„Rankinė – svarbiausia mūsų įvaizdžio dalis. Tai tuo pat metu ir aksesuaras, ir akcentas. Netgi paprastas drabužių derinys gali suspindėti pakeitus rankinę“, – pastebi M. Palaikytė.

Vis dėlto išsirinkti rankinę neretai gali būti tikras iššūkis, jų dydžių, stilių, medžiagų ir spalvų gausa gali išmušti kiekvieną. Anot mados tendencijų analitikės, visos šios detalės yra svarbios ieškant savo rankinės. Šiais metais madingos margos, dekoruotos papildomomis, reljefinėmis detalėmis ir svarbiausia – ryškių spalvų.

Mados tendencijų analitikė primena, kad ryškią rankinę rekomenduojama derinti prie nuosaikesnių spalvų drabužių, taip ji taps išvaizdą pagyvinančiu akcentu. Pasirinkus ryškiaspalvį drabužių derinį rekomenduojama mažiau išsiskirti renkantis rankinės spalvą, o daugiau dėmesio skirti jos formai.

Tiesa, jau kurį laiką madingos stambios auksinės grandinės pamažu traukiasi ir užleidžia vietą smulkesnėmis detalėms – neatstojančioms rankenos, o tik puošiančioms rankinę. M. Palaikytė, visuomet pataria neskubėti išmesti rankinės bandant suspėti paskui tendencijas, o verčiau pasižiūrėti, galbūt stambią grandinę galite nusekti ir pakeisti kita, taip atnaujinant jau turimą rankinę.

Dienai ir vakarui

Renkantis rankinės formą ir siekiant atspindėti šio sezono tendencijas M. Palaikytė turi gerų žinių tiek mėgstantiems talpias rankines, tiek ieškantiems mažesnių.

Yves Saint Laurent rankinė

„Tendencijos keičiasi, bet niekada nebūna tik viena, tad šiemet irgi yra pasirinkimo. Grįžta labai didelės, masyvios, minkštos formos, „išsikraustymo“ rankinės, kur gali tilpti mūsų visi darbo atributai. Lieka vietos ir romantikai – šiemet taip pat madingos kibirėlio formos rankinės, kurios gali būti sutraukiamos viršuje. Vasarai ypač madingi pinto krepšelio tipo rankinės, kurios gali būti nešiojami per petį arba įstrižai, tinkančios ir į paplūdimį, ir leidžiant laiką mieste“, – vardija mados tendencijų analitikė.

Aukštų pozicijų neužleidžia ir delninės, jos išlieka populiarios, šiemet ypač akcentuojama rankena, kuri gali atstoti netgi apyrankę. Taip pat madingai atrodysite pasirinkę ir stačiakampį lagaminėlį.
Ieškantys saugaus varianto, kurį galėtų nešioti ne vienerius metus, nesuklys pasirinkę juodą rankinę, kurią panorėjus galima dekoruoti pasirinktomis detalėmis – skarelėmis ar grandinėmis.

Mados tendencijų analitikė rekomenduoja vis matant naujas tendencijas nepamesti saiko, iš tiesų, daugeliui pakanka dviejų rankinių – talpesnės – dienai ir elegantiškos delninės – vakarui.

„Svarbu suprasti, kad skirtingomis progomis puošiamės skirtingai ir tai, kas tinka dienos metui, darbo aplinkai, nėra tinkama einant į renginį ar vakarienę, tuomet renkamės mažesnes rankines. Kuo formalesnis renginys, tuo mažesnė rankinė“, – pataria M. Palaikytė. Anot jos, rankinės gali padėti sukurti stilingą įvaizdį ir būti dėvimos ne vieną sezoną, todėl atradus patinkantį ir tinkantį modelį, tikrai verta investuoti.

10 mados tendencijų analitikės patarimų, renkantis rankinę šį sezoną:

1. Atkreipkite dėmesį į ryškių spalvų rankines.
2. Rinkitės rankines dekoruotas smulkiomis grandinėmis.
3. Šį sezoną madingos reljefinės detalės.
4. Dienai nesuklysite pasirinkę didelę ir „minkštos“ formos rankinę.
5. Įvaizdį pagyvins kibirėlio formos, viršuje sutraukiamos rankinės.
6. Vasarą madingos pinto krepšio tipo rankinės.
7. Rinkdamiesi delninę atkreipkite dėmesį į rankeną, jį gali atstoti apyrankę.
8. Visuomet nesuklysite įsigydami juodą rankinę.
9. Jau turimą rankinę galite atnaujinti skarelėmis ar nusegamomis grandinėmis.
10. Vakarui rinkitės mažas rankines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją