Į šiuos ir kitus klausimus apie pavasario biuro kapsulę atsakė stilistė Milda Glebutė.

Biure galioja šiek tiek kitos taisyklės nei laisvalaikiui skirtose vietose. Kokių klaidų svarbu nepadaryti?

Manau, kad svarbiausia atsižvelgti į darbo vietos kultūrą bei aprangos reikalavimus, kuriuos rašytinai ar nerašytinai diktuoja darbo vieta. Jei dirbsite darbo vietoje, kur yra reikalaujamas griežtas aprangos kodas, tai nereikėtų protestuoti ir rinktis sportinės, laisvalaikio aprangos. Lygiai ta pati taisyklė galioja ir atvirkštinėje situacijoje.

Bet vis tiek nereikėtų pamiršti ir bendrųjų taisyklių – tokių, kaip vengti pernelyg vulgarios aprangos tiek vyrams, tiek moterims, provokuojančių užrašų, plėšytų džinsų, netvarkingos ir nešvarios aprangos. Aprangos pasirinkimu gerbiame ne tik save, bet ir žmones, su kuriais bendraujame.

Kiek daiktų minimaliai reikia turėti, kad galėtum susikurti biuro kapsulę? Ar pakaktų, pavyzdžiui, dvejų kelnių, kelių palaidinių?

Viskas labai priklauso nuo to, kokie žmogaus poreikiai. Mano įsitikinimu, ne kiekybė nulemia daiktų tinkamumą biuro kapsulei, bet daiktų kokybė ir jų išieškojimas. Jeigu turėsime mums tinkančius, patinkančius ir išieškotus daiktus, tai visiškai nesvarbu, kad savo darbinėje spintoje turėsime tik keturis daiktus – jie puikiai patenkins mūsų poreikius.

Milda Glebutė

Kokias spalvas rekomenduotumėte šį pavasarį? O gal yra tam tikros, visada tinkamos biurui?

Kai į mūsų duris pasibeldžia pavasaris, tai tikrai dažnas savo aprangoje nori ryškesnių ir šviesesnių spalvų. Siūlau šias spalvas nebijoti integruoti ir biuro aprangoje. Tikrai niekada neapsigausite darbinei aprangai pavasarį pasirinkę tokias spalvas kaip šviesiai pilka ar šviesiai rusva.

Tačiau siūlau nebijoti su griežtesniais siluetais išbandyti ir drąsesnes spalvas, pavyzdžiui, švelniai violetinį kostiumėlį, karamelės spalvos suknelę, dangaus žydrumo pieštuko sijoną.

Kokie daiktai turėtų sudaryti šio pavasario biuro kapsulę, jeigu kalbame apie labai klasikinį ir daugumai biurų tinkamą stilių?

Mano įsitikinimu, kad susikurtum biuro aprangą, kuri nėra reglamentuota griežtu aprangos kodu, pakanka 11 drabužių ir keletą savaičių galėsite kurti sau neatsibostančius derinius ir juos rotuoti.

Mano rekomendacija biuro kapsulei būtų šie drabužiai: švarkas ir kelnės (kaip kostiumo dalys, kurios derėtų tarpusavyje), džinsai, sijonas, suknelė, dvejos palaidinės, vieneri marškiniai, dveji batai, vienas megztinis. Stenkitės pirkti tokius drabužius, kurie derėtų su jau turimais drabužiais spintoje, kad būtų kuo įvairesnis drabužio panaudojimas.

Gal galėtumėte su šiais daiktais įvardyti keletą derinių?

Džinsai puikiai derės tiek su palaidinėmis, tiek su marškiniais, tiek su megztiniu, tiek su švarku. Marškinius kuo puikiausiai panaudosite su visomis turimomis apatinėmis aprangos dalimis.

Ar biure reikia persiauti į laivelius/aukštakulnius, ar galima būti ir su žieminiais batais ar basutėmis (priklausomai nuo oro)?

Aš manau, kad tai priklauso tiek nuo asmeninio poreikio, tiek nuo darbo vietos aprangos kodo. Savo klientėms visada rekomenduoju atvykus į darbą persiauti į avalynę, kuri būtų komfortabili darbe bei tiktų prie turimos aprangos.

Jei žmogus gali nusipirkti šiam pavasariui tik vieną arba du daiktus – ką rekomenduotumėte įsigyti?

Kostiumą iš švarko ir kelnių. Šie du daiktai bus ne tik tarpusavyje derantis vientisas derinys, bet ir su jais bus galima sukurti dar daug atskirų naujų derinių. Švarkas su džinsais, švarkas užsimetimui ant jau turimos suknelės.

Kostiuminė apatinė dalis prie puošnesnės palaidinės ar marškinių vakarienei su draugais ir panašiai. Kaip jau minėjau – pirkime tokius daiktus, kurie būtų mums patinkantys, kokybiški ir iš kurių galėtumėme nesunkiai kurti naujus derinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)