Daugiau stiliaus idėjų ir patarimų galite rasti Julijos Bakštonienės instagramo paskyroje – paspaudę čia.

– Kokie batai šį sezoną aktualūs? O gal yra kokių nors klasikinių pavasarinių – pavyzdžiui, loaferiai (nevarstomi plokščiapadžiai bateliai, – Red.)?

– Masyvi platforma, ryškios spalvos, futurizmas ir mylima klasika: šiltąjį sezoną dizaineriai lepina mus gausiu pasirinkimu madingų naujovių. Dabar kiekviena moteris turi galimybę susikurti įvaizdį pagal savo individualų skonį ir tuo pačiu būti „trende“ (madinga, – Red.). Kokios gi yra pagrindinės šio pavasario batų tendencijos?

Chelsea batai

Chelsea batai. Šiuos batus galima drąsiai priskirti nesenstančios klasikos kategorijai: Chelsea būna aktualūs kiekvieną šaltąjį sezoną ir modelis praktiškai nesikeičia. Ant podiumo šį pavasarį galima buvo pamatyti įvairių Chelsea batų juodų, šviesių, suvarstomų, platforminių ir kontrastingais padais. Chelsea batų spalvą rinkitės tokią, kuri tinka jūsų garderobui.

Smailianosiai bateliai. Ši tendencija neabejotinai patiks toms, kurios mėgsta moterišką ir elegantišką įvaizdį: smailianosiai bateliai su kulnais gali papuošti bet kokį derinį – net su išblukusiais džinsais ir treningu.

2022 metų pavasarį ir vasarą dizaineriai mums siūlo didelį smailianosių batų pasirinkimą. Tendencija – slingbacks (batai smailia nosimi ir atviru kulnu), klasikiniai bateliai, aulinukai, mules (įsispiriami bateliai be užkulnio, – Red.). Smailianosiai batai puikiai dera prie suknelių, įvairaus ilgio sijonų, kelnių.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Sportbačiai. Dar dar viena gera žinia vertinantiems stilingą ir patogią avalynę: šį pavasarį labai populiarūs sportbačiai. Kalbant apie spalvą, taisyklių nėra: aktualūs ir ryškūs sportbačiai (neoniniai), ir neutralių atspalvių modeliai (balta, nude spalva). Kaip nešiojam? Su minkštomis plačiomis kelnėmis, suknelėmis, su dalykiniais kostiumais ir sijonais.

Ryškios spalvos avalynė. 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos mirga visomis vaivorykštės spalvomis – per dvejus pandemijos metus, atvirai pasakius, pavargome nuo pilkų spalvų, dabar taip norisi spalvų šėlsmo.

Tendencingos spalvos yra geltona, oranžinė, salotinė, žalia, rožinė, fuksijos ir šviesiai alyvinė (dar žinoma kaip Very peri, „Pantone“ instituto pripažinta metų spalva). Avalynė gali būti tiek įvaizdžio akcentas, tiek priderinta prie vieno iš Jūsų įvaizdžio elementų.

Balti sportbačiai. Mes juos mėgstame pirmiausia dėl jų patogumo ir nepaprasto universalumo. Šiuolaikinė mados mylėtoja neįsivaizduoja savo gyvenimo be baltų sportbačių, kuriuos dėvi absoliučiai prie visko!

Šiandien balti sportbačiai moterų garderobe yra vieni populiariausių. Šis batų trendas nesitraukia jau keletą metų. Balti sportbačiai puikiai tinka ir prie džinsų, ir prie lengvų suknelių, ir net prie klasikinio kostiumo. Jie gerai atrodo tiek prie siauresnių, tiek prie platėjančių kelnių.

Balerinos. Vos prieš porą sezonų balerinos su apvaliu priekiu buvo laikomi beviltišku antitrendu (nemadingu daiktu, – Red.). Tačiau mada apsisuko aplink savo ašį – ir šį sezoną balerinos sugrįžo. Balerinos – ypatingai patogi avalynė plokščiu lanksčiu padu ir minkštu viršumi iš odos ar tekstilės.

Aktualios apvaliu priekiu, tačiau taip pat nešiosim įvairių spalvų balerinas smailiu ir kvadratiniu priekiu iš odos, verstos odos, atlaso. Balerinos yra elegantiška avalynė, ir gali būti puiki alternatyva tiems, kurie nenešioja aukštakulnių, o loaferių nemėgsta. Balerinos yra ne mažiau universalios ir tiks prie daugumos įvaizdžių ir bet kokioje situacijoje.

Loafers batai. Loaferiai – batai, turintys gana kietą padą, su vidutinio dydžio kulnu ir suapvalintu priekiu. Jie ypač patogūs, juos lengva užsidėti, nereikia gaišti laiko nei raištelių rišimui, nei užsegimui.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Tai batai, kurie tiks prie bet kokio įvaizdžio – tiek prie klasikinio stiliaus drabužių derinio, tiek laisvalaikio aprangos. Derinkite loaferius su bazinio garderobo elementais, kelnėmis, džinsais, suknelėmis, įvairaus ilgio sijonais. Šį sezoną ypač aktualu loaferius nešioti su kojinėmis.

2022 metais madingi loaferiai masyviu padu, modeliai aukšta platforma, lygiu padu, minkšti (loaferių mišinys su mokasinais), su dekoru ir be jo, spalvoti ir bazinių atspalvių. Tačiau klasikiniai loaferių modeliai taip pat išlieka aktualūs.

– Pavasarį dažnai papučia vėjelis. Kokias skareles ar šalikus rinktis?

– Dažnai nuvertinam tokius aksesuarus kaip šalikas ar skara, tačiau jie gali kardinaliai pakeisti įvaizdį, kasdieniniam deriniui suteikti originalumo ir tapti jo pagrindiniu akcentu.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Norint atrodyti pavasarį šiuolaikiškai ir stilingai rinkitės ryškesnių spalvų šalikus, ilgus ir plonus šalikus, kontrastingų jūsų drabužiams spalvų, ypač aktualus 2022 metų pavasarį langelių raštas, jis laikomas klasika, bet nėra nuobodus, todėl bus puikus įvaizdžio akcentas, rašto spalva gali būti tiek ryški, tiek ramių, neutralių tonų.

Rinkdamiesi madingą aksesuarą pavasariui atkreipkite dėmesį į šilkinę skarą. Mūsų močiutės puošėsi šiais aksesuarais, dabar jie vėl yra madingi, nes mada yra cikliška. Turėdami bent vieną tokią skarą savo garderobe, galite sukurti originalų įvaizdį.

Skarą galima rišti įvairiais būdais ant kaklo ir galvos, o taip pat galite ja surišti plaukus, dekoruoti skarele savo rankinės rankeną. Skara – ne tik praktiškas, bet ir labai stilingas įvaizdžio elementas!

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Lietpaltį klasikiniu atveju galima nešioti pakaitomis su odine baikerio striuke. Ar abu tinka prie visko, ar jų derinimo būdai skiriasi?

– Odinės baikerio stiliaus striukės ir lietpalčiai ir toliau išlieka geidžiamiausių viršutinių drabužių sąraše. Iš tiesų, tiek lietpaltis, tiek baikerio stiliaus striukės dera prie įvairių stilių drabužių. Lietpaltį rekomenduočiau rinktis renkuosi tada, kai norite sukurti labiau elegantišką ir moterišką įvaizdį, baikerio stiliaus striukę rinkitės tuomet, kai norisi sukurti drąsesnį įvaizdį su brutalumo nata.

Lietpaltis yra vienas universaliausių garderobo elementų šiltam rudeniui, pavasariui ir šaltesnei vasarai. Sunku būtų įsivaizduoti savo garderobą be šio jau klasika tapusio viršutinio drabužio. Jis tinka bet kokio ūgio, kūno sudėjimo ir stiliaus merginoms. Su juo atrodysite aukštesnė, lieknesnė, elegantiškesnė, o liemuo – išraiškingesnis.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Apskritai lietpalčio privalumus galima būtų vardinti be galo. Klasikinio modelio lietpaltis, kurio ilgis iki blauzdos vidurio, iš tiesų tinka praktiškai prie visko – tiek einant į darbą, tiek į vakarėlį.

Jis puikiai įsilieja tiek į klasikinio, tiek avangardinio stiliaus garderobą, yra beveik nepavaldus laikui, todėl įsigijus geros kokybės klasikinio modelio lietpaltį jis tarnaus jums ne vienerius metus. Lietpaltis įprastą kasdienį įvaizdį gali paversti elegantišku, priklausomai nuo to, su kuo jį dėvite, todėl klasikinio modelio lietpaltis yra universaliausias ir praktiškiausias viršutinis drabužis. Prie džinsų ir sportbačių lietpaltis atrodys visiškai kasdieniškai, o derinant lietpaltį su suknele ir aukštakulniais sukursite neįtikėtinai rafinuotą ir elegantišką įvaizdį.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Baikerio stiliaus striukė – vyriško garderobo elementas, kuris buvo išrastas dar 1928 m. Anksčiau tokią striukę galima buvo įsigyti tik Harley Davidson motociklų parduotuvėje, tačiau vėliau šį striukės modelį labai pamėgo dizaineriai ir ją galėjo įsigyti ir nešioti ne tik baikeriai.

Dabar baikerio stiliaus striukė laikoma klasika ir yra vienas iš bazinio garderobo elementų. Aktualios tiesaus kirpimo odinės striukės, o įliemenuotos ir trumpos jau nebemadingos. Ji puikiai dera su kasdienio stiliaus drabužiais, prie laisvalaikio derinių, prie jos galite avėti sportbačius, arba loaferius, o taip pat – aukštakulnius. Romantiškam įvaizdžiui baikerio stiliaus striukė suteiks šiek tiek įžūlumo ir brutalumo – pavyzdžiui, deriniui su šilkine „slip dress“ (suknelė su petnešėlėmis, primenanti naktinukus, – Red.) tipo suknele arba plisuotu sijonu ir palaidine.

– Kokie dar džinsai, jei ne pažemintu liemeniu, šį pavasarį aktualūs?

– Šiandien džinsai yra neatsiejama drabužių spintos dalis. Tačiau tai ne tik patogios kelnės kasdieniam gyvenimui. Dauguma mados mylėtojų kasdieną sėkmingai kuria aktualius ir madingus įvaizdžius jų pagalba. Keičiasi modeliai ir stiliai, tačiau džinsų populiarumas išlieka toks pat. Išsiaiškinkime, kokie džinsų modeliai yra aktualūs 2022 m.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Pagrindinė 2022 metų sezono tendencija – džinsai plačiomis klešnėmis, kurie padės sukurti itin stilingus derinius. Platesnis modelis bus patogus kasdienai, nevaržys judesių. Derinyje su klasikiniais marškiniais šie džinsai pavers jus verslo moterimi, o marškinius pakeitus į trumpą nėriniuotą topą būsit pasipuošus keliauti į madingą vakarėlį.

Platėjantys į apačią džinsai. Tendencija toli gražu nėra nauja, bet nuolat kartojasi. Šiais metais jie vėl populiarėja, aktualiausi bus modeliai platėjantys nuo kelių ir klubų. Toks džinsų modelis derinant kartu su aukštakulniais bateliais ar basutėmis atrodys maksimaliai moteriškai.

Klasikinio tiesaus kirpimo džinsai visada išlieka aktualūs. Tai yra klasika nepavaldi laikui, tačiau tai netrukdo kurti naujus ir stilingus derinius su tokio modelio džinsais. Bazinės spalvos nuo šviesiai mėlynos iki tamsiai mėlynos puikiai derės prie crop top (trumpintų/kirptų iki liemens, – Red.) palaidinių, klasikinių marškinių, palaidinių, ir, žinoma, oversized (padidinto modelio, – Red.) megztinių.

Balti džinsai. Šviesios spalvos yra bazinio garderobo pagrindas. Štai kodėl šviesūs ir balti džinsai yra laikomi beveik universaliais džinsų modeliais. Šviesių spalvų džinsai visada atrodo stilingai ir originaliai, o įspūdingiausiai atrodo šviesiame įvaizdyje. Šviesi palaidinė arba švarkas kartu su šviesaus atspalvio džinsais pabrėš įvaizdžio eleganciją ir nepaliks abejingų.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Juodos spalvos džinsai. Jei ne kiekviena mados mylėtoja gali sau leisti baltos spalvos džinsus, tai juodos spalvos džinsai puikiai tinka bet kokiam figūros tipui. Derinant džinsus su skirtinga avalyne galima sukurti visiškai skirtingus išvaizdžius. Juodi džinsai, švarkas ir aukštakulniai gali tapti puikiu pasirinkimu į darbą, o derinys su sportbačiais ir baikerio stiliaus striuke laisvalaikiui.

Aukštas liemuo. Tai pati madingiausia dabartinio ir ateinančio sezono tendencija. Šie džinsai puikiai paslepia smulkius figūros niuansus, vizualiai ilgina kojas, tuo pačiu padaro ją lieknesne. Galite rinktis aukšto liemens džinsus „mom“, 7/8 ilgio, tiesaus kirpimo. Šio modelio džinsai puikiai atrodo su trumpu viršumi arba palaidine, kuri sukišta į kelnių vidų.

Plėšyti džinsai. „Grunge“ stilius nepraranda savo aktualumo ir 2022 metais. Šį sezoną madingiausi bus modeliai su plyšiais kelių srityje. Šiuos džinsus galite derinti tiek su sportbačiais tiek su klasikiniais aukštakulniais, priklausomai nuo to, kokį įvaizdį norite sukurti.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Trumpinti džinsai taip pat išliks savo populiarumo viršūnėje ir 2022 metais. Jie nedengia kulkšnies – pačios liekniausios kojos vietos, kas suteikia ypatingo grakštumo.

Džinsais su plačiu atlenkimu. Jie idealiai tinka laisvalaikiui ir sportiškam stiliui, gali efektyviai atrodys tiek su šiek tiek laisvo, oversize silueto švarkais ar megztiniais, tiek su crop top ir palaidinėmis. Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad tokio modeli džinsai vizualiai trumpina kojas, todėl mažo ūgio merginoms tokio modelio nerekomenduočiau.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Džinsų spalvos. Jau seniai pamiršome tuos laikus, kuomet galėjome rinktis tik mėlyną arba tamsiai mėlyną džinsų spalvą. Džinsų atspalvių įvairovė dabar iš tiesų labai plati. Šį sezoną tamsiai mėlyna spalva – viena pagrindinių sezono tendencijų. Ši gili kilni spalva suteiks įvaizdžiui lakoniškumo ir elegancijos.

Bet tai visiškai nereiškia, kad mados olimpe nėra vietos kitiems atspalviams, aktualūs taip pat juodi, pilki, šviesių atspalvių, balti, spalvotos džinsinės medžiagos. Tamsesnių, o taip pat šviesių, neutralių atspalvių džinsai – puiki garderobo bazė, o štai džinsai su ryškesnių spalvų dekoru gali padėti sukurti išskirtinai kūrybišką įvaizdį.

– Jeigu biudžetas leidžia įsigyti penkis daiktus – kokie tai daiktai būtų?

– Priklausomai nuo to, kokį įvaizdį norite sukurti, patogų šiuolaikišką kasdienį stiliaus arba labiau klasikinį, moterišką, elegantišką.

Svarbiausios pavasario spintos detalės

Pirmas variantas – bomber stiliaus striukė arba baikeriško stiliaus striukė, balti marškinėliai, tiesaus kirpimo džinsai, sportbačiai, nedidelė rankinė per petį.

Antras variantas – klasikinio modelio smėlio atspalvio lietpaltis arba švarkas, palaidinė, kelnės, bateliai neaukštu kulnu, hobo stiliaus rankinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją