiesa, renkantis papuošimus į plaukus reikia įvertinti visa bendrą įvaizdį, plaukų kiekį, proporcijas. Papuošimas pagyvins šukuoseną, suteiks išskirtinumo, jeigu nuotaka po ceremonijos išsisegs nuometą.

Svarbiausia – nuotakos vidinė būsena

Pasak A. Malakauskienės, svarbiausia kiekvienai nuotaikai atsipalaiduoti ir mėgautis savo nepakartojama švente. Tik laiminga, pasitikinti savimi nuotaka – gali pakerėti visus aplinkui.

Nuotakų įvaizdžiai 2022

Nuotakų įvaizdžius užfiksavusi fotografė Kristina Meilutė sako, kad dviejų vienodų vestuvių nebūna, todėl kiekvieną kartą tenka su nuotaka užmegzti ypatingą ryšį, susidraugauti per trumpą laiką. „Visuomet jų išklausau, padrąsinu, vestuves „išgyvename“ kartu. Mes moterys jaučiamės gražios tik tada, kai gerai jaučiamės viduje. Man labai patinka fotografuoti nuotakos pasiruošimą šventei. Tai toks ritualas, kurio metu negalima praleisti nė akimirkos, ten sklando tikrieji jausmai.

Toks žavingas būna pirmasis žvilgsnis, kai padedant profesionaliam makiažo ir plaukų meistrui, nuotaka suruošiama savo jaudinančiai šventei. Kiekvienas įvaizdžio kūrimo etapas yra unikalus ir nepakartojamas. Kiekviena nuotaka nori, kad jos vestuvės būtų ypatingos ir būtų užfiksuoti kuo geriausi prisiminimai,“ – sako fotografė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją