Neutralias spalvas daugybė dizainerių šįmet iškeitė į vaivorykštę, įsisukę į spalvų žaidimą jie pristatė kaip niekada nuotaikingas pavasario kolekcijas. Dangaus mėlynos ir žolės žalumo derinys mados namų „Valentino“ kolekcijoje, smaragdų žalia ir šaiži rožinė – „Gucci“, violetinė ir oranžinė – „Versace“ ar monochrominiai neoninės rausvos ansambliai mados namų „Dior“ pavasario šou... Akivaizdu, kad šį sezoną mados pasaulis pasitiks drąsiais deriniais.

Madinga bus derinti skirtingų spalvų drabužius ir aksesuarus, tačiau svarbu, kad spalvos ryškumu nenusileistų viena kitai, o audiniai būtų vienspalviai – be raštų. Viena tendencijų – derinio kūrimas spalviniais blokais, pavyzdžiui, rožinis kelnių kostiumas ir oranžinė palaidinė („Versace“) arba mėlyni marškiniai, terakotos spalvos šortai ir vyšnių raudonio apsiaustas („Valentino“).

„Valentino“ 2022 m. pavasario ir vasaros modeliai, mados namų nuotr.

Kitas variantas – rinktis drabužius, pasiūtus iš skirtingų spalvų audinio. Tokių buvo gausu mados namų „Dior“ pavasario kolekcijoje, nuo spalvinių blokų paltų, sijonų iki suknelių. Kūrybos vadovė Maria Grazia Chiuri pristatė ir ryškius, tačiau vienspalvius derinius. Vyravo 7-ojo deš. stiliaus trumpintų švarkų ir mini ilgio sijonų ansambliai, kuriuos lydėjo tos pačios spalvos rankinės.

„Dior“ 2022 m. pavasario ir vasaros modeliai, mados namų nuotr.

Ryškiaspalviai modeliai iš 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijų:

Pasisemkite spalvingų derinių idėjų iš instagramo fašionistų: