Kokie elementai lemia, kad stilius atrodys brangiai? „How to be chic“ svetainėje pateikiamos idėjos, kaip atrodyti prabangiai už nebrangiai.

Visų pirma, spalvos yra labai svarbu. Brangiai atrodančios spalvos – visi neutralūs atspalviai, tokių spalvų ansambliai. Įsivaizduokime smėlinių ir kreminių atspalvių ansamblį. Labai stilingai atrodo juodų ir pieno baltumo arba juodų ir smėlinių drabužių deriniai. Apskritai stilingomis galima pavadinti juodą, tamsiai mėlyną, baltą, smėlinę ar karamelinę, raudoną spalvas, taip pat prislopintą rožinę, jūros žalumo, švelniai žydrą.

Atspalvius rinkitės tuos, kurie tinka prie jūsų odos. Pigiai atrodančios spalvos yra ryškios: neoninė rožinė, ryškiai violetinė, ryškiai geltona, oranžinė... Ypač, jei jos derinamos su juoda. Britų stilistės Trinny Woodall ir Susannah Constantine yra pasakiusios: juoda spalva kartu su kokia nors ryškia spalva – derinys, kuris abi spalvas paverčia pigiomis.

Kalbant apie medžiagas, raštuoti, iškilių raštų megzti drabužiai atrodo brangiai. Apdribę beformiai nertiniai, platūs bohemiško stiliaus drabužiai asocijuojasi su pigumu. Su apgludusiu megztiniu ir tamsiai mėlynais siaurais džinsais arba paprastų linijų suknele jausitės labiau pasitempusi.

Klasikinis stilius taip pat asocijuojasi su prabanga. Klasikiniu stiliumi visada žavimasi, moteris puikiai jaučiasi vilkėdama baltus marškinius ir mūvėdama klasikinio kirpimo džinsus arba su juodomis kelnėmis, baltais marškiniais su puošniu užsegimu, juodu švarkeliu ir aukštakulniais.

Avalynė irgi klasikinė – juodi lygiapadžiai bateliai, balti ar tamsiai mėlyni „Converse“ sportiniai bateliai (tik prašau – be auliukų, šitą variantą palieku paaugliams). Smailianosiai aukštakulniai plonais kulniukais niekada neišeina iš mados. Stambūs kulnai apsunkina kojas, jos atrodo stambesnės, net jei blauzdos visiškai plonos. Bateliai ar basutės su platformomis nėra klasika, tiesa, pastaruoju metu atsiranda variantų su žemesne platforma, ne tokių ekstremalių, kurie atrodo dailiai.

Visada svarbu, kur einate. Jeigu einate į svečius pas bičiulę, kuri gyvena prabangiame rajone, geriau apsivilkti klasikiniu stiliumi – taip, kaip atrodytumėte, jei gyventumėte šiame rajone. Turtingiausia jausitės vilkėdama klasikinius drabužius.

Stebėkite. Dairykitės ir fiksuokite, kaip rengiasi žmonės prabangiuose, geruose rajonuose. Vienas smagesnių užsiėmimų – pasipuošti ir pavaikščioti po parduotuves, kartais pasimatuoti vieną kitą drabužį, kartais tiesiog pasidairyti po brangias parduotuves. Dairytis, kaip apsirengę žmonės gatvėse, atkreipti dėmesį į aksesuarus.

Dideli saulės akiniai. Jie – būtinas elementas, nes suteikia paslaptingumo ir prabangumo. Žiemą atprantame nuo didelių saulės akinių, bet dabar pats metas grįžti prie šio įpročio ir imti kasdien juos nešioti. Be to, saulės akiniai saugo akis nuo saulės ir odą aplink akis – nuo raukšlių. Labai stilingi ir lakūno stiliaus akiniai.

Rūpintis savo išvaizda – būtina, net jei būnate namuose, jau nekalbant apie kur nors ėjimą. Rūpintis savo išvaizda tampa įpročiu – lyg dantų valymas. Pavyzdžiui, skusti ir šveitikliu nušveisti kojas duše kas antrą dieną, kitomis dienomis – kas antrą dieną plauti galvą, tokiu būdu neužtruksite duše pernelyg ilgai. Kas rytą visą kūną tepti kūno losjonu. Kartais bekvapiu losjonu, kartais – mano kvepalų aromato.

Kvėpintis galima kasdien, net jei esate namuose – juk kvėpinatės sau. Lakuoti nagai rodo, kad galite skirti laiko prisižiūrėti, tuo pačiu tai rodo, kad rūpinatės savimi. Vasarą visada galima darytis pedikiūrą (žiemą leisti nagams pailsėti). Rankų nagų nelakuoti verta tada, jei dirbate tokį darbą ar užsiimate tokia veikla, kai lakas nusibrauko per dieną.

Makiažas. Prabangiai atrodo natūralus makiažas – kai moteris atrodo tarsi nepasidažiusi. Jokiu būdu ne per daug išryškintos akys, glotni, spindinti oda, truputis skaistalų ar bronzanto. Kai oda labai šviesi, pasidažius bronzantu (net visai šviesiu) atrodo oranžinė. Tokiu atveju geriau rinktis makiažo pagrindą, truputį maskuoklio, perregimą birią pudrą, šiek tiek rožinių skaistalų ir natūralų lūpų blizgį. Pašukuoti antakius, galima brūkštelti palei blakstienų liniją akių pravedimu ir pasidažyti blakstienas tušu.

Paskutinis dalykas – papuošalai. Švarūs spindintys papuošalai atrodo prabangiai. Jei neturite papuošalų valiklio, kuo puikiausiai juos nuvalysite indų plovimo skysčiu ir senu dantų šepetėliu. Šis valymo būdas tinka visiems brangakmeniams, išskyrus smaragdus. Reikia užlašinti indų plovimo skysčio ant dantų šepetėlio, pašveisti žiedą ar grandinėlę, nuskalauti po drungnu vandeniu ir nusausinu. Perlus riekia blizginti su švelnia šluoste ir dažnai nešioti – nes nuo odoje esančių riebalų jie tik labiau blizga.

Veikiausiai švara – vienas svarbiausių aspektų, norint brangiai ir stilingai atrodyti: šviesūs švarūs drabužiai, švariai išplauti plaukai, spindintys papuošalai ir švarūs batai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją